Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.470
Поени од реакции
84.885
Ти негoдувaше декa бил зa oдбрaнa,a свршувaше кoгa гo стaвијa втoр чoвек у држaвaвa.
Нит сум свршувал кога го стаиле, нит сум негодувал кога бил за одбрана. Но, знам дека ти не збориш попусто и ќе ми најдеш постови кај што сум ги тврдел тие нешта.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Мицко не барал амнестија. Барал само ново СЈО кое ке ги доврши предметите против фамилијата. Па поголема амнестија од тоа има ли? Кој без веза типац е тој Мицко. Не ми е чудно како станал лидер на дпмне, чудно ми е и мака ми е како станал професор ебате образованието. Сите стана доктори и професори.
Maка ти е?
Прво информирај се....не се бламирај вака.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Премногу глупости имаш овде од косењето со нашите закони па надаље....Нема веќе да губам време со тебе.
Само се прашувам дали ако некој од твоја фамилија беше помеѓу жртвите на воените злосторства и ти а и остатоков од куртонијадата овде, ќе продолжевте да го оправдувате газдата?
Супер одговор, на место. Јас конкретно зборувам, а ти ако немаш каде... газди, куртони... Баш како што ти доликува.[DOUBLEPOST=1539005914][/DOUBLEPOST]
Абе ти бе не свршувaше декa aмнестирaниoт убиец гo стaвијa втoр чoвек у држaвaвa сaмo зa инaт нa Вмрo?
Е, за начинот на ставање, мислам дека минималната казна е 5 години затвор.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Нит сум свршувал кога го стаиле, нит сум негодувал кога бил за одбрана. Но, знам дека ти не збориш попусто и ќе ми најдеш постови кај што сум ги тврдел тие нешта.
Гaрaнт ке ги бaрaм.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
https://republika.mk/967973
„На прашање дали ќе има техничка Влада, Шекереинска рече дека ќе го почитуваат законот и Уставот, во кој стои дека во случајот на предвремени избори помеѓу одлуката од Собранието за одење на предвремени избори и одржувањето на избори се до 60 дена.“

Е арно де, и за претходните избори Груевски беше принципиелен па даде оставка пред време, па 2 пати се одложуваа избори.. се кршеа закони, за да се удоволи на СДСМ. Сега, ќе ги почитувале законите... Ха ха ха. Па нека си даде Заев денес оставка, нека назначи ВМРО ДПМНЕ технички премиер и министри кај што треба... па по 40 дена нека се распушти Собранието. Ете ги 100 дена. Некако власта не се дава лесно на друг, а?
Море „шанкуриња“.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Koи кретени се овие од ДПМНЕ ... ок во ред е да се греши, секој греши, но човек треба да учи на своите како и на грешките од другите ... но ова не важи за Грујо и за ДПМНЕ ... ај што цела деценија го делеа Македонскиот народ на патриоти и предавници, па дури и паднаа од власт, Грујо си замина од лидерската позиција на партијата но повторно по своите ФБ статуси пишувајќи глупости го дели народот на патриоти и предавници иако до гуша е закопан во го*на, па штетата да биде уште поголема ДПМНЕ демек нели реформирано, демократизирано, европеизирано со новиот лидер Жмиц кој како сенка на Грујо да е и пак и тој го дели народот на патриоти и предавници ... само они се патриоти, а сите оние 600 и кусур илјади кои излегле на референдумот се секако предавниците !

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Koи кретени се овие од ДПМНЕ ... ок во ред е да се греши, секој греши, но човек треба да учи на своите како и на грешките од другите ... но ова не важи за Грујо и за ДПМНЕ ... ај што цела деценија го делеа Македонскиот народ на патриоти и предавници, па дури и паднаа од власт, Грујо си замина од лидерската позиција на партијата но повторно по своите ФБ статуси пишувајќи глупости го дели народот на патриоти и предавници иако до гуша е закопан во го*на, па штетата да биде уште поголема ДПМНЕ демек нели реформирано, демократизирано, европеизирано со новиот лидер Жмиц кој како сенка на Грујо да е и пак и тој го дели народот на патриоти и предавници ... само они се патриоти, а сите оние 600 и кусур илјади кои излегле на референдумот се секако предавниците !
Па во право е, нели? ;)

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Не станува збор за партиско препукување! Чудно е да мислиш дека од Љубчо зависело дали ќе има војна. Подобро НАТО под чие владеење е Косово да објаснат како дозволуваа од таму да доаѓаат и да се враќаат бригади на ОНА. Штом згуснеше.. назад на Косова, па припукај овде, па со автобус како туристи ги собраа од Арачиново правец Косова, на реабилитација, од стресот.
Нашите пријатели од НАТО треба да одговорат на ова прашање, штом ни се пријатели. Во спротивно, ќе ги сметаме дека се вплеткани во 2001 г. За некои цели.
А да не зависеше случајно од баба ми почината?
М?

Колку шо се сеќавам добро тој беше на власт и се правеше мутав за се околу него.

Затоа нема да имаме држава, сите клептомани станавме. Дојди на власт, укради, товари магарето дури крепи и оди си. Тоа што му се еба мамето на ова парче земја, да го ебам, ако.

Инаку се молат модераторите на оваа тема т.е. конкретно овај лордот драгон или кој и да е курац потпишан да ми кажи во приватна порака ЗОШТО И КАКО ќе сум отстранет од форум бидејќи или некое копито има пријавено мое мислење или некое копито модераторско (ко него) не му се свиѓа да чита тоа што пишам.

На страна тоа дека ниту еден член немам навредено со дискусијата ниту пак мешам нешто на лично ниво туку одговарам во рамките на она што се збора т.е. политичката ситуација.

Ако не му се свиѓа на некој тоа што го пишам можи слободно да оди да се слика - ебате тоа неизживеани шо мислат дека имаат некоја сила оти банирале некого на форум. Сигурно имате еректилна дисфункција ебаве и ви станва курето само ко ќе банирате некој. Get a life.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Жената на Богац, градоначалникот на Карпош...

Дрски, безобразни, уште не им иде паметот после 30 Септември... тие што го доведоа народот до просјачки стап, ќе ни кажуваат како да си ја тераме маката. Ѓубриња...
Македонија ќе биде Европска земја без вас и со вас :P:P:P

Не гледам никаква логика во реченицата на девојчево. Тие што сакаат со стурнати гаќи да одат за ЕУ и тоа за минимум 10 години(а и тогаш не е баш сигурно ама ај) се дебело малцинство. Не повеќе од 250К, без тие што излегоа под уцена, административци сончогледи.
Многу пологично е овие либерали да тргнат кон Европа топтан и да бараат азил во ЕУ земјите.
Само да не ги сместат таму во некој кварт со арапи, ќе испадне понелиберално од овде. А и слушам ќе требало да работат за да земаат плата, а не како овде да се перпелкаат по кожните фотељи дури сељаците по кои плукаат им ги плаќаат хировите. Може на крајот да испадне тежок животот европејски. :unsure:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Епа нема фрка онда, ако е така. All good.
Значи нема потреба од толку куртонска хистерија на темава..
Нема никаква хистерија околу тоа... кај виде хистерија.... Хистерија има кај тие што се обидуваат да глумат рамнодушност, како ти на пример.... Па све ти се гледа хистерија... куртонска и тоа... по твоја мера....

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А да не зависеше случајно од баба ми почината?
М?

Колку шо се сеќавам добро тој беше на власт и се правеше мутав за се околу него.

Затоа нема да имаме држава, сите клептомани станавме. Дојди на власт, укради, товари магарето дури крепи и оди си. Тоа што му се еба мамето на ова парче земја, да го ебам, ако.

Инаку се молат модераторите на оваа тема т.е. конкретно овај лордот драгон или кој и да е курац потпишан да ми кажи во приватна порака ЗОШТО И КАКО ќе сум отстранет од форум бидејќи или некое копито има пријавено мое мислење или некое копито модераторско (ко него) не му се свиѓа да чита тоа што пишам.

На страна тоа дека ниту еден член немам навредено со дискусијата ниту пак мешам нешто на лично ниво туку одговарам во рамките на она што се збора т.е. политичката ситуација.

Ако не му се свиѓа на некој тоа што го пишам можи слободно да оди да се слика - ебате тоа неизживеани шо мислат дека имаат некоја сила оти банирале некого на форум. Сигурно имате еректилна дисфункција ебаве и ви станва курето само ко ќе банирате некој. Get a life.
Ех, многу ја преценуваш нашата држава ако така мислиш, дека од нас зависело во 2001 г.
Интересен си ми за еректилната дисфункција, го кажуваш тоа како некој порок да е. Не се грижи, ако си машко.. ќе те стигне еден ден, нема бегање.. нема белки да се самоубиеш тогаш.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.359
Поени од реакции
21.779
СДК е новиот Курир.
Има огромна конкуренција, но сепак мислам дека Фокус е убедливо пред сите во трката за нов Курир. Тука некаде е и СДК. Всушност, Фокус е веќе новиот Курир, овие другиве претендираат за нов Курир.

Fun fact:
Сопругата на сопственикот на СДК, пред некој месец доби околу 230,000 евра од Фондот за иновации.

Геровски веројатно пукнал од мака што неговиот Слободен Печат доби само 165.000 евра од фондот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom