Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Јаки херои со милионите у џеп..па уште ги величите..
Па јас нигде бе пишав дека се цвеќиња или па незнам што... Не сум јас крив што Зајо го одбра единствениот момент да ги затвори или отвори нови процеси којшто можеше да ги направи херои.

тајмингот за херојство е тој.... гласањето за уставни промени... да беше пред 3-4 месеци.... никому ништо... да беше после 3-4 месеци, пак никому ништо.... Вака херои...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ако влеземе во НАТО и ЕУ има шанси за поголеми домашни и странски инвестиции, отворање на нови работни места и покачување на платите.
А ако не влеземе, луѓето никој нема да може да ги спречи да си заминат.
А инаку ќе ги спречат...[DOUBLEPOST=1539194782][/DOUBLEPOST]
Шест нови истраги на СЈО

https://novatv.mk/shest-novi-istragi-na-sjo/

Еве го и Бујар Османи како осомничен конечно. Може ке го упраиме судството само ке биде долг и мачен процес. Очекувањата дека "се ке се среди" за еден мандат на влада се преоптимистички, лугето желни за промени се нестрпливи, но треба да ви е јасно дека постојат правила и процедури кои мора да се следат.
Знаеме како ќе заврши

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Понекогаш и " вазелините" се во право - стварно не заслужуваме држава...
https://lider.com.mk/makedonija/video-zaev-ima-dve-polugodija-a-nie-kje-imame-ekonomski-rast-vo-tretoto/
Трето ПОЛУгодие - :eek:.
Кoгa чoвек кoј имa кaпaцитет зa секретaр нa земјoделскa зaдругa гo нaзнaчиш зa премиер,лoгичнo е нa куртaшaк дa си јa терa рaбoтaтa.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кoгa чoвек кoј имa кaпaцитет зa секретaр нa земјoделскa зaдругa гo нaзнaчиш зa премиер,лoгичнo е нa куртaшaк дa си јa терa рaбoтaтa.
Не дека сакам да го бранам Заев, ама 500 000 луѓе во држава мислеа дека Иванов беше добар претсадетел во првиот мандат, па му дадоа уште еден. После тоа било кој коментар за интелигенцијата или моралните квалитети на било кој наш иден премиер или претседател на државата се потполно безпредметни.

Не знам како да ви објаснам, потполно го заслужуваме ова што ни се случува.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Чекај сега, нели кој згреши треба да си лежи?
Нема дилеми околу тоа... Јас сум 100 проценти согласен со тебе... но како што кажав потегот е со политички тајминг ... на крајот тајмингот не само што ќе им обезбеди амнестија, туку и ќе ги смести во херои, без и со прст да мрднат.....

слично како со бојкотот, не мрдаш со прст, го пушташ зајо сам да се усере....

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не дека сакам да го бранам Заев, ама 500 000 луѓе во држава мислеа дека Иванов беше добар претсадетел во првиот мандат, па му дадоа уште еден. После тоа било кој коментар за интелигенцијата или моралните квалитети на било кој наш иден премиер или претседател на државата се потполно безпредметни.

Не знам како да ви објаснам, потполно го заслужуваме ова што ни се случува.
Не се криви лугетo и не се тoлку глупaви.Тие се две oпции штo се вртaт целo време кo рaсипaнa плoчa и избoр немa.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.658
Се убаво тоа што отвориле нови случаеви, али мене друго ме интересира... Ленче се појави пред камерите? :( Или само Катица...:sick:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не се криви лугетo и не се тoлку глупaви.Тие се две oпции штo се вртaт целo време кo рaсипaнa плoчa и избoр немa.
Бескрајно се глупави луѓето во Македонија. И не само што се глупави, туку се завидливи и опортунисти. На врвот на Европа (или на дното зависи од каде гледаш) сме на скалата на корумпираност. Можеби само Хрватите и Црногорците се пред нас. Едни Романци, кои јас ги сметав за цивизациско дно во Европа излегоа на улици да протестираат против корупцијата на власта (инетересно е што носеа транспаренти со напис ние не сме Хрвати :D).
Во Македонија после бомбите сите кои имаа било каква корист од власта, па макар била и ситна како работно место во Градски паркинзи тврдеа дека бомбите се сечени и лепени.

Е па не може истовремено да бидеш сендвич, да ја пикаш главата во песок, и да сакаш да имаш правна држава. За правни држави луѓето гинеле на запад, гинеле и да се ослободат од султанскиот менталитет кој сеуште е доминантен кај нас.

Затоа не се оптеретувајте, прифатете дека не не бива како државотворен народ, и тоа е тоа. Од секое дрво не се прави свирче.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Бескрајно се глупави луѓето во Македонија. И не само што се глупави, туку се завидливи и опортунисти. На врвот на Европа (или на дното зависи од каде гледаш) сме на скалата на корумпираност. Можеби само Хрватите и Црногорците се пред нас. Едни Романци, кои јас ги сметав за цивизациско дно во Европа излегоа на улици да протестираат против корупцијата на власта (инетересно е што носеа транспаренти со напис ние не сме Хрвати :D).
Во Македонија после бомбите сите кои имаа било каква корист од власта, па макар била и ситна како работно место во Градски паркинзи тврдеа дека бомбите се сечени и лепени.

Е па не може истовремено да бидеш сендвич, да ја пикаш главата во песок, и да сакаш да имаш правна држава. За правни држави луѓето гинеле на запад, гинеле и да се ослободат од султанскиот менталитет кој сеуште е доминантен кај нас.

Затоа не се оптеретувајте, прифатете дека не не бива како државотворен народ, и тоа е тоа. Од секое дрво не се прави свирче.
ова е малтене твое признание дека ја губиме нашата држава со овој договор...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ова е малтене твое признание дека ја губиме нашата држава со овој договор...
Абе која држава ја губиме? Знаеш што значи да се има држава? Знаеш што значи да имаш права како граѓанин на таа држава? Знаеш што значи правен систем во кој сите се еднакви? Знаеш што значи изборен систем (миле со вреќите и лифтовите) кој е светост во државата? Знаеш што значи мирно примопредавање на власта (гвујо и хорхе со недавање на власта и настаните од 27) кое е камен темелник на секоја демократска држава?

Која црна држава ја губиме? За да губиш нешто прво мора да го имаш тоа нешто.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Абе која држава ја губиме? Знаеш што значи да се има држава? Знаеш што значи да имаш права како граѓанин на таа држава? Знаеш што значи правен систем во кој сите се еднакви? Знаеш што значи изборен систем (миле со вреќите и лифтовите) кој е светост во државата? Знаеш што значи мирно примопредавање на власта (гвујо и хорхе со недавање на власта и настаните од 27) кое е камен темелник на секоја демократска држава?

Која црна држава ја губиме? За да губиш нешто прво мора да го имаш тоа нешто.
На погрешен човек го проповедаш ова... Јас државата ја сметам за туѓа после капитулацијата во 2001. Како, што и како немам намера да образложуем...

што порано го сватиме тоа...поарно за нас...

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom