Nz sto e rabotata i jas cekam poveke od 3 meseca a gledam nekoj ima zemeno ato bil i vo 3 i 4 ti mesec na intervjuhaha jas bev 8 fevruari 2017 na intervju vo sofia poteklo preku roditel uste cekam potpis veke 4 meseci so e rab??
Nz sto e rabotata i jas cekam poveke od 3 meseca a gledam nekoj ima zemeno ato bil i vo 3 i 4 ti mesec na intervjuhaha jas bev 8 fevruari 2017 na intervju vo sofia poteklo preku roditel uste cekam potpis veke 4 meseci so e rab??
Кај мене финален експертен преглед стоеше една година, шест месеци бев на проверка кај вицепрезидентот и на двапати по неколку дена на положителноПо преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Mi pisuvaka na sajt , ako moze nekoj da mi objasni podetalno sto znaci ova i uste kolku se ceka posle ova za pozitivno dobivanje na ukaz od viceprezidenta....fala odnapred...znaci ako ima nekoj seriozen covek da mi odgovori...
i da li na kraj ti bese pozitivno,da li dobi bugarski pasos?[DOUBLEPOST=1538500094][/DOUBLEPOST]По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Mi pisuvaka na sajt , ako moze nekoj da mi objasni podetalno sto znaci ova i uste kolku se ceka posle ova za pozitivno dobivanje na ukaz od viceprezidenta....fala odnapred...znaci ako ima nekoj seriozen covek da mi odgovori...[DOUBLEPOST=1538500128][/DOUBLEPOST]По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Mi pisuvaka na sajt , ako moze nekoj da mi objasni podetalno sto znaci ova i uste kolku se ceka posle ova za pozitivno dobivanje na ukaz od viceprezidenta....fala odnapred...znaci ako ima nekoj seriozen covek da mi odgovori...Кај мене финален експертен преглед стоеше една година, шест месеци бев на проверка кај вицепрезидентот и на двапати по неколку дена на положително
Штом си со интервју во Софија тогаш нема што да проверуваш на полето за преписки подадени по консултски пат што значи сеуште си на дополнителна.Само ако може да споделиш дата кога беше на интервју во Софија?Vaka. Dokumentite gi podavav licno vo Sofija ne preku ambasada. Intervju januari 2016, vo April 2017 staven na dopolnitelna so zapirka. Od denes koga preveruvam Молба вх.номер и ПИН пишува. Прегледај го приврзокот 197575
A koga istiot broj na molbata go vnesuvam vo
Т'рсене на преписки подадени по консулски п'т :
Прегледај го приврзокот 197576
Dali nekoj moze da mi kaze za sto stanuva zbor.
Momentalno za tvojata prepiska se odlucuva odnosno se pravat poslednite proverki.Posle toa ke znaes dali ke pomines na sovet i ke dojdes do potpis ili prepiskata (nedaj boze) da zavrsi na dopolnitelna proverka.Vremenski e razlicno za site aplimanti.Zavisi so sto dokumenti si.Ako imas dobri i cvrsti dokazi so koi sto si go dokazal svoeto bugarsko poteklo i ako si dobro povrzan so izvodi ne bi trebalo da imas problem.i da li na kraj ti bese pozitivno,da li dobi bugarski pasos?[DOUBLEPOST=1538500094][/DOUBLEPOST]По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Mi pisuvaka na sajt , ako moze nekoj da mi objasni podetalno sto znaci ova i uste kolku se ceka posle ova za pozitivno dobivanje na ukaz od viceprezidenta....fala odnapred...znaci ako ima nekoj seriozen covek da mi odgovori...[DOUBLEPOST=1538500128][/DOUBLEPOST]По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Mi pisuvaka na sajt , ako moze nekoj da mi objasni podetalno sto znaci ova i uste kolku se ceka posle ova za pozitivno dobivanje na ukaz od viceprezidenta....fala odnapred...znaci ako ima nekoj seriozen covek da mi odgovori...
Lele luda rabota imas poteklo za 100 % da dobies pasos vo raka koj znae so pravat inace pazi na forumov ima premnogu posrednicihaha jas bev 8 fevruari 2017 na intervju vo sofia poteklo preku roditel uste cekam potpis veke 4 meseci so e rab??
Pa zosto togas kazuvaat deka e stasano so razgleduvanje na prepiskata do 8000 I neznam koj broj . Eve jas sum 83../2015. Na dopolnitelna so zapirka. I zarem e mozno da postoi prepiska so isti broj kako mojot?! Kakvi se tie po konsulski pat ?[DOUBLEPOST=1538503000][/DOUBLEPOST]Штом си со интервју во Софија тогаш нема што да проверуваш на полето за преписки подадени по консултски пат што значи сеуште си на дополнителна.Само ако може да споделиш дата кога беше на интервју во Софија?
Intervju 26 januari 2016 godinaШтом си со интервју во Софија тогаш нема што да проверуваш на полето за преписки подадени по консултски пат што значи сеуште си на дополнителна.Само ако може да споделиш дата кога беше на интервју во Софија?
Може да постои!Бројов што го пишуваш 83../2015 ти е број на молба(денот кога за првпат си ги поднел документите во Министерството) а бројот на преписката ти е од денот кога си имал интервју во Софија тс твојата преписка е од 26 Јануари со број ****/2016!Pa zosto togas kazuvaat deka e stasano so razgleduvanje na prepiskata do 8000 I neznam koj broj . Eve jas sum 83../2015. Na dopolnitelna so zapirka. I zarem e mozno da postoi prepiska so isti broj kako mojot?! Kakvi se tie po konsulski pat ?[DOUBLEPOST=1538503000][/DOUBLEPOST]
Intervju 26 januari 2016 godina
Sto napravija be edna godina od int. nemoze ni do finalna da dojdeme. So kakvi dokumenti si?Jas sum so intervju noemvri 2017 so istiot status na zadolzitelna
Tie broevi koi bea objaveni vo protokolot se broj na molbi ili prepiska?Може да постои!Бројов што го пишуваш 83../2015 ти е број на молба(денот кога за првпат си ги поднел документите во Министерството) а бројот на преписката ти е од денот кога си имал интервју во Софија тс твојата преписка е од 26 Јануари со број ****/2016!
Би требало да се завршени со ставање на финална со преписките од 2015 и претпоставувам во периодот што следува ќе почнат и со преписките од 2016!
Trpenie, racunaj 10 meseci posle intervju togas ti se menuva vo finalna.Sto napravija be edna godina od int. nemoze ni do finalna da dojdeme. So kakvi dokumenti si?
Протоколот од 02.10.2017 е со броеви на молби а сите останати протоколи(пред тој од 2ри Октомври 2017) се со број на преписки и тука настанува забуната!Tie broevi koi bea objaveni vo protokolot se broj na molbi ili prepiska?
Jas sum vo sofija, i istiot den koga bev na intervju mi se formirashe prepiskata. Bev na intervju 12.12.2017 takada nekako sporo ide hahaTrpenie, racunaj 10 meseci posle intervju togas ti se menuva vo finalna.
Ti mislam deka si preku ambadsda kako mene, vo dekemvri, no vo sistem sme vneseni januar 2018.Racunaj 10 meseci od januar paga noemvri da ni se smeni vo finalna.ovoj mesec se prepiskite od oktomvri ili noemvri 2017.