Не сум симпатизер на сдсм, бев категоричен во ставот и на форумов и тоа никогаш не сум го криел, дека е потребен нов циклус и дека груевски едноставно мора да падне, таков е и природниот тек на настатните во политиката, а грујо и дпмне веќе забегаа у слепа улица и излез немаше за нив никаков. Тоа не значи дека откако неговиот циклус заврши, дека сдсм ќе ги имаат моите симпатии по секоја цена.
Нивното владеење е бедно, немав високи очекувања од нив, ама они ниту ниските не ми ги исполнија а и 85% од работите што ги прават се cringe и ме фаќа туѓа срамота, а ко капак на се ми го донесоа српче за Центар, жерновски за него испадна руј џулијани.
Да бев нивни симпатизер, ќе сакав по секоја цена да останат на власт, а не од старт откако дојде мицко, и видов како функционира дпмне, да го форсирам муабетот дека опозицијата е очајна и мора што поскоро да почне да се оправа ( процес кој сеуште не е започнат асално ) бидејќи тоа на власта ќе им овозможи луксуз да прави што сака, што е и случај, односно, го добиваат луксузот што го имаа и дпмне. Повторно ни се случува најлошото можно сценарио, да имаме ужасна опозиција а имаа мал милион пенали кои можеа да ги искористат, а не успеаа во тоа.
Што се однесува до твоето прашање, за договорот од Преспа, они бојктотот не ти го процесуираат под дифолт за Против. Одат на логиката, ако биле против над милион луѓе, тогаш ќе излезеа и ќе гласаа против, и со тоа ќе го убиеа и договорот, а и Заев како политичар а и ќе се покажеше среден прст и кон Грција и код Западот. А и сам знаеш, доколку цела опозиција повикаше да се гласа Против, никогаш немаше да излезат над милион луѓе, што би било скоро и дупло повеќе оние кои излегоа и гласааа За. Да бевме нормална земја, овој договор ќе беше убиен со висока излезеност и гласање против бидејќи со тоа ќе им ја убиевме секоја шанса да го протуркаат истото во Парламент, зашто сега се правиме наудрени кога од старт ги знаевме нивните планови, планот А, и планот Б, всушност самиот Димитров тоа го исцрта.
Така да стварно не ми е јасно твоево прашање, дали било ОК ова што сега го прави сдсм ... во ситуација кога народот тоа им го овозможи. Во таков случај, секогаш е ОК, без разлика дали мене, тебе или на било кој му одговара, нивно е у параламент да се обидат тоа да го истуркаат зашто истото им е овозможено, зашто процедурите се такви и за тоа и Апасиев на телма збореше ( референдумот нема да помине, потребно ќе им биде во собрание да изгураат до 81 пратеник, и тоа нема да им помине, негови зборови ) и за кое сме биле сите ние известени дека ќе биде случај, на опозицијата останува да си остане на своето, и договорот да не помине.
Во таква ситуација ќе се оди најверојатно на избори за кои реков дека у глобала, ништо ново нема да донесат, само ќе тапкаме во место, ќе се трошат државни пари, а народот ќе трпи.
п.с. све ке падне у вода ако успеат да дојдат до 81 пратеник у собрание сега, тогаш ќе биде смеење, ја предвидов односно еве, претпоставив пред 3-4 дена дека ќе прават дилови со мијалков, и пратениците кои он ги држи у опозиција. Отвори time.mk; види какви се вестите за мијалков, какви за грујо периодов.