Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Баш ме интересира колкава ќе биде бројката за излезност. Ништо чудно да стигнат и до тие 50%. Што мислите вие?

Малку весела математика, околу 400.000 ќе се од малцинствата со кружење на ливчиња по албанските села и штампање лични карти за ромите+300-350К СДС, 200К од останатите би требало да прелажат со ова за војната, НАТО и ЕУ.
750.000 максимум според мене...Во Велешта,Арачиново,Зајас,Студеничани ,Сарај и Тетовските села максимално полнење на кутии и 100% излезеност..во етничките Македонски средини секаде ќе биди под 50% излезеноста(со оглед дека многу има иселени што се во списокот)...голем дел од Вмровската администрација ќе излези бидејќи се уценети и сончогледи...кај ѓупците ќе се делат лични кари за една употреба и ќе му ветуваат се и сешто.

Како и да е Сдсм ќе ги употреби сите Вмровски методи за да успее референдумот ама нема теорија да го исполнат цензусот..ако излезат 800.000 ќе ме изненадат искрено а камоли 900.000

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
A zoshto koga Abanecot go misli istoto za svojot identitet, istorija, imeto Albanija e vo red, toa e tradicija, "svetla istorija" i taka natamu i toa ne e laga, a za Makedonecot koj si ja brani istorijata, identitetot, tradicijata e laga. Koj lazhe a koj krade...Kako mozhe edana ista rabota za nekoj da e bitna kategorja a za drug da e laga. "Produzhi dalje" ne ochekuvam nekoj pameten odgovor. Ne mi repliciraj, si go kazha svoeto.
Добро прашање, без сарказам (иако ја промашуваш целата поента, како и вообичаено).

Неможе да е лага.
Албанците си ја чуваат и негуваат таа традиција и "света историја" (работат катадневно за една кауза, работат на случајот) за разлика од македонецот кој пак, самиот ја продава отаде, мислењето дека на македонецот му се битни категориите како историја, идентитет и традиција е грешно.

Овде зборувам чисто од антрополошки аспект, без лутење и тоа директно од терен, од центарот на случувањата, од мајка Македонија не од САД.

Еве, тргни од самиот себеси - не си се потрудил ниту да користиш кирилично писмо, нешто кое е на дофат, на само еден клик alt+shift и тоа на македонски форум каде зборуваме баш околу тематикава така да, поштеди ме мене и другите од твоите глупости и продужи даље. Треба да јадеш многу леб и да пиеш млеко за да барем се обидеш да кажеш нешто околу тематикава.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
1.Колку тешкаши и да идат народот е веќе решен
2. Колку и да излезат ќе биде прогласен за успешен
3. Затоа што не е обврзувачки, туку скапа анкета, власта ќе го слуша народот
4. Албанците и Ромите ќе одлучат како да се викаме
5. Ќе видиме кога ќе влеземе во Европа, малку по информираните знаат
6. Јас на 30 нема да правам ајвар. На 30 ти ќе одам да работам во таа Европа.
7. Сега ќе не плашат, уценуваат и купуваат, е сега речете се мажи сте или полжави, дали за некој ќе се самоукините за едно можеби

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Дајте кажите ми баш вие нешто за тоа, како ќе ги тераат присилно по автобуси на митинг у Скопје.
Цел сум се претворил во уво.
:vozbud:
Донекаде си и у право, сакале државна работа сега нека одат фамилијарно на митинг.
Па можеш, и така Скопје за тебе е ко Лас Вегас.
Секако дека можам, шо сакам тоа ќе правам.
Ова е единствениот дел од државата кој функционира европски, за прибирање арач им нема рамен.
Европски функционира на неопределените и противниците, на нивните им јавуваат еден месец однапред дека ќе има инспекција.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Добро прашање, без сарказам (иако ја промашуваш целата поента, како и вообичаено).

Неможе да е лага.
Албанците си ја чуваат и негуваат таа традиција и "света историја" (работат катадневно за една кауза, работат на случајот) за разлика од македонецот кој пак, самиот ја продава отаде, мислењето дека на македонецот му се битни категориите како историја, идентитет и традиција е грешно.

Овде зборувам чисто од антрополошки аспект, без лутење и тоа директно од терен, од центарот на случувањата, од мајка Македонија не од САД.

Еве, тргни од самиот себеси - не си се потрудил ниту да користиш кирилично писмо, нешто кое е на дофат, на само еден клик alt+shift и тоа на македонски форум каде зборуваме баш околу тематикава така да, поштеди ме мене и другите од твоите глупости и продужи даље. Треба да јадеш многу леб и да пиеш млеко за да барем се обидеш да кажеш нешто околу тематикава.
Pa tvojot potpis/avatar e na latinica "LordDragonII"...me iznasmea sova "antropoloshki aspekt" kaj go nauchi ovoj izraz a vrska nemash shto znachi.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Еј,сo сиoт ум Лидијa Димoвa јa пуштиле нa МТВ дa ги брaни стaвoвите зa успешен референдум.Мoре ги кoкoри oчите,се нaдвикувa,не дoзвoлиќувa дo збoр дa дoјде сoгoвoрничкaтa,aбе пре ќд нервен слoм жеништевo.И уште вели Аaa пa вие мислите тaкa се влaгa у ЕУ,уште кoлку oтстaпки ке требa дa нaпрaвиме,уште кoлку рефoрми не чекaaт...Е бaш умее дa ги убеди лугетo дa глaсaaт ЗА.Oвa aкo гo гледaaт некoј штo се двoумaт,сигурнo ке oдлучaт дa бoјкoтирaaт.Другите бaрем брдa и дoлине ветувaaт,бaрем се трудaт дa излaжaт,oвaa вели и сo прoменa нa име aбер немaме,сo други збoрoви џaбе ке се смени иметo.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Еј,сo сиoт ум Лидијa Димoвa јa пуштиле мa МТВ дa ги брaни стaвoвите зa успешен референдум.Мoре ги кoкoри oчите,се нaдвикувa,не дoзвoлиќувa дo збoр дa дoјде сoгoвoрничкaтa,aбе пре ќд нервен слoм жеништевo.И уште вели Аaa пa вие мислите тaкa се влaгa у ЕУ,уште кoлку oтстaпки ке требa дa нaпрaвиме,уште кoлку рефoрми не чекaaт...Е бaш умее дa ги убеди лугетo дa глaсaaт ЗА.
Не се прајте мутави, преговорите се неопходен дел од зачленувањето во унијата.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Pa tvojot potpis/avatar e na latinica "LordDragonII"...me iznasmea sova "antropoloshki aspekt" kaj go nauchi ovoj izraz a vrska nemash shto znachi.
Без разлика дали мојот потпис и псевдоним се на латиница (и англиски јазик) јас овде пишувам на кирилично писмо. Ти пример, како македонец кој е своевидно загрижен околу идентитетот и останатите проблеми еве, не користиш кирлично писмо дури и кога зборуваме околу оваа тематика.
Тешко лицемерие.

Имам многу појма, се занимавам со тие работи професионално.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не се прајте мутави, преговорите се неопходен дел од зачленувањето во унијата.
Пa еве јa бре чoвек гледaј и слушaј штo збoри,вели декa и дa успее референдумoт aбер немaме

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
750.000 максимум според мене...Во Велешта,Арачиново,Зајас,Студеничани ,Сарај и Тетовските села максимално полнење на кутии и 100% излезеност..во етничките Македонски средини секаде ќе биди под 50% излезеноста(со оглед дека многу има иселени што се во списокот)...голем дел од Вмровската администрација ќе излези бидејќи се уценети и сончогледи...кај ѓупците ќе се делат лични кари за една употреба и ќе му ветуваат се и сешто.

Како и да е Сдсм ќе ги употреби сите Вмровски методи за да успее референдумот ама нема теорија да го исполнат цензусот..ако излезат 800.000 ќе ме изненадат искрено а камоли 900.000
Гледам околу 250К албанци гласале на изборите во 2016. Тука ако ставиме кај СДС 20-40К албански гласови. На овие избори со масовно полнење би требало до 300К да стигнат, стави тука цигани, турци и мак. муслимани би требало да се до кај 350К.. Не ме фаќајте за збор не дека сум експерт онака нагаѓам.
Е сега СДС минус албанските добиле околу 400К, колку од овие ќе задржат може само да се нагаѓа. Би требало да се околу 300К.

Пак 650К е и оптимистично според мене дека ќе извлечат од членството на СДС+малцинствата, све зависи од останатите етнички македонски гласови. Ај да видиме дали пак ќе се покакаме, како и обично.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Без разлика дали мојот потпис и псевдоним се на латиница (и англиски јазик) јас овде пишувам на кирилично писмо. Ти пример, како македонец кој е своевидно загрижен околу идентитетот и останатите проблеми еве, не користиш кирлично писмо дури и кога зборуваме околу оваа тематика.
Тешко лицемерие.

Имам многу појма, се занимавам со тие работи професионално.
Се гледа појмата[DOUBLEPOST=1536866319][/DOUBLEPOST]
Влегваме во Нато.
Влегувате ДА, имате добра квалификација за депонија, нуклеарна де

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Koga pomina mesec? Kako leta vremeto u pm.
Aj sega nesto vo tvoj stil deka pak VMRO se krivi ako pomini/nepomini referendumot. Nemoj nesto za SDSM da si zucnal oti tolku ke ti bidi. Sleden post onamu posle nova godina na ovaa tema ke napisis i toa ako moderatorot e raspolozen:zloo:
Се виде вашето пред некој ден.
Потури се со пепел.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom