- Член од
- 27 септември 2009
- Мислења
- 2.192
- Поени од реакции
- 1.080
Се јавував кај судски преведувач од бугарски на македонски, толку ми кажа, од документ 300.Kaj najde 300,pojke e
Се јавував кај судски преведувач од бугарски на македонски, толку ми кажа, од документ 300.Kaj najde 300,pojke e
Jas mu plativ 80 evra na posrednikot za istata rabotaПосредникот за 4 изводи шо ќе однесе и преведе ми бара 100 Eвра ејј,.Дај некој нека ја прате молбата за предавање на дополнителни документи ако ја има, јас сам ќе си ги однесам со документот за потекло шо го имам. 300 ден е од извод тој за 4 ми бара 100 евра ...
Треба и да се легализираат во амбасада/конзулат и тоа кошта 15 евра од документ!Се јавував кај судски преведувач од бугарски на македонски, толку ми кажа, од документ 300.
колку сто занам важи после јаноар 2019[DOUBLEPOST=1538879068][/DOUBLEPOST]Sto se podrazbira (olesnuvanje vo procedurata za bg drzavjanstvo) za 6 meseci se misli???
а да ги кажете овде НА ЗИД кој се и сто се,за да не се изгорат и други знаете...Kaj najde 300,pojke e
sega cekajte videte so ce bidet ako ne od 1.1.2019 da se nadevame i zakonot da stapit na sila za bg grazdanstvo pa neka aplicirat povtorno i ce dobiet za 6 meseciДа точно, само што она освен изводи со кои се поврза со прв братучед, однесе и Потврда од БККС + комплет изводи за да се поврзе со баба ни(родена пред 1920) наведена во потврдата од БККС во која убаво си пишуваше село 100% бг население според К'нчев. Ама што да правиш изгледа се погодил некој идиот службеник во ДАБЧ којшто или го мрзело да ги напише во Произходот податоците од БККС или решил дека предност има прв братучед.
Vo momentov davaat taka no nisto ne e sigurno.Dali moze sestra da zeme pasos od poteklo od brat ??
Ти си прашал изгледа кај македонски преведувач. Тоа како такво не важи во Бугарија. Треба дополнително да се заверува и затоа е поскапо.Се јавував кај судски преведувач од бугарски на македонски, толку ми кажа, од документ 300.
Zdravo prati email ke ti odgovort koj den i koga se odneseni .Zdravo decki.
16**7/2016 seuste na dopolnitelna za dostavuvanje na dopolnitelni dokumenti so kraen rok 28.03.2018
intervju juni 2016 vo konzulatot bitola no cela postapka ja vodam preku Sofija.
Sakam da prasam dali nekoj pratil e-mail za da mu proverat dali posrednikot odnel dopolnitelni dokumenti na slednive dve e-mail adresi> bgcitizen@justice.government.bg
bgcitizen2@justice.government.bg
sto mu pisavte (kakva sodrzina) za da vi proverat i dali dobivte nekakov odgovor. Sakam da pratam jas e-mail da vidam dali mojot posrednik voopsto odnel stari izvodi od pradedo.
Blagodaram.
Zdravo prati email ke ti odgovort koj den i koga se odneseni .