Kako kade[/QUOTE
Pa kade go pisuva brojot na prepiskata? Na onlajn sistemot kaj sto go proveruvam statusot na molbata go nema.
Kako kade[/QUOTE
Pa kade go pisuva brojot na prepiskata? Na onlajn sistemot kaj sto go proveruvam statusot na molbata go nema.
NEДечки да ве прашам дали доколку се добие отказ имам право на приговор? Фала
So kakvi dokukenti podneseDrugari ke mi kazeli nekoj ukazo mi e potoisan na 8 avgus i seuste ne e stignat vo ambasada sk otprilika za kolku vrmee ke stigne imali nekoj iskustvo da spodele ?
Кажи му убаво, имаш доколку сметаш дека некој документ не ти е земен во разгледување, а тоа е стриктно стар документ кој си го ископал од ковчегот на баба. Немаш ако си осудуван или не постои начин со цврст доказ да докажеш потекло
Zdravo,Кажи му убаво, имаш доколку сметаш дека некој документ не ти е земен во разгледување, а тоа е стриктно стар документ кој си го ископал од ковчегот на баба. Немаш ако си осудуван или не постои начин со цврст доказ да докажеш потекло
Preku cico i potvrda od lazonstrumicaSo kakvi dokukenti podnese
Дали таков документ е и доказ со потекло на предок роден пред 1920?Кажи му убаво, имаш доколку сметаш дека некој документ не ти е земен во разгледување, а тоа е стриктно стар документ кој си го ископал од ковчегот на баба. Немаш ако си осудуван или не постои начин со цврст доказ да докажеш потекло
So e bitno so potvrda ako nemas star dokument ili tatko majka zaebi ukaz
Ako nemas star dokument dabe ti potvrda .Ne se lazete so potvrda nema drzavjanstvo .posrednicite ve samo lazat da vi smotat parickite
Ako ne se lazam mislam deka tebe i na pepibe vi izleze ukaz samo soЖал ми е што те одбија..а тие што ги спомнуваш се ГНОЈ од луѓе, за жал голем дел од нив се од МБП особено тие од Охрид и висат овде 24/7 на форум со по 10 профили и бараат жртви зошто нели толку им цвета бизнисот. На сите што сте почнале процедура преку братучеди и сл. ве заебале посредниците и никој друг и сега се вадат и ви се правдаат дека ново било ова што одбивале, значи ГНОЈ се невиден...дебили.
И по дифолт, секогаш кога има многу одбиени, нови профили никнуваат како печурки да се пофалат дека им одобриле САМО СО ПОТВРДА, ВУЈКОВЦИ, ЛОТАРИЈА БИЛО, а исто и оние со по 2-3 "мислења" што дале за 2 години нивни се. Тоа е.[DOUBLEPOST=1535984360][/DOUBLEPOST]
Всушност на крај испаѓа дека нема врска тоа дали потврдата ти е издадена врз основа на 100% бугарско село или само тоа дека роднините по права линија ти се од бугарска народност кога и едните и другите потврди ги сметаат за тоалетна хартија, ништо повеќе. Во случајов најсигурен документ за потекло ти е изјавата на нотар за бугарско национално с'знание, а сите посредници викаат не даваат повеќе со изјава, значи не даваат ниту со потврди??
Затоа почнувајќи од 2017 г. од месец за месец се потешко се добива бугарско државјанство и нема да има никакво олеснување за тие што аплицираат со произход без стари документи.
Било кој документ со официјален државен печат.[DOUBLEPOST=1536007475][/DOUBLEPOST]Дали таков документ е и доказ со потекло на предок роден пред 1920?
Колку лаги изнакажа во толку малку реченици.Kako da ne....Jas sum samo so potvrda i imam zemano ukaz, i adresa i se slika cekam uste da mi go donesat.....Moe licno mislenje e deka golema uloga na intervjuto e dali fakultetski obrazovan....Prvio pat koa podnese za drzavjanstvo bese 2012 godina imase uste 3-4 ispiti do diplomiranje i me odbija....Vtorata postapka na intervjuto kaza im deka sum fakultetski obrazovan i deka rabotam kako inzener vo edna kompanija i deka ovoa mi e vtor pat kako podnesuvam, prasanjeto im bese so se slucio so prvio pat kaza i samo deka mi se prekrati postapkata bez nikakvo obrazlozenie(toa vreme, mislam deka bese 2014 letoto, pocna da barat poteklo) i tolku pa mi odobrija ukaz. Znam uste 4-5 luge fakultetski obrazovani bez poteklo so dobija ukaz samo so potvrda.
Isto i kaj mene i sestra mi. Dvete so dokumenti preku vujko. Intervju noemvri 2016 sofijaI kaj mene isto intervju 2016 noemvri dopolnitelna od januar 2018 i uste stoi istoto....
I jas sum so potvrda i fokumenti od cico ibratmi isti dokumenti zemame ukaz pred eden mesec se e do srekaKako da ne....Jas sum samo so potvrda i imam zemano ukaz, i adresa i se slika cekam uste da mi go donesat.....Moe licno mislenje e deka golema uloga na intervjuto e dali fakultetski obrazovan....Prvio pat koa podnese za drzavjanstvo bese 2012 godina imase uste 3-4 ispiti do diplomiranje i me odbija....Vtorata postapka na intervjuto kaza im deka sum fakultetski obrazovan i deka rabotam kako inzener vo edna kompanija i deka ovoa mi e vtor pat kako podnesuvam, prasanjeto im bese so se slucio so prvio pat kaza i samo deka mi se prekrati postapkata bez nikakvo obrazlozenie(toa vreme, mislam deka bese 2014 letoto, pocna da barat poteklo) i tolku pa mi odobrija ukaz. Znam uste 4-5 luge fakultetski obrazovani bez poteklo so dobija ukaz samo so potvrda.