Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.274
A не, на владе, спанџбоб и бијонс, нема љутиш на форумов. Рул оф тамб ти е тоа.
Trebase i ti da se dopisis. Nemas zaprimeteno vo posledno vreme, vsusnost ne vo posledno vreme tuku taka nekoja godina nanazad koj stigna te moca ( i toa so pravo) a ti celiot nasmean mislis vrni.
Generalno tolku izguben lik i istovremeno tolku vo film vlezen kako kombinacija mnogu retko se naogja vo prirodata.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Со Waoo дискутираш :pos:[DOUBLEPOST=1536937990][/DOUBLEPOST]По Австрија = Латвија, сега Бујар ни кажа дека Норвешка = Холандија.

Како е можно вакви бисери на мудроста да перат мозоци некому?Ама пак за лапање тендери ептен ги бива.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Trebase i ti da se dopisis. Nemas zaprimeteno vo posledno vreme, vsusnost ne vo posledno vreme tuku taka nekoja godina nanazad koj stigna te moca ( i toa so pravo) a ti celiot nasmean mislis vrni.
Generalno tolku izguben lik i istovremeno tolku vo film vlezen kako kombinacija mnogu retko se naogja vo prirodata.
nemagajle vlade se si znam fala za potsetuvanjeto top si kisce

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Изгледа дека од некоја за нас неразбирлива причина сме им битни на САД и НАТО да опстанеме како држава. Инаку неможам да си го објаснам целиот овој труд и ангажман што го вложуваат САД, Германија..... најпрво околу решавање на спорот со името (никогаш немаше да имаме никаков договор ако грците не беа притиснати), сега еве околу неговата имплемантација. Столтенберг како ништо друго освен Македонија да нема за работа, Могерини и Хан повеке се овде отколку дома, од САД нема кој не дојде па дури и Трамп му стори абер на Хорхе да биде умен, Меркел не удостои со посета....... изгледа и кучињата си ги држат врзани па во ова време коага на балканов се поизвесно е прекројување на гарниците кај нас е се така мирно и изненадувачки конструктивно и насочено кон влезот во нато. Никој не подига етнички тензии и не спомнува делби, сите вредно работат за интеграција на земјава во нато и еу.
Мала исправка Трамп не му стори абер на Хорхе се е тоа фејк њуз односно лага е

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
A zoshto koga Abanecot go misli istoto za svojot identitet, istorija, imeto Albanija e vo red, toa e tradicija, "svetla istorija" i taka natamu i toa ne e laga, a za Makedonecot koj si ja brani istorijata, identitetot, tradicijata e laga. Koj lazhe a koj krade...Kako mozhe edana ista rabota za nekoj da e bitna kategorja a za drug da e laga. "Produzhi dalje" ne ochekuvam nekoj pameten odgovor. Ne mi repliciraj, si go kazha svoeto.
I ushte neshto...Velish "se misli" koj toa misli, Albancite. Blgarite, Grcite...Yuo know what i think shto vie mslie..I don't give a rat ass Lordu. Ti toa shto mislish e prdesh vo veter.
Можеби не е поврзано, но така спонатано ми дојде да прашам. Како за никого од официјалните власти ни порано не сега не е проблем истакнување на знаме на странска држава кое го преставуваат како малцинско и зошто законот за знаме никако не се спроведува? Односно секогаш покрај малцинското знаме да е државното-македонското и то за 30% поголемо.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Можеби не е поврзано, но така спонатано ми дојде да прашам. Како за никого од официјалните власти ни порано не сега не е проблем истакнување на знаме на странска држава кое го преставуваат како малцинско и зошто законот за знаме никако не се спроведува? Односно секогаш покрај малцинското знаме да е државното-македонското и то за 30% поголемо.
Добро прашање, кое постои повеќе години, дури и во времето кога Груевски прислушуваше 25.000 граѓани, имаше 61+ ратеници, судии во џеб и партиски спратови во полиција. А никој тогаш не се загрижи за ова.:(

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.182
Ne zabeguvajte so basnive so Tramp, ne bidete novinarkana od sitel. Nasiov problem ima konsenzus vo site tie frakcii i dip stejtovi dokolku postojat voopsto, samo se cekase virus kako gruevski da go oslabne opstestvoto , oportunist kako zaev da ja dotepa drzavava i normalno grcija da ima dovolno kjar i interes za voopsto da saka da se resi ova.
Dokolku stvarno otide rabotava , nase e da napravime da otide so toj malku obraz sto ni ostana i da ne vlezeme vo pervervijata so davanje nas amin.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Македонците ќе заборавеле на референдумот од 2004.... да, да посебно оние од Западна Македонија, али важно парите слегнуваат на сметката на општините, а кај одат тие пари не е важно.

И после овој пост ако сакаш да продолжиш да збориш за милиони, те молам немој... ти размислуваш материјално, а јас немам намера да дискутирам со такви лица.
Еве на пример во Тетово, стариот дел на градот каде што живеат исклучиво Македонци, инфраструктурата е во очај, не катастрофална туку катаклизматична. Додека во деловите каде живее предимно малцинството има реконструкции. Теута качачката која и впрочем е и крадачка, уште пред 10 години вети дека ќе даде одобрение за изградба на црква во новиот дел на градот, сеуше не ал ни абер. И кога ќе се сетам дека имаше македонци кои беа послушни за референдумот 2004 односно беа за териториална поделба, потоа вмро вски гласови одеа за пазар со дуи, а на последните сдсм овски, и сега ако се излезе на референдум тогаш ќе се потврди за n ти пат дека народот е овца и тоа глупа, и заслужува да ја загуби државата и де факто, за да разбере што губи.[DOUBLEPOST=1536947397][/DOUBLEPOST]
Добро прашање, кое постои повеќе години, дури и во времето кога Груевски прислушуваше 25.000 граѓани, имаше 61+ ратеници, судии во џеб и партиски спратови во полиција. А никој тогаш не се загрижи за ова.:(
Мене од секогаш ме загрижувало. Тоа што продолжува да се крши законот, не е оправдување дека и претходно така се правело. Вакви мизерни адвокатувања кон едните и другите не доведоа на ова дереџе.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Мене од секогаш ме загрижувало.
...ама ете, тогаш од различни причини, не си го дигнал гласот. Можеби од објективни причини, не викам не.[DOUBLEPOST=1536947777][/DOUBLEPOST]Кој рече бе дека Унгарија е дестабилизирана во ЕУ со Орбан?:D

https://makfax.com.mk/svet/салвини-за-неколку-месеци-јас-и-орбан-ќ/

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.274
Еве на пример во Тетово, стариот дел на градот каде што живеат исклучиво Македонци, инфраструктурата е во очај, не катастрофална туку катаклизматична. Додека во деловите каде живее предимно малцинството има реконструкции. Теута качачката која и впрочем е и крадачка, уште пред 10 години вети дека ќе даде одобрение за изградба на црква во новиот дел на градот, сеуше не ал ни абер. И кога ќе се сетам дека имаше македонци кои беа послушни за референдумот 2004 односно беа за териториална поделба, потоа вмро вски гласови одеа за пазар со дуи, а на последните сдсм овски, и сега ако се излезе на референдум тогаш ќе се потврди за n ти пат дека народот е овца и тоа глупа, и заслужува да ја загуби државата и де факто, за да разбере што губи.
Ti uste so cel um zapadot go smetas kako del od republikata? Trgni tamu linija Grupcin i se sto e zapadno pisi propalo. Vo najdobar slucaj labava konfederacija ili federalna edinica so golemi ovlastuvanja. Vo sekoj slucaj turi mu kurot na zapadniot del od republikata, potreben ni e kako maska cicka. More kako tumor. Iskreno ne go ni smetam povekje za sostaven del osven onaka formalno kolku da se reci i sekoj vlozen denar za tamu e isto kako da si gi frlil na ulica. More da gi frlis na ulica duri e i podobro resenie, vaka e rani kuce da te laj.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
...ама ете, тогаш од различни причини, не си го дигнал гласот. Можеби од објективни причини, не викам не.
Од кај знаеш пак ти дали сум го дигнал гласот и тогаш и како, или светот тебе ти завршува со кајгана. Нај одвратни сте ми преторианците на едните или другите, таквите како тебе овозможуваат веке 27 години, одродници да владеат.[DOUBLEPOST=1536949358][/DOUBLEPOST]
Ti uste so cel um zapadot go smetas kako del od republikata? Trgni tamu linija Grupcin i se sto e zapadno pisi propalo. Vo najdobar slucaj labava konfederacija ili federalna edinica so golemi ovlastuvanja. Vo sekoj slucaj turi mu kurot na zapadniot del od republikata, potreben ni e kako maska cicka. More kako tumor. Iskreno ne go ni smetam povekje za sostaven del osven onaka formalno kolku da se reci i sekoj vlozen denar za tamu e isto kako da si gi frlil na ulica. More da gi frlis na ulica duri e i podobro resenie, vaka e rani kuce da te laj.
Ако успее референдумот, тогаш на следната постизборна коалиција сметај дека токму тоа ќе биде услов.Но откако ќе се федерализира западот тогаш и остатокот нема долго да функционира. Во моменти на револт дури и го посакувам за да разберете што губиме.Едни од нај омразените политички, историски личности ми се токму тие што го ја отпишуваат западна Македонија(изворот на македонштината)почнувајќи од Тодор Александров до Доста Димовска.
Доколку помине(а нема),многу веројатно ќе не напикаат во нато, со предходно уште неколку уцени од соседите со што тотално ќе се обезличиме. Паралелно ќе се протне и законот за двојазичност со што во западна Македонија ќе биде невозможно да се функционира како Македонец. Следува федерализација, а со оглед на капацитетите на Македонија и апетитите на соседите како и нашата тогаш обезличеност- кантонизација според мапата на Гарет. Крај за Македонија. Односно како северна ќе има краток рок на траење. Сево ова ќе помине без капка крв. НАТО не гарантира за внатрешни прашања, а веројтно како сега ќе не убедуваат колку е убаво да си федерална држава. Ќе не споредуваат со САД, Германија...
[DOUBLEPOST=1536949879][/DOUBLEPOST]
Овие конечно закажале седница, можеа да почекаат до 1 октомври шо се брзат толку.

Преглед на иницијативи за оценување на уставноста и законитоста предложени за 21-та седница на Уставниот суд на Република Македонија закажана за 19.09.2018 година (среда), со почеток во 09,30 часот

http://ustavensud.mk/?p=16667

Ај да видеме што мислете како ќе одлучи судот, според уставот треба да го укине и да го направи задолжителен, ама дали ќе работи како што треба кој знае.
Колку што разцвета како пупка процесот за евро мене евро на Вицто, толку и уставниот ќе разцвета.[DOUBLEPOST=1536949986][/DOUBLEPOST]
Јас имам само едно прашање. Зошто воопшто имаме потреба да одиме со нож во тенк? Светот се поларизира и спрема за голем судир, па мора да избереме страна?
За жал ние не бираме страна туку ни ја бираа и не туркаат со зорт на таа страна.

Последно уредено:
Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
После 30-ти да знаете како добро ќе се осеќате кога ќе се разбудите, европски.
Од кој сон?[DOUBLEPOST=1536952829][/DOUBLEPOST]
Пази богати народот бил исправен пред уште една историска одлука!Па нели услов за влез во ЕУ и НАТО беше да ја свиткаме кичмата?:cautious:
Не кажаа нанапред или наназад

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom