Македонска берза

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Tolku beše pred da pocne ovaa nato euforija,taka da...
Alkaloid go cekam na 5500
Mpt na 18000
Kmb 3000
:zloo:
Ovaa agonija ke potrae...

Последно уредено:

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Mpt na 18000
Kmb 3000
...
Овие недела две додека да излезат билансите за 3тиот квартал е шанса да се купи нешто поефтино за до 10% како што и предвидов пред да почне оваа корекција. Гласањето на договорот со 2/3 мнозинство во собранието само ќе го забрза процесот кои неминовно ќе се случи. Но во ред секој со свој есап :) поштувам и поразлично мислење од моето

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Ova ne e kriza tuku fakanje na prepad na nekoj budala sto slucajno uletal na berza ;)
Ubavko e da imas zelbi ama se potesko se naogaat budali da ti gi ispolnat !! Tret kvartal koga ke zgrmi ke ti bide krivo sto ne si kupil na popustov

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Еве, и јас да те прашам. Сериозен си за горното?
Druže pukovniče i druže pokojniče,neznam komu da se obratam:D .Koga stanuva zbor za berza,sekogaš sum seriozen.Jbg imam trpenie,znam da čekam. ;) Rekov pred nekoj den,a se oprai odma vleguvam.Do togaš(MSE 2000) ke si pocekam..

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Добро дали ви враќаат на мејл од КБ Брокер

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Некој ме праша зошто сум излегол комплет од ОКТА, ама немав време да одговорам. Во меѓувреме, одговорот си стигна самиот. :D

Кај се видело и чуло акција да варира од 4900 на 4200 за само 2 недели? скоро 20%! А зошто е така? Затоа што се работи за шпекулативна акција која е невозможно објективно да се валуира.

Точно дека има 30М евра кеш. АМА, кој гарантира дека нема да бидат наменети за зголемување на побарувања, позајмица, трансфер на цени, и сл. Со други зборови, дека нема да бидат изнесени на креативен начин. Самото тоа што не се подели ни 1/18 на дивиденда покажува како се третирани малите акционери.

Згодна акција за дневно трејдање. Никако за бај и холд

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
Mpt na 18000
Kmb 3000
:zloo:
Ovaa agonija ke potrae...
Не верувам, ама да видиме. Частам ако барем една од акциите стигне на цената што си ја навел

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Se poglasni se vo namerite za izbori.Do togaš racunaj sekoj den po 1-2% gravitaciono...
Со оглед дека денес имаше вонредна седница да се стави на гласање во собрание висока е веројатноста дека блиску до 80пратеници.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.946
Поени од реакции
15.090
Сугарески посочи дека заклучно со септември потрошени се 70 отсто од парите наменети за капитални инвестици. Очекува до крајот на годината реализацијата да биде над 90 проценти.

Што збори овој бе? Кај ги потрошија и побитно кога ги потрошија? За да стигнат до ваква бројка треба рекорди да срушиле во септември.

Kajgana Shop

На врв Bottom