Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
I jas sum po istata posrapka preku konzulat. 5 meseci cekam pismoto da bidi isprateno vo opstinata (adresa koja ja navediv pri podiganje na ukazot). Cesto provervam, i na lice mesto i na telefon, vo opstina dali e stignato pismoto no uste aber nema. Vo konzulat prasav dali e isprateno, mi kazaja deka e isprateno pred 3 meseci vo ministerstvoto vo Sofija no vo opstina uste go nema. Kolku sto razbrav jas, od koga ke pristigni pismoto so egn vo opstinata duri togas ke mozime da prodolzime so procedura za vadenje lucni dokumenti a do togas samo cekanje i provervanje za pismoto. I jas bi zamolila, dokolku nekoj zel pasos i l.k a bil preku konzulat, neka ja spodeli cela procedura od podiganje na ukazot.
Mozes li da mi kazes na koj broj proveruvas za pismoto vo Sofija i kolku sto razbrav od ova so go kazuvas egn e plateno treba na kraj samo slikanje, jas eve cekam 2 meseca

Член од
5 јуни 2016
Мислења
24
Поени од реакции
47
Mozes li da mi kazes na koj broj proveruvas za pismoto vo Sofija i kolku sto razbrav od ova so go kazuvas egn e plateno treba na kraj samo slikanje, jas eve cekam 2 meseca
Treba vo ministerstvoto da ja zaverat adresata i mislam deka to pismoto se ustvari dokumentite za regestrirana adresa i egn broj i koga ke bidat vo opstinata dok duri togas slikanje za l.dok....taka gi razbrav vo konzulatot...
bgcitizen@justice.government.bg
bgcitizen2@justice.government.bg
Na ovie email adresi pisav vo ministerstvoto, dali e zaverena adresata....a vo opstinata na tel prasvam sekoj tret den dali se stignati dok od sofija....drzavjanstvo imame a uste pasos nemozi da se zemi :( izgleda ne ne slikat ne sme fotogenicni :pos:

D

djgoram

Гостин
Одлична вест денес промена на статус од проверка ВП на положително интервју октомври 2013 во БТ проверка од април 2018 со документи од брат и чичко доставени пред скоро 2 години

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
29 јули 2017
Мислења
10
Поени од реакции
10
Одлична вест денес промена на статус од проверка ВП на положително интервју октомври 2013 во БТ проверка од април 2018 со документи од брат и чичко доставени пред скоро 2 години

Честито.
Си се изначекал :cool:

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694

Уште малку до указ;)!
Да споделиш кога ти се смени од дополнителна на финална проверка и од финална на положително од Советот!тс колку време беше на финална проверка

D

djgoram

Гостин
Уште малку до указ;)!
Да споделиш кога ти се смени од дополнителна на финална проверка и од финална на положително од Советот!тс колку време беше на финална проверка
На финална година и пол од кога ги доставив дополнителни док до април 18 на положително кратко 10 дена до сега на проверка од ВП

H

Haronmk

Гостин
Аууу тек сега првите броеви што биле на проверка од 2014та ги завршуваат :pos:
По едно денче ли во неделава работи комисијата на вицепрезидента?

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Одлична вест денес промена на статус од проверка ВП на положително интервју октомври 2013 во БТ проверка од април 2018 со документи од брат и чичко доставени пред скоkolku vreme bese na proverka pozz i cestitam

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
На финална година и пол од кога ги доставив дополнителни док до април 18 на положително кратко 10 дена до сега на проверка од ВП

Од лани си на финална:popce:!
Ти си од онаа група од 2014 што лани ги ставија на финална и ги заборавија?

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Другари најдов копија од Свидетелство од баба ми(на мајка ми мајка) пишува Блгарка,важи нешто како дополна на документи,бидејки имам поднесено преку прв братучед и потврда?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom