Jas sum uste pred pak na dopolnitelna , znaci neodat po red ako e ova vistinakako toa,znaci ne odat po red.Jas sum pred a uste sum na dopolnitelna!!!
Jas sum uste pred pak na dopolnitelna , znaci neodat po red ako e ova vistinakako toa,znaci ne odat po red.Jas sum pred a uste sum na dopolnitelna!!!
Истото и ја го забележав,тоа им е нова шема овие денови по се изгледа.........Sega vajda ima nova shema 4 meseci i odgovor od viceto pred nekoe vreme bese 2-3 meseca plozitelno pa proverka od vicero use 2 meseca pa 2-3 dena plozitelno i ukaz
Uste se 2015 broj na molbi kaj 8500-8600Абр луѓр како не одат по ред, по број на преписки одат. Јас сум број на молба 76x/2016 ама преписка 97XX/2016 октомври 2016. Значи до мојата има уште тие 10 месеци што се дополнителни, е сеа по колку има ќе видиме. Сега се негде почеток на 2016 со бр на преписки, а број на молби ваљда 10тина месеци по на зад може и помалку.
kako moze 2015 nekoi uste pisuvaat deka ne se razgledani a tuka citam deka i 2016 ja pocnale.Jas sum vo prvite 30 molbi sto treba da se razgledaat od 2016 i uste kaj mene nema nikakva promena!!!
Затоа што се уште не можете да разликувате што е молба а што преписка и само ги збунувате останатите членови!Jas sum uste pred pak na dopolnitelna , znaci neodat po red ako e ova vistina
Сега ги разгледуваат тие што биле на интервју во јануари 2016г. Јасбев на интервју на 01.02. 2016 и уште сум на дополнителна.[DOUBLEPOST=1539082854][/DOUBLEPOST]jas sum vo protokolot 2××/2016 i vekje godina ipol sum na dopolnitelna,inaku bev na intervju vo dekemvri 2015g.
Може, затоа што тие броеви што ги пишуваме се број на преписка а преписката се образува после извршеното интервју. Јас поднесов документи во Минестерството за правосудие во 2015г. и бројот на молба ми е 86**/2015 а на интерву бев на 01,02.2016 што значи бр. на преписка ми е од 2016г. Сеуште сум на дополнителна, очекувам до крајот на неделата да ми се смени. Неколку пати објаснивме дека бројот на преписка е различен од бројот на молба и оние кои биле на интервју во Софија промените ги следат по број на молба така се запишани и во протоколот, они пак кои се преку Амбасадата на Бугарија во Скопје или Конзулатот во Битола ги следат промените по број на преписка. Се надевам дека сега Ви е појасно.kako moze 2015 nekoi uste pisuvaat deka ne se razgledani a tuka citam deka i 2016 ja pocnale.Jas sum vo prvite 30 molbi sto treba da se razgledaat od 2016 i uste kaj mene nema nikakva promena!!!
jas bev na intervju vo dekemvri 2015 vo ambasadata vo Skopje,me ima vo porotokolot pod broj 2××/2016g.Сега ги разгледуваат тие што биле на интервју во јануари 2016г. Јасбев на интервју на 01.02. 2016 и уште сум на дополнителна.[DOUBLEPOST=1539082854][/DOUBLEPOST]
Може, затоа што тие броеви што ги пишуваме се број на преписка а преписката се образува после извршеното интервју. Јас поднесов документи во Минестерството за правосудие во 2015г. и бројот на молба ми е 86**/2015 а на интерву бев на 01,02.2016 што значи бр. на преписка ми е од 2016г. Сеуште сум на дополнителна, очекувам до крајот на неделата да ми се смени. Неколку пати објаснивме дека бројот на преписка е различен од бројот на молба и оние кои биле на интервју во Софија промените ги следат по број на молба така се запишани и во протоколот, они пак кои се преку Амбасадата на Бугарија во Скопје или Конзулатот во Битола ги следат промените по број на преписка. Се надевам дека сега Ви е појасно.
Tie sto pisuvaat deka se so broj XXX/2016, tie se preku konzulat, I ovie broevi I'm se broevi od prepiski. Nie od 2015 sto sme so intervju od Sofija, ideme so broevi na molbi, koi se na primer so broj 90XX/2015 (podneseni dok. za intervju 2015), a prepiskata ni e so broj 1XXX/2016. Tuka se negde, mislam momentalno gi gledaat tie so intervju Januari 2016. Pozzkako moze 2015 nekoi uste pisuvaat deka ne se razgledani a tuka citam deka i 2016 ja pocnale.Jas sum vo prvite 30 molbi sto treba da se razgledaat od 2016 i uste kaj mene nema nikakva promena!!!
Сите документи се наведуваат на произходот.
И да, @bella_madchen, ваљда сите мои ги имаат наведено, според тоа.
Прегледај го приврзокот 197851[/QUOkaj povekete pisuva na p
Koga ke imas promeni pisi ja sum 20 dena po tebe....pozdravСега ги разгледуваат тие што биле на интервју во јануари 2016г. Јасбев на интервју на 01.02. 2016 и уште сум на дополнителна.[DOUBLEPOST=1539082854][/DOUBLEPOST]
Може, затоа што тие броеви што ги пишуваме се број на преписка а преписката се образува после извршеното интервју. Јас поднесов документи во Минестерството за правосудие во 2015г. и бројот на молба ми е 86**/2015 а на интерву бев на 01,02.2016 што значи бр. на преписка ми е од 2016г. Сеуште сум на дополнителна, очекувам до крајот на неделата да ми се смени. Неколку пати објаснивме дека бројот на преписка е различен од бројот на молба и оние кои биле на интервју во Софија промените ги следат по број на молба така се запишани и во протоколот, они пак кои се преку Амбасадата на Бугарија во Скопје или Конзулатот во Битола ги следат промените по број на преписка. Се надевам дека сега Ви е појасно.
Na toj protokolot od oktomvri kolku prepiski(molbi) se vkupno..Koga ke imas promeni pisi ja sum 20 dena po tebe....pozdrav
Зошто некои одат на положително а некои на дополнително?Има повеке укази добиено деновиве ги проверувам по број на преписка за 2017 а некои се прескокнати и уште се на положително повеке од 4 месеци знае некој нешто зошто не се со ред преписките разгледувани? А ги замолувам тие што имаат добиено деновиве да пишат кога биле на интервју и колку биле на положително.