Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Да. Баш ги замишљам како си викаат - Абе чекајте луѓе, не заебавајте, дај да си одиме дома, боље Груевски да си го остаиме. Добричок си е.

:pos:
Ne zaebavaj sega i ti. Opsto poznato e deka oddamna ja imas izgubeno sposobnosta i za zamisljanje i razmisluvanje. Momentalno uste onaka instiktivno pokraj red gluposti ke go vmetnis tamu nekade i Gruevski i vo globala toa e toa.

Еве го ланс, пауза за ручек е во Канада и проретчена е темава, па да поглуми македонец малку, да си го забораи пасошот татарски...

Снима видео на Македониумот, апелирајќи на емоциите на гласачите.
Ја брише `иредентистичката` Крушевска република и манифест од уставот.
Зоран Заев in a nutshell.
Треба да го уапсат и третман да добие каков што доби Ирена Ристиќ пред една недела

Јасно де, Вие излегувавте по личен избор, за себеси, без да помислите на последиците и тоа ве прави како нешто посупериорни од другиот табор (y) . А другиве биле сендвичи, глупи тупи, не излегувале од што сакале, туку или функција или притисок.
Некако дрско звучи твоево ти да одредуваш кој излегува по своја волја а кој не, ама нека биде, сепак интелектуалната каста од секогаш биле над нас другите.

Затоа во недела се надевам ќе има цензус и ќе се заврши без некоја глупост. Тоа што никој од олигарсиве не бега, не префрла пари, ми кажува дека ќе биде безбедно. Дури еден читав се преженил :D
Не знам што е дрско во тоа што кажуваш дека си излагаш на протест ако нешто не ти се допаѓа во државава. Исто како што одиш во HR ако нешто не ти се допаѓа на работа :toe:

Мада јасно ми е мене, муабетот на сите ви тежи накај Република Грујовистан, од две зла помалото, од кал да е, Грујо да е :)

На крај пак испаднавме пасвордот од вифи :pos:
Oвa не е сaпун дa се пoтрoши ствaрнo е днo днa.Не е зa смеење,жaлнo, ептен жaлнo.Абе немa ли некoј тaму дa ги пoсoветувa

Не знам што е дрско во тоа што кажуваш дека си излагаш на протест ако нешто не ти се допаѓа во државава. Исто
Oвa не е сaпун дa се пoтрoши ствaрнo е днo днa.Не е зa смеење,жaлнo, ептен жaлнo.Абе немa ли некoј тaму дa ги пoсoветувa
DoH8GoSVsAA7ANF.jpeg

СТОЈанче не убедуе :popce:

Не знам што е дрско во тоа што кажуваш дека си излагаш на протест ако нешто не ти се допаѓа во државава. Исто како што одиш во HR ако нешто не ти се допаѓа на работа :toe:

Мада јасно ми е мене, муабетот на сите ви тежи накај Република Грујовистан, од две зла помалото, од кал да е, Грујо да е :)

Интересни детали од искажувањето на незадоволство како што велиш на шарената револуција беа веење на бугарски и албански знамиња како и ветераните на УЧК со мајци со Илирида. Сега видовме со потпишување на договорите со Бугарија и Грција како и изгласувањето на законот за јазици зошто било тоа така.

Таков им е правописот на Германците и Јужна Кореа и сите други такви, така ги пишуваат слеано со мала буква. аман
има друга шема, по англискиот правопис да биднеме Северно од Македонија, тогаш М ќе биде со голема буква

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom