Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Мислам дека никад нема да се деси таа промена на IP :) Проруски мигранту у Германија :)) Опционално можеш у Белорусија да се преселиш ако не ти стиска до толку.
Мислам дека никогаш нема да собереш толку сендвичи за да отидеш во нато земја, искрен партиски сендвичу:). Опционално можеш од..еш.

Н

невидливио

Гостин
Јас гледам 3 сценарија можни
-едно е сега да се смени името и да не примат во ЕУ за десетина години.
-да не се смени името сега, ама да мораме да го смениме подоцна. Тогаш Северна ќе ни се чини како премија во споредба со тоа што ќе ни биде понудено.
-и трета опција е да не смени ништо и да си останиме Молдавија.. јер отприлика тука некаде сме и по економија и по развој и по се.

S

silmarillion

Гостин
Мислам дека никогаш нема да собереш толку сендвичи за да отидеш во нато земја, искрен партиски сендвичу:). Опционално можеш од..еш.
Па за воља на вистината никад не сум се декларирал про нато и про еу, за разлика од тебе ;) Кажи ми пиле дали знаеш да броиш на Руски до 10? Или имаш некој роднина што дипли чаршави у Мериот у Скопје па мора да те трпиме тука :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
-да не се смени името сега, ама да мораме да го смениме подоцна. Тогаш Северна ќе ни се чини како премија во споредба со тоа што ќе ни биде понудено.
-и трета опција е да не смени ништо и да си останиме Молдавија.. јер отприлика тука некаде сме и по економија и по развој и по се.
А можно и да не се смени името а да се смени политиката на гласање во ЕУ да нема вето туку просто мнозинство, па да не напикаат насила таму :icon_lol:. Оти еве сега бугарите бараат анекс на договорот, тие што не знаат што е анекс измена и дополнување, нормално во корист на бугарската страна.[DOUBLEPOST=1535094899][/DOUBLEPOST]Ако е вистина ова кој очај е, која срамота...

РЕЖИМОТ АНГАЖИРАЛ СТРАНСКА КОМПАНИЈА ЗА ПЕРЕЊЕ МОЗОЦИ: ,,СТРАТАГЕМ” е комапнија која за милионски суми цензурира опозициски медиуми и граѓани

https://infomax.mk/wp/режимот-ангажирал-странска-компаниј/

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.392
Поени од реакции
24.115
Kako velat nemal odja rabota pa si ja motal calmata , taka i jas vcera nemav popametna rabota pa si zedov da si ja citam temata od pocetok. Me interesirase ovie sega neopredelenite, podrumdjiite ili vo globala sega sto se pravat mnogu pametni ( aj da ne gi spomnuvam koi, si se znaat) kako svrsuvaja kako mladi majmuni na rezultatite od parlamentarnite izbori i na site peripetii sto sledeja vo megjuvreme. Gi citam vaka i sega nivnite stavovi , analizi i dosetki, pravam sporedba so togas i iskreno tugj sram me fakja.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
ма јок, никаков срам тебе не може да те фати

а за тоа време, во нормалниoт свет:

ПОРАДИ КОРУПЦИЈАТА СИМНАТА ОД ВЛАСТ

Судот ѝ ја продолжи казната на поранешната претседателка на Јужна Кореја на 25 години

Јужнокорејскиот суд ѝ ја продолжи затворската казна на поранешната претседателка Парк Геун-хје на 25 години, заради случајот со корупција заради кој е симната од власт во 2017 година, објави агенцијата Јонхап.

Судот ѝ ја продолжи казната бидејќи според него Парк склучила договор со пријателка за да ѝ овозможи да прими десетици милијарди јужнокорејски вони, и ѝ нареди да плати речиси 20 милијарди за поткуп и изнудување.

Друг суд ја осуди Парк на осум години затвор во посебен случај кој произлегол од истиот скандал.

Парк стана прва јужнокорејска демократски избрана претседателка принудена да се симне од власта.

Во затвор е од март минатата година и ги негира сите обвиненија.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Лапнаа по 10 000 евра за кампања пратениците, малку им се патни трошоци, комисии глупости, а ти народе гласај и верувај во бајки, раскажувачите добро си имаат наплатено.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Џабе дообјаснуваш. Ако не е во ред законот, нека се промени, ама мора да се почитува. Ти ми кажуваш дека законот се прекршува и дека тоа е во ред? Е па не може да е така.
Сум бил војник и сум бил на стража. И ако старешината во мрак не застане на твој повик СТОЈ, на трет пат можеш да пукаш.
Можеби се кршел законот и до сега, но овој пат јавно видовме и затоа коментираме. Човечево треба да одговара за кршење на законот на Собранието, а и оние кои му го дозволиле тоа. Ти не убедуваш дека кршењето на законот е во ред.
Не разбираш.Бодигардот на Претседателот на собранието не го обезбедува собранието ,и тој закон не важи за него.Тој е задолжен само за него.Исто е со овој што употреби оружје.Си имаат свој закони.Не е прекршен никаков закон.Незнам како неможеш да сфатиш. И специјалците што влегоа го прекршиле законот за внатрешно обезбедување на собранието.Не,туку сите три служби си имаат различни закони.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Владо Бучковски не е осуден, не е во затвор? Не ми кажувај Јужна Кореја, Бангладеш и Никарагва.

Член од
18 март 2015
Мислења
405
Поени од реакции
570
за 10 тина години во еу ќе не примат?? хахаха

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Девет училишта без струја на почетокот на школската година, бравоС, е сеа се отвора прашањето кој ги наталожил тие долгови, од кога до кога, за време на која власт, кој директорувал за време на тој период на недомаќинско работење, кај ги арчеле парите пошто ако не плаќале режиски трошоци сигурно имале други приоритети, во каква состојба ги оставиле училиштата...

Арно ама врана на врана очи не вади, кога ќе врви секој ден Наташа Петровска покрај американското катче во Битола, ќе застани, рака на срце и ќе кажи God bless America! Пошто ни на сон немаше да дојдат на власт ако не ги донесеа.

Режија?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Владата ќе пие кафе од 45 илјади евра
Владините службеници ќе пијат најскапо кафе. Тендерот за набавка на кафе и капучино тежи 45 илјади евра, или 2 700 000 денари- како што стои во огласот на веб страната на системот за јавни набавки. Толку ќе чини еспресо, капучино, филтер, кафе стои во огласот. Овој тендер се појави многу брзо откако јавноста ја шокира информацијата дека Владата има намера да потроши 670 илјади евра за хортикултурно уредување на 20 државни објекти. Со други зборови, за уредување на цветните површини ќе се потрошат 41 милион денари.

https://alfa.mk/владата-ќе-пие-кафе-од-45-илјади-евра/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom