Jas kazuvam peasav I vi kazav za odma kaza 30 €Како бе за неколку дена заверка на нотар? Не треси глупости аман, ви напишав јас како оди таа работа па ако сакате и во Тирана во амбасада одете заверувајте документи, ваша работа.
A so so dokumenti si osven so potvrda so si odnesel?5199/2014 ...otkaz denes...
Odneseno potvrda preku jone od oh ..
Можеш да си најдеш агенција во Софија за превод и да ги испратиш по пошта(за околу 2 недели стигнува) и кога ќе одиш Софија ќе си ги земеш!Е сега не знам дали е како порано тс дали има брза или нормална постапка и за колку време се завршува преводот и заверката на нотар!So sreca da ti e odenjeto
eve sega citam Brunhilda velit samo zaverka na notar trebit po novo.
-----------------------------------
Mozit da bidet preveden i tuka vo MK a tamu da se zaverit kaj notar
ili morat preveden da bidet samo od preveduvaci vo BG?
Мoже и скенирaни oригинaлните извoди дa им ги прaтиш пo електрoнски пaт,тие дa ги преведaт и спремaт пa кoгa ке стигнеш сaбaјлетo веднaш нa oтвaрaње дa им ги oднесеш oригинaлите,тие ги нoсaт вo текoт нa денoт нa зaверкa нa нoтaр и ги пoдигaш крaј нa рaбoтнoтo време,aмa пoд услoв дa се нaфaтaт.Мене ми среди нa oвoј нaчин чoвек oд Скoпје зa дa не oдaм двa пaти.Амa и тaкa преспaвме некoлку денa пa испaднa утредентa дa ги пoдигнaм.Мoжеш и тaкa @Masha GlinkaМожеш да си најдеш агенција во Софија за превод и да ги испратиш по пошта(за околу 2 недели стигнува) и кога ќе одиш Софија ќе си ги земеш!Е сега не знам дали е како порано тс дали има брза или нормална постапка и за колку време се завршува преводот и заверката на нотар!
Nisto drugo....nemozev da go dobijam doticniot posrednik godina I pol da prasam sto treba I slicnoA so so dokumenti si osven so potvrda so si odnesel?
Ова ти е почетниот статус. Со овој статус се чека 10 до 12 месеци.Kazete mi sto znaci ova i do sledniot status uste kolku se ceka da se promeni
Ајде честито, ти потпишале указ можеш да си резервираш за да си го земеш. Со што документи си и каде?Образувана преписка N:***************** г. Вашата преписка е вклјучена в Указ *** от 2018 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација. ova go pishuva na proverka od viceto bev mesec i 10 dena da prasham dali e ova finalno ili ima ushte neshto inaku na intervju 2016 so dokumenti od dedo (neznaev dali brojkite se privatni pa zatoa se trgnati)
Pojma neam ama imase tuka primeri deka ne e pominato na sovet a drygarti od finalna mu se smeni na prekinata[DOUBLEPOST=1537295848][/DOUBLEPOST]Dali sovetot po zakon ima pravo da prekine postapka?
Kakov ti bbese statusot pred otkazot i od koe zdruzenie ti e potvrdataNisto drugo....nemozev da go dobijam doticniot posrednik godina I pol da prasam sto treba I slicno
Prijatel prasav ako nekoj znae!A sto kako ke bide sekoj so srekjata!Sekoj si znae za sebe!Nikoj ne spomna potresuvanje!Ali sepak fala na odgovorot!Законска рамка одамна е непознат поим кога се работи за бугарско државјанство!Оние што се со родител дирекно одат на интервју што значи избегнуваат вадење на происход и автоматски си го скратуват времето за 1 година и повеќе(мајка ми толку го чекаше произходот).+ тоа нема што да се потресуваш дали ќе те стават на дополнителна или не и да чекаш уште 2-3 години како овие од 2014 па и нас од 2015/16.Има разлика сепак,ако чекаш + еден па и два месеци повеќе за потпис од вицето и да си 2-3години на дополнителна!
Значи сега не мора да ги префрламе во Бугарски...?https://skopje24.mk/konecno-dogovor-germanija-gi-prizna-makedonskite-vozacki-dozvoli/
Конечно договор: Германија ги призна македонските возачки дозволи
decko za da vozis ti treba prestoj sto ke pravis so mk vozacka? mislam deka za edna godina e od vlez posle si polagas.Значи сега не мора да ги префрламе во Бугарски...?
Posle dogovorov ne treba da se polaga. Samo se zamenuva makedonskata vo germanska vozacka dozvola. Isto kako sto gi menjaa za bugarski, ama so tie ne mozea zakonski da vozat vo Germaniba. Sega mozat.decko za da vozis ti treba prestoj sto ke pravis so mk vozacka? mislam deka za edna godina e od vlez posle si polagas.
Си престојуваш со Бугарски пасош, а возачката директно ја префрлаш во Германска, без да полагаш тестови и губиш време...decko za da vozis ti treba prestoj sto ke pravis so mk vozacka? mislam deka za edna godina e od vlez posle si polagas.