Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
И

Име И Презиме

Гостин
Циганите се навредувале ако не ги викаш роми, ши.птарите ако не ги наречеш албанци, торбешите се лутат бидејки се нација без држава па се нарекуваат горњани ....
И сега едена ваква багра на племиња не им пречи северна македонија и се решени да не прекрстат ? Нормално ....
Убаво е кажана поговорката
"Дај му прст ке ти ја бара раката"[DOUBLEPOST=1538061876][/DOUBLEPOST]:oeoeoe:

Честитки за Прецедателот Иванов.Само храбар човек, патриот без страв ја кажува вака вистината.

https://infomax.mk/wp/видеоиванов-се-изјасни-за-бојкот-и-пре/

Да не се заборават и комуњари те што кажале па преправиле.

Последно уредено од модератор:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Непотврдена информација ми е, изгледа им имаат свикано на агенцииве, сите туристички аранжмани кои завршуваат во недела да ги реализираат порано, во превод, наместо да ти трга автобусот од рандом место во Грција за дома во 15:00, во недела ќе им тргал од 09:00 за да се стигнело да се гласа.

Пак ќе кажам не ми е потврдена информацијава ама ако е точна :angel::angel::angel: ми мириса дека не се баш оптимисти и дека тежок блам ги чека во недела.[DOUBLEPOST=1538061951][/DOUBLEPOST]
Циганите се навредувале ако не ги викаш роми, ши.птарите ако не ги наречеш албанци, торбешите се лутат бидејки се нација без држава па се нарекуваат горњани ....
И сега едена ваква багра на племиња не им пречи северна македонија и се решени да не прекрстат ? Нормално ....
Убаво е кажана поговорката
"Дај му прст ке ти ја бара раката"[DOUBLEPOST=1538061876][/DOUBLEPOST]:oeoeoe:

Честитки за Прецедателот Иванов.Само храбар човек, патриот без страв ја кажува вака вистината.

https://infomax.mk/wp/видеоиванов-се-изјасни-за-бојкот-и-пре/

Да не се заборават и комуњари те што кажале па преправиле.
Се, се, ама кога ве читам дека го правите патриот човекот што потпиша амнестии, чуда...

И

Име И Презиме

Гостин
Непотврдена информација ми е, изгледа им имаат свикано на агенцииве, сите туристички аранжмани кои завршуваат во недела да ги реализираат порано, во превод, наместо да ти трга автобусот од рандом место во Грција за дома во 15:00, во недела ќе им тргал од 09:00 за да се стигнело да се гласа.

Пак ќе кажам не ми е потврдена информацијава ама ако е точна :angel::angel::angel: ми мириса дека не се баш оптимисти и дека тежок блам ги чека во недела.[DOUBLEPOST=1538061951][/DOUBLEPOST]
Се, се, ама кога ве читам дека го правите патриот човекот што потпиша амнестии, чуда...
Друга беше тогаш политичката игра.Амнестијата ја потпиша да не дојде до граѓанска војна.На работ бевме како за 27ми април.Да умреше некој од баграта ....

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Друга беше тогаш политичката игра.Амнестијата ја потпиша да не дојде до граѓанска војна.На работ бевме како за 27ми април.Да умреше некој од баграта ....
Затоа година дена после тоа беше испланирано да прогласи воена состојба. Ама јбг, некој го „посети“ Грујо во Виена, па се сменија работите.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Еве го Заев на последното обраќање до народот од Илинденска Макехгф... oh wait, ни го забранија тоа име, а и тоа Илинденското Востание е ваљда бугарско. Не смееме и понатаму да ги провоцираме соседите, али небитно... идентитетот е зајакнат со новиот договор!!!
Ама морам да им признаам, добра сценографија осмислиле, ни Грујо у најсилни денови вака не држел говори со почесна гарда, црвен тепих и Македониум у позадина, повикува да гласаме за промена на име а уште соцне од Кутлеш му фали на настапот

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да де, кога беа на власт ВМРО секогаш кога требаше да се оправда некоја нивна гнасна одлука бевме на раб на граѓанска војна. :) Мрш, не можам да го гледам од тогаш, фикусов е најсрамното нешто што и се случило на Македонија заедно со пратениците што изгласааа тогаш + чиноначалниците во Преспа пред 3 месеца.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дај нека заврши тој референдум, јајцата ми помодреа од билборди, реклами и чуда.
Патем, една шпекулација (непотврдено инфо), фалат 60-120 илјади гласови за преминување на цензусот.

И

Име И Презиме

Гостин
Затоа година дена после тоа беше испланирано да прогласи воена состојба. Ама јбг, некој го „посети“ Грујо во Виена, па се сменија работите.
А бе држе кој и да го посетил е небитен од гневот на народот.Само еден господ ги спаси зајко и сеља.Нек си направат куќна слава и темјан да палат на таа дата.
Еве и за Иванов викавте вака така на крај цела вистина ја кажа онаму кај што е потребно.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Ќути жифти се! Не спаси, а?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
А бе држе кој и да го посетил е небитен од гневот на народот.Само еден господ ги спаси зајко и сеља.Нек си направат куќна слава и темјан да палат на таа дата.
Еве и за Иванов викавте вака така на крај цела вистина ја кажа онаму кај што е потребно.
Друже, ДУИ (учк) стигнаа до Мавровка, на пат за накај Собрание, наоружани добро. Уствари, на тоа и се надеваа дпмне, али ете, некој беше присилен во Виена да му каже нешто друго на Хорхе за да се смири ситуацијата.

И

Име И Презиме

Гостин
Да де, кога беа на власт ВМРО секогаш кога требаше да се оправда некоја нивна гнасна одлука бевме на раб на граѓанска војна. :) Мрш, не можам да го гледам од тогаш, фикусов е најсрамното нешто што и се случило на Македонија заедно со пратениците што изгласааа тогаш + чиноначалниците во Преспа пред 3 месеца.
Тоа е твое мислење и во ред.Би те прашал дали сега ја кажа вистината онаму кај што е потребно и во лице на сите куртони што не посетуваа периодов?[DOUBLEPOST=1538063019][/DOUBLEPOST]
Друже, ДУИ (учк) стигнаа до Мавровка, на пат за накај Собрание, наоружани добро. Уствари, на тоа и се надеваа дпмне, али ете, некој беше присилен во Виена да му каже нешто друго на Хорхе за да се смири ситуацијата.
Друже од топанско сум и немој да слушаш приказни зошто бев и пред собрание и точно знам што се дешаваше.Али слушај ме, што и да се деси со политикава кат тад пак ке се рокаме со шошоните јако.Сега сеир ни маваат ....

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.954
Od kaj pa ti znaesh shto kje koristat, osven ako ne si vidovit.
Znaesh li koe ni e imeto sega, oficijalnoto vo oficijalna upotreba vo najrelevantnite institucii i drzhavi - FYROM, toa e realnosta, a za po doma mozhe i anticki i sekakvi. Mene po doma Prince Charles me vikaat, ama na ulica nikoj ne me priznava kako takov.

Prashaj po doma postari clenovi shto bile i kako se narekuvale vo 1938 god., koj jazik morale da zboruvaat, nemale ni svoja drzhava, kakvo ime. Tie istite denes se Makedonci.

Primerot so drzhavite pogore, e deka 95% od lugjeto vo svetot ne im go znaat ustavnoto ime, kakva gramatika, na nikoj ne mu e gajle za toa .

Dogovorot so grcite e iznudeno reshenie, problemot e shto so nego e uslovena i idninata na drzhavata kako takva (ako opstoi voopshto). Cel svet se dovlechka da vi objasni, tie ushte se penjavat Micko, Apansiev neznam koj.
Нашето уставно име си е Република Македонија. Пред влада пишува Влада на Република Македонија. Ние тоа го менуваме.

Дури и чекор понатаму да одиме. Северна Кореја и Јужна Кореја не се официјални имиња на тие земји па пак во општа комуникација сите ги викаат јужнокорејци или севернокорејци. Нас тек тоа ќе ни биде и официјално име.

Фантазија е дека ти ќе доаѓаш од земјата Северна Македонија а сите тебе ќе те викаат Македонец.

Смешно да се убедуваме кога и според правилата на Македонскиот правопис човек од Северна Македонија се нарекува и пишува како Северномакедонец.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Амнестијата ја потпиша да не дојде до граѓанска војна.На работ бевме
И сега е така, мораме да го смениме името за да не дојде до граѓанска војна. На работ сме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom