J
jakovdi
Гостин
Моментално се користи Р.Македонија и FIROM со тоа што во сите мегународни организации се користи референцата ПЈРМ/FJRM.Pa pravilno e ili ke bidi za nekoj mesec Severna Makedonija. I togas ke pisuvas kako e sramota da ne se znae imeto kako pravilno se pisuva ?
Tuku znaes sto ne mi e jasno i se nadevam deka ti vaka ke mozes i mene a veruvam i na mnogu drugi da ni razjasnis. Zosto Premierot Zaev uste go koristi staroto ime na republikata koga propagira da se izleze na referendumot i da se glasa pozitivno na istiot. Ili opsto bilo kade koga se obrakja pred gragjanite. Oti ne go koristi novoto za koe treba da se glasa. Celo vreme go gledam na televizija Makedonija ili Republika Makedonija. Sto e rabotata posebno ako e uveren a uveren e deka mnozinstvoto gragjani pozitivno ke glasaat na referendumot. Mu e strav da ne gi navredi ako namesto Republika Makedonija rece na primer Severna Makedonija ili gragjanite na Severna Makedonija pa da ne ne pomini rabotata. Nemoj samo tehnikalii kako uste ne e smenato pa kao krsi nekoj zakon ili neznam sto. Sepak treba da se naviknime kako toa bi trebalo da zvuci i izgleda vo realnosta. Ne mislis ti taka ?[DOUBLEPOST=1535494004][/DOUBLEPOST]
Mene iskreno ќ mi fali vo imeto, a j si e sosem na mesto. Sega nekoj od Prilep i prilepsko mozda mu fali ч namesto ќ ama jbg sega ne moze na sekoj da mu se ugodi.
Bas me interesira na strumicki kako e pravilno![]()
Р.Македонија не се користи ниту во една мегународна организација,туку само во внатрешна и одредена билатерална употреба.
Според договорот името на државата не се менува,туку се додава географска одредница на нашето име Македонија и нормално се зачувани македонскиот јазик и нација.
Околу техникалиите државата мора да се базира на техникалии инаку не би биле држава,се во договорот е условно.тоа значи дека овој договор е условувачки за двете страни.
Ако Грција во иднина би не блокирала тогаш ние немаме никакви обврски да се придржуваме на истиот што значи и двете страни со овој договор имаат намера да се затвори ова 20+ прашање.
Важно е народот да си се произнесе бидејки последниве 20+години државава некако не може да се стабилизира,секогаш има некакви етнички/внатре етнички/политички/економски проблеми.Едноставно народот живее во страв бидејки државата не е стабилна ете само каков крах се случи на 27ми.Институциите паднаа,партијата се изеднначи со државата што тоа треба да значи?Ако партијата падне треба и институциите на државата да паднат?
Кога ке изедначиш држава со партија тогаш државата ја ставаш во опасност.Затоа ни треба под итно членство во овие две мегународни организации бидејки последниве 20+ години покажавме што и како можеме,башка сите парламентарни партии отсекогаш трубат нато еу и затоа народот ги гласабидејки сакаат зачленување во нато и еу,ако беше народот против овие организации јанко бачев сега ке беше премиер.