темава е тотално уништена бандити само се рекламираат
никој друг не чине само нивниот производ
одите бе тамо на фејсбук рекламирајте се оставете ја тука темава за сериозна дискусија
Nikako ne mi e jasen tvojov post, pa nitu eden do sega sto si go napisal odkoga si prisaten na temava.
Pa uste najde da davas mislenje koj e bandid, a koj ne....katastrofa.
Ako nemas poima i neznaes sto da preporacas, podobro ne komentiraj i ne dodavaj maslo na ogan.
Od takvi kako tebe temava zabeguva.
Gledam imas Vivax, ti i semejstvoto celo. Daj nekoj komentar za niv, zadovolen, ne si zadovolen....sto preporacuvas.....ne samo prazni muabeti.[DOUBLEPOST=1535308366][/DOUBLEPOST]
Реално од 2-3ца членови препродавачи на Грее нит може нешто салам да се научи, нит може да се добие реална состојба на пазарот, а и доведуваат во заблуда со прикривање на недостатоци на нивните клими и преувеличување на добрите работи.
Некој прашува за греење за цела куќа тие му препорачуваат 5 клими. Мислам WTF, постојат системи со кои што можеш да грееш и бојлер и 3 спрата и цел комшилук тие ти викаат купи си 5 клими. Ок е, ќе си ги продадете климите но дај малку и друга дискусија освен препукувања меѓусебни
Наместо тоа може да објасните што значат сите оние ознаки кои што се напишани на климите. Кои се битни а кои се небитни работи. Реално дали бучела со 40дб или 44дб и тоа да го споредувате верувам речиси никој не го интересира.
Може и воопшто без спомнување на одредена марка да напишете што е тоа што треба една клима да го има за добро да затопли пример 40 квадрати соба. Дали 3.5кв би се справила со таква задача или треба 5.5кв. Доколку се работи за соба од 30кв, а може да ја затоплат и 3.5 и 5.5, која ќе потроши повеќе(од муабети викаат 5.5 ќе затопли побрзо, ќе изгасни и со тоа ќе се изедначи потрошувачката). Реално може за многу работи да се дискутира доколку некој се разбира и без да се фаворизираат брендови. Колкав издувен капацитет треба да има за да може да даде добра топлина. Што значи SCOP и колку тој придонесува кога би му верувале на Нептун, Сетек во карактеристиките што ги пишуваат(не ме колете за ова).
Ima mnogu postovi, dobri na temava, od seriozni poznavaci na problematikata.
Gledaj gi tie, koj te nervira, za da ne go citas blokiraj i tolku.
Isto taka, ke procitas gluposti i ne soodvetni komentari mnogu, ama ne gi zimaj na srce...ne e sekoj strucnjak, kako poznatiov tuka ''klima ured". Toj na primer, segde ima prijateli..poznati...komsii....hahahah. uzas.[DOUBLEPOST=1535308439][/DOUBLEPOST]I daj veke, seriozno, pocnete da preporacuvate nesto so pricina i dajte seriozen komentar zosto toa go preporacuvate.