Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
сега давам предлог на Заев а он ќе го проведе, нека разговара со бизнисменот од МАМАС да донира ( со државна помош од буџетот :icon_mrgr:) по 3 тегли ајвар и една тегла малиџано, на секој што ќе излезе на Референдум, па така народот наместо на Ајваријада ќе оди на Референдумијада
Оди уби се жити господ!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.813
Поени од реакции
17.030
Оди уби се жити господ!
поефтино е, на големо една тегла без ддв ќе помине по 1 евро, 800,000 гласачи х4 евра = 3200,000 евра..
Ај да видиме колку пари се дадоа за разноразни ебиветри да не убедуваат за европска Македонија, башка овака ќе се намали загадување, нема кој каде стигне да пали оган

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.432
Прво и основно, Р. Македонија имаше 2.022 милиони жители во далечната 2002 г. Сега има најмалку 500к помалку (оптимистички). Јас не барам никакви фантоми во главата на Заев, тику тие "фантоми" се користат и од двете страни по потреба.
За референдумот кажав мислење, сепак ние сме тоа што сме, дно.
Второ, никој а посебно со државни пари не сакам да ме убедува да гласам За и тоа за договор кој нема гаранции и е штетен за сите граѓани на Р.М. и тоа од посрана партија. И никој како куртон националисти неможе да ме убедуваат да не излезам на референдум и да не гласам против.
Не ме лаже мене никој со плата од 500 евра и не сум прост да верувам во такви глупости, сам си заработувам, си плаќам даноци на оваа посрана држава.
А тоа што некој се одлучил да излезе на референдум и да гласа против да го наречеш прост, многу кажува како ви ги перат мозоците по штабови и на кого го лажат со вработување, унапредување и се што е поврзано со државна цицка.
Само ме интересира твое мислење, ако ВМРО ДПМНЕ го повика членството масовно да излезе и да гласа против ама не јавно како што продава магла Мицкоски туку она внатрепартиско (штабски), дали тогаш ќе излезеш на гласање или ќе бојкотираш??
Македонија колку имала жители тогаш и сега не е битно за бројот на државјанства, ти кажав пред некоја година имаше официјални податоци од МВР за бројот на државјанства и полнолетни граѓани (прогуглај малку), можеш да бидеш државјанин на Македонија но 100 години да не живееш во неа.

Тоа за 500 евра и сл. не се однесува само на твојот пост, имаше постови подолу кој ја дрндаа таа материја па дел на нив се однесува.

Зошто не треба да се мачиш да излегуваш да гласаш ако не си уценет или сл. а си против,
вака, за да има значење гласот ПРОТИВ мора да му се даде значење и претходно и да има еднакви услови како и ЗА, референдумското прашање намерно е ставено дали се за ЕУ и НАТО со дрн дрн, поголемиот дел го чита тоа ЕУ и НАТО, а во дрн дрн не ни знаат што има,
целата кампања е ЕУ и НАТО, едншка на некој митинг ќе спомне дека РМ ќе стане СРМ, па и географски сме биле северниот дел итн. никаде на никој митинг/медиум не слушнавме да го образложат договорот, да почнат член 1 тоа тоа тоа, член 2 она она она итн.

друго референдумот е консултативен а народот е уморен од лажењето на власта и голем дел што гласаа на претходните избори нема да излезат да гласат, оти на референдумот ништо нема да променат, со тоа бројот на ПРОТИВ се намалува и нема да може да го надгласа останатиот корпус составен од албански гласачи (кој очекуваме да искочат близу 100%), ромите на Амди (кој ќе гласаат 150%), турците, бошњаците.. закоравените комуњари, многу глупи сендвичи,
значи ЗА имаат над 400 илјади сигурни гласови плус 100-200к кој ќе излезат под притисок некој од незнаење ќе гласат ЗА, а на некој може ливчињата ПРОТИВ магично да и станат ЗА.

Како што знаеш има 8 можни одговори на референдумското ливче, можеби бојкотирам оти го нема онаа што сакам јас ЗА ЕУ, ПРОТИВ НАТО, ПРОТИВ договорот.
Затоа ќе бојкотирам па власта нека се мачи да си направи цензус, нека се мачи да полни кутии, јас нема да учествувам во тоа.

Јас не сум подржувач на ВМРО-ДПМНЕ одкога е Мицко лидер, како да не постои партијата од тогаш, 5 месеци ги немаше да се јават, сега ептен млако играат, сакаат на сите да и го лижат само да дојдат на власт, а не да се борат жустро за народот,
ме викаа да одам на митингот во Скопје не отидов, ме викаа и сега да одам на некакви средби, не и отидов, да има утре избори нема да гласам за ВМРО, ако случајно излезам да гласам тоа можеби би била онаа на Бачев иако има доста забегана програма или Левица но и таму не се согласувам со многу работи, немам стварно поим за кого би гласал, нема понуда која би ме помамила да ги гласам, онака би гласал колку да се брои гласот против власта оти знаеш на крајот ги собираат власта против сите заедно.:icon_mrgr:

T

Terroir

Гостин
Ако продолжат со вакви дебилни текстови и тие што планирале да гласаат на референдумот ќе се откажат
https://civilmedia.mk/vie-slikate-no-vlasta-go-ima-spisokot-od-kogo-da-se-plashime/

Бојкотирам се заканувале дека ќе сликале кој гласа, и сега наместо едноставно да им кажат дека тоа е кривично дело и дека ќе одговараат за тоа они со текстов порачуваат сосем нешто друго. Демек власта ќе ги проверувала списоците па ќе бркала административци, дебилов Зекири и куртоните цивил премногу си дозволуваат..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.885
Јас не сум подржувач на ВМРО-ДПМНЕ одкога е Мицко лидер, како да не постои партијата од тогаш, 5 месеци ги немаше да се јават, сега ептен млако играат, сакаат на сите да и го лижат само да дојдат на власт, а не да се борат жустро за народот,
А пред Мицковски се бореа жустро за народот?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Пред година и кусур седев со едни СДС-овци....нешто муабетот за што бил Заев ставен премиер да биде....мање више не е битно, три работи беа еве биднаа. На крај вика едниот, ќе го бараат Никола после се ова и ВМРО никад нема да падне од власт.....иде и тоа време. :)

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Пред година и кусур седев со едни СДС-овци....нешто муабетот за што бил Заев ставен премиер да биде....мање више не е битно, три работи беа еве биднаа. На крај вика едниот, ќе го бараат Никола после се ова и ВМРО никад нема да падне од власт.....иде и тоа време. :)
Не чул те бери дандерлајон

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.432
А пред Мицковски се бореа жустро за народот?
Тогаш беа на власт, сега кога се опозиција ги нема никаде, Мисковски првпат се јави во јавноста 3 месеци по неговиот избор, кога се гласаше законот за јазици, по пола година го одржа митингот, а сега се лењави до бескрај.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.885
Тогаш беа на власт, сега кога се опозиција ги нема никаде, Мисковски првпат се јави во јавноста 3 месеци по неговиот избор, кога се гласаше законот за јазици, по пола година го одржа митингот, а сега се лењави до бескрај.
Бившиот врв има сериозни обвиненија и е по судови. Не е тоа баш најкомотна ситуација за новото раководство.

И

Име И Презиме

Гостин
Малце оф топик.
Цела политичка вистина во Македонија прикажана преку една хумористична претстава.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.432
Бившиот врв има сериозни обвиненија и е по судови. Не е тоа баш најкомотна ситуација за новото раководство.
Да бев јас лидер ќе кажев дека судовите се оставени сами да одлучуваат и дека ич не ми е гајле ако ги осудат, мислам дека вчера излезе со изјава судовите да пазат како судат оти кај и да е ќе се вратат на власт, па тогаш ќе видат (со прости зборови така беше),
реално треба да пазат, оти тоа со мерцедесот ти е голема бламажа за нашето судство, има други случаеви каде би можел да биде осуден Грујо, ама они се фанаа за оној случај каде нема вина.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.663
Сите оние што ви викаат да излезете на референдумот, па макар и да гласате со НЕ, прашајте ги дали тие истите гласале за таа опција на референдумот во 2004, или си бојкотирале? Инстантно ќе им ја затнете муцката, по брза постапка.
Дали тогаш бојкотирале по свое убедување, или ја слушале змијата Шеќеринска да останат дома.

Зошто ако не се сложувале со референдумот во 2004, не излегле да гласаат со НЕ?

И тука завршува секаква дискусија со нив...

-2001 Рамковниот беше за подобра иднина
-2004 Територијалниот беше за подобра иднина
-2018 е за подобра иднина... А ако случајно помине овој референдум, е тек тогаш ќе видите што е подобра иднина што на секое ќе не уценува Грција за договорот (налик Бугарија), промена на Устав, преамбула + како гратис ставете ја и двојазичноста на цела територија, значи дополнително трошење пари и за тој дел да им се угоде на сите. Башка напоменав дека овој договор не гарантира дека и во иднина Грција може да не кочи?

Ајт сега офцички и сендвичари, на 30-ти кој за раче, кој со влечење за уши сите да се нацртате пред гласачките објекти :)

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
http://www.dokazmk.online/alo-idioti-za-norvezhanite-glaven-grad-na-makedonija-e-tirana-imame-li-tamu-ambasada-da-reagira/
Северни македончиња, сте добиле нов главен град и не се фалите.
Додуше какви се може да дозволат и Тирана и официјално да е втор главен град...нешто рамноправност ова она Беса може да бара а нормално СДС да дозволи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom