Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Другари најдов копија од Свидетелство од баба ми(на мајка ми мајка) пишува Блгарка,важи нешто како дополна на документи,бидејки имам поднесено преку прв братучед и потврда?
Ич не му ја мисли носи го оригинал да им го дадеш,и не губи време.

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
Treba vo ministerstvoto da ja zaverat adresata i mislam deka to pismoto se ustvari dokumentite za regestrirana adresa i egn broj i koga ke bidat vo opstinata dok duri togas slikanje za l.dok....taka gi razbrav vo konzulatot...
bgcitizen@justice.government.bg
bgcitizen2@justice.government.bg
Na ovie email adresi pisav vo ministerstvoto, dali e zaverena adresata....a vo opstinata na tel prasvam sekoj tret den dali se stignati dok od sofija....drzavjanstvo imame a uste pasos nemozi da se zemi :( izgleda ne ne slikat ne sme fotogenicni :pos:
Ako e taka kako sto vikas togas egn e sredeno treba samo da cekame da stigne pismoto vo opstinata i da se odi da se vadat licni dokumenti. Pretpostavuvam deka adresata ti e lege 6 opstina Sredec, posto situacijata ni e skoro ista pisi ako imas nekoja nova informacija ako ti stigne pismoto vo Sofija pa da spodeluvame informacii sto dokumenti ke bidat potrebni za ponatamosnata procedura. Samo ako sakas pisi go i telefonskiot broj na koj se javuvas vo opstinata.

Член од
5 септември 2018
Мислења
47
Поени од реакции
55
nesto novo decki za tie sto sme so status......Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија .....poveke od tri meseci vaka stoi[DOUBLEPOST=1536949082][/DOUBLEPOST]
Другари најдов копија од Свидетелство од баба ми(на мајка ми мајка) пишува Блгарка,важи нешто како дополна на документи,бидејки имам поднесено преку прв братучед и потврда?
povrzise so izvodite tvojot od majkati i od babati ,podobar dokument ti e od tie sto gi imas podneseno

Член од
8 јуни 2018
Мислења
79
Поени од реакции
51
nesto novo decki za tie sto sme so status......Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија .....poveke od tri meseci vaka stoi[DOUBLEPOST=1536949082][/DOUBLEPOST]
povrzise so izvodite tvojot od majkati i od babati ,podobar dokument ti e od tie sto gi imas podneseno
nesto nema potpisi ☹☹☹☹

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
Koga bese na intervju i dali samo so toj dokument so potvrda ?
21 fevruari 2017 intervju dokumenti izvodi i posmrtnici povrzani so baba mi i potvrda od bkks. Samo sto se vrativ od bg bev na slikanje i za 20 dena treba da go imam v raka[DOUBLEPOST=1536951603][/DOUBLEPOST]
Промена на стаутс денес од Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија се смени во
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија, бројче 2хх/2014, документи копија од лк од брат со БГ државјанство
Za den dva ke ti bide potpisan ukaz

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Трoјцa нa интервју вo ист ден,истo време.Пoсле 8 денa нa едниoт му се смени нa зaдoлжителнa,денес пoсле 22 денa и нa другите двaјцa.
@Meh @Tashov @RRR123 и вие сте блиску вo рaзмaх oд 30тинa денa сo интервјутo сo нaс,известувaјте здрaвје бoже зa евентуaлни прoмени.Јaс пoчнaв дa ве следaм трoјцaтa oд пред извеснo време.Пoзз и сo среќa

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Фала другар,бидејки интервјуто ми беше пред 9 месеци,дали знаеш ти или некој друг шо чита,дали треба да чекам да ме остават на дополнителна или може да се достават документи уште сега?

Член од
15 мај 2016
Мислења
121
Поени од реакции
120
Фала другар,бидејки интервјуто ми беше пред 9 месеци,дали знаеш ти или некој друг шо чита,дали треба да чекам да ме остават на дополнителна или може да се достават документи уште сега?
Ne cekaj nosi vednas.Jas se zafrknav taka celiot so nadez deka nema da me stavat na dopolnitelna.Kolku pobrzo tolku podobro

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
епа и оваа недела НИШТО кајмене стои повеке от два месеци ај со ГОСПОТ напред следната недела да се израдуваме..[DOUBLEPOST=1536964378][/DOUBLEPOST]
21 fevruari 2017 intervju dokumenti izvodi i posmrtnici povrzani so baba mi i potvrda od bkks. Samo sto se vrativ od bg bev na slikanje i za 20 dena treba da go imam v raka[DOUBLEPOST=1536951603][/DOUBLEPOST]
Za den dva ke ti bide potpisan ukaz
прво честито второ ПИШИ подетално како е таму гужви има нема,што велат како велат гласини,слушна нешто или неслушна или ко некој дебил/паразит се најаде и се врати...:cautious:

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
епа и оваа недела НИШТО кајмене стои повеке от два месеци ај со ГОСПОТ напред следната недела да се израдуваме..[DOUBLEPOST=1536964378][/DOUBLEPOST]
прво честито второ ПИШИ подетално како е таму гужви има нема,што велат како велат гласини,слушна нешто или неслушна или ко некој дебил/паразит се најаде и се врати...:cautious:
Bev na slikanje tamu nema sto da slusnes toa e vo Blagoevgrad bevme samo nasata grupa i uste dvajca a koga go podigav ukazot pred edna nedela vo Sofija nemase guzva. So mene imase luge koi zakazuvaa za intervju i primetiv deka im zakazaa za pocetokot na april znaci za pokratok period od porano.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Ja bratko tocno do denes 3 meseci sum na finalna nekako usporija

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom