Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.858
Не сте оставиле ништо зад вас. Кога пак ќе дојдете на власт, со истото ќе си продужите.
Како и да е, ми се свиѓа што до одржавате апаратот во форма

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Зашто на пример, ако комуњарските шарени новинари се праат наудрени, пошто нели се со власта, никој од другиве (куртони и останати) новинари не помине одкај Арка да види што се дешава?

Многу блиску до Арка, во Турска Чаршија има еден тон невладини кои се борат против предрасуди, национализам и слично. Зашто нив не ги интересира овој еклатантен случај на етничка нетрпеливост и шовинизам? Стварно, еве да сум куртон новинар сега, би им отишол на сите тие НВО-а кои се на два метра од Арка и би направил интервју со нив околу ова. Што мислат за овој случај и како реагирале.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.858
Зашто на пример, ако комуњарските шарени новинари се праат наудрени, пошто нели се со власта, никој од другиве (куртони и останати) новинари не помине одкај Арка да види што се дешава?

Многу блиску до Арка, во Турска Чаршија има еден тон невладини кои се борат против предрасуди, национализам и слично. Зашто нив не ги интересира овој еклатантен случај на етничка нетрпеливост и шовинизам? Стварно, еве да сум куртон новинар сега, би им отишол на сите тие НВО-а кои се на два метра од Арка и би направил интервју со нив околу ова. Што мислат за овој случај и како реагирале.
1. "Остатоците од режимската машинерија распламтуваат национализам во очи референдумот "

2. "Каде беа да известуваат за овие теми 11 години"

Прашањето што треба да си го поставиш е зошто овие работи продолжуваат во еното опшесво во кое живееме и дали можда сдсм и заев негде ја утнаа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
2. "Каде беа да известуваат за овие теми 11 години"
Ги пратам овие теми и минатите единаесетина години, ниту куртоните, ниту амебите, известуваа за нив. Сега не е различно. И тогаш и сега, прашувам - зошто?
Ај овие НОВО-ата, тие се доследно со двојни аршини кога станува збор за човекови права, борба против шовинизам и сл. Ги знаеме какви гомна се. Од нив не ни очекував друго.
Ама предавничката политика на Груевски и неговите куртон слуги, по ова прашање (од амнестијата, па све до замижувањето на куртон новинарите кон ваквите теми), страшно ме разочара и беше главната причина поради која го замразив тоа гомно, пардон, вашиот лидер.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.931
Поени од реакции
17.947
За колку ли се продаде димитар јуда искариотски апасиев на машинеријата на паторот?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.858
Ги пратам овие теми и минатите единаесетина години, ниту куртоните, ниту амебите, известуваа за нив. Сега не е различно. И тогаш и сега, прашувам - зошто?
Ај овие НОВО-ата, тие се доследно со двојни аршини кога станува збор за човекови права, борба против шовинизам и сл. Ги знаеме какви гомна се. Од нив не ни очекував друго.
Ама предавничката политика на Груевски и неговите куртон слуги, по ова прашање (од амнестијата, па све до замижувањето на куртон новинарите кон ваквите теми), страшно ме разочара и беше главната причина поради која го замразив тоа гомно, пардон, вашиот лидер.
Не се нервирај, знам на времето како те љутеа овие работи .
Знам дека сега го гледаш ова во поширок геополитички контекст ( како би ти имало смисла) и како последна кнедла пред да ги разбиете со Заев портите на рајот и да ја оправите државава , ама истрај , верувај во еното опшесво и запамти дека се е ова или наследено или руско влијание, а никако грешна политика на твојот омилен шоп

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Не се нервирај, знам на времето како те љутеа овие работи .
Знам дека сега го гледаш ова во поширок геополитички контекст ( како би ти имало смисла) и како последна кнедла пред да ги разбиете со Заев портите на рајот и да ја оправите државава , ама истрај , верувај во еното опшесво и запамти дека се е ова или наследено или руско влијание, а никако грешна политика на твојот омилен шоп
Заев не е Шоп.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Овој закон е за вработените во внатрешното обезбедување.Интерен закон за нив.Правило на служба.И они работат по овој закон.Јас првпат овој закон го читам,за друг неможам да најдам,ама сум работел на таква позиција ,и ти кажувам од прва рака.При јака делегација во собрание има тешко наоружување,поспецифично.И убаво пишува во ова што си го постирал,без одобрение од претседателот на Собранието да имаат пристап во просториите од ставот (1) на овој член, ниту да преземаат мерки спрема пратениците, работниците во Службата и спрема други граѓани.Истото ова важи и за тие што се бодигарди ,а не се вработени во собрание .Кај смеат да се движат,што да прават.И бодигардите имаат ист ваков закон.
Кога треба да употребиш оружје,поготово во ваков случај,или ќе бидеш во затвор,или главен.Таму нема веќе ни правило,ниту закони.Јас го почитувам твоето мислење ама мора малку да те корегирам.
Па сега... јас ти цитирам закон. Појасно од напишаното здравје. Дали некој друг го кршел законот, не знам. Ама новиот директор на БЈБ го прекршил законот. Ти објаснувај со свои зборови, ама тоа е политизирање. Го прочита законот и.. тоа е. Законот е прекршен. Човечето треба на суд да оди, а не директор да го стават.
Ама оваа влада е светски рекордер на кршење на закони.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Па сега... јас ти цитирам закон. Појасно од напишаното здравје. Дали некој друг го кршел законот, не знам. Ама новиот директор на БЈБ го прекршил законот. Ти објаснувај со свои зборови, ама тоа е политизирање. Го прочита законот и.. тоа е. Законот е прекршен. Човечето треба на суд да оди, а не директор да го стават.
Ама оваа влада е светски рекордер на кршење на закони.
Не биди своеглав. Јас сакав само да ти посочам како функционира. Еве сега ќе ти објаснам. Ако си бил во војска на стража, имаш основни правила, и дополнителни во зависност каде си поставен. Кога ќе ти дојде во контрола старешина, неможеш да го разоружаш. Тој е со огнено оружје.Тој си има негови правила. Ама ти не правиш разлика од внатрешно обезбедување закон, со бодигард закон. Тие две се различни.Како војник и старешина. Неможе да си бодигард, а да го преебат тој што го чуваш. Значи прочитај го правилото за бодигард.Ти го кажуваш законот за внатрешна служба на собранието. Тој закон не го опфаќа правилото за бодигарди. Ако ме разбираш, во овој случај, старешината направил проблем, а ти цитираш правило за војникот. Не е исто. Тој бодигард не е задолжен да го брани собранието, тој си има други закони, правила.Прашај го првиот џандар што ќе те сопре, сигурно ќе ти објасни како функционира тоа.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Иди бре изнаеби им се мајке у сред Берлин дека не им чини општеството, што мора тука да ти ги читаме шизофрениите. Голум синдром. На штрасе е Смигол, на форум е Голум :))))
Иди бе кажи му на муртинскиот ти господар, за ова ли туркавме режим, за сендвичи со вегета.[DOUBLEPOST=1535053540][/DOUBLEPOST]
Замисли го Прорус на сред Берлин пред Чек поинт Чарли, опнал Балаклава на тиквата, маица од Стрељцов, флаша вотка во џеб му вири, руска цокула и мафта со советско знаме хахахах
Замислите се со другарти спрдмалирион, куртони со боја во едната рака и сендвич со нарезак во другата, како во стари добри времиња, не ко сега сув со вегета.
Ама не се секирајте иде референдум може ќе лапнете и некој ќебап.[DOUBLEPOST=1535053578][/DOUBLEPOST]
Пази таму хараат непријателските БНД, ЦИА МОСАД и МИ5, немој многу да пцуеш по Меркел и УСА, па дури ни во себе, зашто на секој прорус му имале инсталирано специјален чип за читање на мисли. Ако веќе мораш пцуј во шифри, пример место мајка користи стопанка или така нешто слично. Ќе се снајдеш, веруваме во тебе, издржи уште малку се спрема јака офанзива, за скоро ќе те ослободиме од јудеомасоните. Поздрав од домовината!
Што е бе нешто синхронизирано, де не ви ги појачале сендвичите?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Здрава Котлина
Уставниот Суд со поништувањето на локалните референдуми направи безобзирно и непромислено одговарање на извртено прашање за едноставна законска надлежност без притоа да помисли на уставните загарантирани права на граѓаните за живот и здравје кои се над секаква корпоративно-законска заврзлама. Уставниот Суд практично им го одзема правото на граѓаните непосредно да одлучуваат за својот живот и здравје во услови кога од авион се гледа дека ќе се нанесе огромна и непоправлива штета под закрила на законите кои се изиграни од манипулативните концесионери во спрега со високи партиски моќници кои ги води единствено профит. Сега граѓаните се донесени пред свршен чин, на бришан простор без заштита од законите, без заштита од уставот и за жал се повеќе се зборува за опцијата на отворен граѓански судар и бунт зошто нема што понатаму.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не биди своеглав. Јас сакав само да ти посочам како функционира. Еве сега ќе ти објаснам. Ако си бил во војска на стража, имаш основни правила, и дополнителни во зависност каде си поставен. Кога ќе ти дојде во контрола старешина, неможеш да го разоружаш. Тој е со огнено оружје.Тој си има негови правила. Ама ти не правиш разлика од внатрешно обезбедување закон, со бодигард закон. Тие две се различни.Како војник и старешина. Неможе да си бодигард, а да го преебат тој што го чуваш. Значи прочитај го правилото за бодигард.Ти го кажуваш законот за внатрешна служба на собранието. Тој закон не го опфаќа правилото за бодигарди. Ако ме разбираш, во овој случај, старешината направил проблем, а ти цитираш правило за војникот. Не е исто. Тој бодигард не е задолжен да го брани собранието, тој си има други закони, правила.Прашај го првиот џандар што ќе те сопре, сигурно ќе ти објасни како функционира тоа.
Џабе дообјаснуваш. Ако не е во ред законот, нека се промени, ама мора да се почитува. Ти ми кажуваш дека законот се прекршува и дека тоа е во ред? Е па не може да е така.
Сум бил војник и сум бил на стража. И ако старешината во мрак не застане на твој повик СТОЈ, на трет пат можеш да пукаш.
Можеби се кршел законот и до сега, но овој пат јавно видовме и затоа коментираме. Човечево треба да одговара за кршење на законот на Собранието, а и оние кои му го дозволиле тоа. Ти не убедуваш дека кршењето на законот е во ред.

S

silmarillion

Гостин
Иди бе кажи му на муртинскиот ти господар, за ова ли туркавме режим, за сендвичи со вегета.[DOUBLEPOST=1535053540][/DOUBLEPOST]
Замислите се со другарти спрдмалирион, куртони со боја во едната рака и сендвич со нарезак во другата, како во стари добри времиња, не ко сега сув со вегета.
Ама не се секирајте иде референдум може ќе лапнете и некој ќебап.[DOUBLEPOST=1535053578][/DOUBLEPOST]
Што е бе нешто синхронизирано, де не ви ги појачале сендвичите?
Јеботе едини прорус што живее у Германија и нејќе да се пресели у Русија. Па за кој кур си Прорус? Ти имаш криза на идентитет бе Смигол. Кажи сеа кога да очекуваме руска IP од твоја страна?

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Јеботе едини прорус што живее у Германија и нејќе да се пресели у Русија. Па за кој кур си Прорус? Ти имаш криза на идентитет бе Смигол. Кажи сеа кога да очекуваме руска IP од твоја страна?
Што море нема пари за билет, ето Албања нато членка мојш и пешки да појдеш. Ќе ги извадиш сендвичите од замарзнивач, наполниш торбата и пат под нозе. Каков пронатовец си ти ако седиш во не нато земја. Опционално ја имаш Бугарија таа плус е еу земја веќе 12 години, мед и млеко таму како од соништата што ви ги проповедаше муртинскиот господар.
Ќе те известат админите благовремено, при промена на ип.

S

silmarillion

Гостин
Што море нема пари за билет, ето Албања нато членка мојш и пешки да појдеш. Ќе ги извадиш сендвичите од замарзнивач, наполниш торбата и пат под нозе. Каков пронатовец си ти ако седиш во не нато земја. Опционално ја имаш Бугарија таа плус е еу земја веќе 12 години, мед и млеко таму како од соништата што ви ги проповедаше муртинскиот господар.
Ќе те известат админите благовремено, при промена на ип.
Мислам дека никад нема да се деси таа промена на IP :) Проруски мигранту у Германија :)) Опционално можеш у Белорусија да се преселиш ако не ти стиска до толку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom