Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сите македонски навивачки групи се против промена на името, ама буквално сите. Ривали во Крушево имаат стоено рамо до рамо, дури и повеќе од ривали да не речам непријателско расположени, се знае за што се работи тука, луѓето се свесни.

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Не е ни да влезеш во канцеларија на претседател и да ја демолираш, ниту да пукаш со пиштол во Собрание каде е забрането нисење оружје.
Е сега во овие случаи наместо пресуди за тероризам имаме награда со државни функции.
Абе не ги правдам ни едните ни другите ама неможеш да споредуваш Собрание со пратеници, Премиер, Министри - со празна канцеларија? Човекот го обезбедува премиерот на државата ти велиш несмее да носи оружје. Многу си провиден.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Духовен лидер на Турците и сите што сакаат да бидат Турци. Да, Турција под него имаше одличен развој ама се прецени малце. Трамп каков таков го направи мравка со оглед и на драстичниот пад на лирата.[DOUBLEPOST=1534867848][/DOUBLEPOST]
Ако се левичари тие не се комунисти или полошо (полево) за да им е забрането да имаат патриотски ставови односно тоа не се ни патриотски ставови, вие ќе не направите нас што сакаме да бидеме Македонци нацисти, до тука е работата. Али сфаќам, покрај СДСм не смее да има „лева“ партија всушност најголемата лева партија во Македонија е посебно позната по покажените социјални политики.
Малку повеќе се преценил со оглед на тоа дека се работи за морон. Имаше една анегдота, некоја конференција уште пред да почне војната во Сирија, небитно, и таму биле ефендија Ердоган и ефендицата негова и Ал Асад со сопругата. Сопругата на Асад имаше изјавено дека имала учествувано во мал милион средби на политичари од секакви ешелони ама дека таква глупавост, примитивизам и некултура како Ердоган и жена му немала сретнато никогаш, левел да гнете јагнетина со прсти.

Тоа пак не носи до една друга тема, интересен феномен каде што лидерите на одредени земји и општества воопшто не мора да отскокнуваат со интелигенција и интегритет од просек, може секаков морон да се докопа до власт, кај нас тоа најдобро се забележува со сите лидери до сега што беа и се, а врв на тоа беше гзујо, кривонога неразговетна карикатура со имиџ директ од Стив и со харизма на расипан лифт.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Тоа пак не носи до една друга тема, интересен феномен каде што лидерите на одредени земји и општества воопшто не мора да отскокнуваат со интелигенција и интегритет од просек, може секаков морон да се докопа до власт, кај нас тоа најдобро се забележува со сите лидери до сега што беа и се, а врв на тоа беше гзујо, кривонога неразговетна карикатура со имиџ директ од Стив и со харизма на расипан лифт.
Амди Бајрам и американскиот Амди Бајрам, се најдобар пример.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ја не можам да ја најдам неговата вчерашна изјава.
Ни јас, затоа го нареков страшливец кој провоцира се со цел да го вреѓаат или да нападнат некој се со цел да ги пријавува. Тој напаѓа и си ги брише коментарите... абе мани го, дете[DOUBLEPOST=1534957826][/DOUBLEPOST]
Изјавата ја најдов и во вечер, денешен број, но само една реченица. Ако е дадена цела изјава, ќе си сватеа граѓаните до кај е забегана работава.
Едно вели дека Србија и Македонија не ги сака во ЕУ
Друго најоптимистичките прогнози за Србија се почеток 2025, а за Македонија 2035.
Трето, ја наведе причината,
Нормално, го поздрави договорот со Грција, но кажа една важна работа, нека менуваат име и устав колку сакаат, но прво мора да се сменат самите
Мора сами да си прочитате, џабе ќе пушам

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Пребарајте на интернет Макрон балкан еу, неговата изјава од вчера.

Вива еу
Ни јас, затоа го нареков страшливец кој провоцира се со цел да го вреѓаат или да нападнат некој се со цел да ги пријавува. Тој напаѓа и си ги брише коментарите... абе мани го, дете
Еве добар пример, зашто не смее некој кој држи до себе си, да разговара сериозно со ботовиве тука.[DOUBLEPOST=1534957976][/DOUBLEPOST]
Изјавата ја најдов и во вечер, денешен број, но само една реченица. Ако е дадена цела изјава, ќе си сватеа граѓаните до кај е забегана работава.
Едно вели дека Србија и Македонија не ги сака во ЕУ
Друго најоптимистичките прогнози за Србија се почеток 2025, а за Македонија 2035.
Трето, ја наведе причината,
Нормално, го поздрави договорот со Грција, но кажа една важна работа, нека менуваат име и устав колку сакаат, но прво мора да се сменат самите
Мора сами да си прочитате, џабе ќе пушам
ОК и ја прочитав изјава од вчера, лично од Груевски, дека сите сте иделе на Халкидики и сте се ебеле у газ.
Али не можам да ја најдам сега.

(инаку ја не му поверував)

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Еве добар пример, зашто не смее некој кој држи до себе си, да разговара сериозно со ботовиве тука.[DOUBLEPOST=1534957976][/DOUBLEPOST]
ОК и ја прочитав изјава од вчера, лично од Груевски, дека сите сте иделе на Халкидики и сте се ебеле у газ.

Еј навистина со тоа речникот јас не те навредив.
Може да отвориш весник вечер?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Еј навистина со тоа речникот јас не те навредив.
Може да отвориш весник вечер?
Навреда?
Ја не реков дека сте се ебеле у газ. Тоа го инсинуираат шарените.
Јас реков дека исто како тебе, прочитав вчерашна изјава за тоа, но исто ко тебе, не можам да ја најдам, за да докажам. Дури и споменав дека не верувам во таа изјава.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Навреда?
Ја не реков дека сте се ебеле у газ. Тоа го инсинуираат шарените.
Јас реков дека исто како тебе, прочитав вчерашна изјава за тоа, но исто ко тебе, не можам да ја најдам, за да докажам. Дури и споменав дека не верувам во таа изјава.
Во право си, секој си бара од своите, може да ги побараш на закинтос
Оваа е стара изјава моментално ја барам новата https://www.google.com/amp/s/www.politico.eu/article/emmanuel-macron-pours-cold-water-balkans-eu-membership-enlargement/amp/

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Никој сега не пишуе за починатите деца поради неспособноста на владата... За заташканите убиства, за задолжувањето, за расфрлањето со пари...

Тек тук по некој од бившите критичари ќе пише за Груевски...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Во право си, секој си бара од своите, може да ги побараш на закинтос
Оваа е стара изјава моментално ја барам новата https://www.google.com/amp/s/www.politico.eu/article/emmanuel-macron-pours-cold-water-balkans-eu-membership-enlargement/amp/
Аман, ги знаеме на Макрон ставовите за западен Балкан и зошто се такви. Нема врска ни со Македонија, ни со Албанија.
Тука збориме за вчерашната. Неа сакав да ја видам. Но, ни Гугл, ни курташак нема за тоа. Некој би рекол дека е лага. Но, јас не верувам дека некој ко тебе или Латас би лажел, за било што.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Никој сега не пишуе за починатите деца поради неспособноста на владата... За заташканите убиства, за задолжувањето, за расфрлањето со пари...

Тек тук по некој од бившите критичари ќе пише за Груевски...
Taka e veke nikoj ne gi broi pocinatite deca, unistenoto zelenilo i parkcinja, isecenite drvca od novata vlast, zatvorenite firmi i dukjancinja, kaznetite ili uapseni gragjani... kolku za potsetuvanje na onie koi podzaboravile vo vremeto na diktatorot Grujo na dnevna baza se broese kolku deca pocinale kako rezultat na losoto Grujovo zdravstvo, na dnevna osnova se broese kolku drvca isekol Koce-Kabana, kolku firmicki i dukjancinja kaznile i zatvorile inspekciite na patorot, kolku gragjani bile kazneti ili uapseni od rezimskata policija na Goca i Mijalkov... eh ama togas imase rezim, a deneska... sekoj neka si oceni sam !

Член од
9 јуни 2017
Мислења
12
Поени од реакции
3

Beric Dondarrion Еве ви добар пример зошто Македонија ќе ја снема , Не веруваат во предавсто од Заев и Мицко туку слепо им веруваат Заев сега вика дека ќе се смени името и нема да му штети на идентитетот , и сега оди ти убеди сдс-овец дека со мењавање на име се мењава идентитет , неможеш да го убедиш затоа што Заев така рекол , а никој не го слуша Заев кој се колнеше во децата дека нема да го смени името и дека тоа не само он туку никој немал право тоа да го направи , но тоа е стара изјава ахаха лудило. Мицко и тој како Зајко решени да го сменат името и тоа го прават , ко демек ние сме Демократи и неможеме да наредуваме што да прави народот , да но во референдумот не се гласа за донесување одлука дали Македонија ќе зема кредит или прави Нуклеарна централа или отвора рудник туку се откажува од својот идентитет , идентитет со крв бранет дадени голем број на Животи за оваа Македонија. Правото на давање на Идентитетот го имаат тие кој го дале животот за него , само тие имаат право на мењавање на Идентитетот , а штом биле спремни Живот да дадат тешко дека би го дале Идентитетот за iphone , samsung galaxy , скапа кола , луксузен стан и кога ќе се сретнеме горе со тие што го дале животот за Македонија , ќе им речеме простете моравме да го дадеме Името оти немавме iphone , samsung galaxy и доволно пари да го прошетаме цел Свет. И на крај наместо народот да одлучи со свој Мозок , ќе одлучи Мозокот на Заев , Мицко , Грујо , Шеќеринска , Бране , Љубчо и сите други кои требат заедно да лежат затвор за тешки криминали , но нема место за нив по затворите зошто се преполни од оние со лесни криминали и оние кои воопшто не направиле криминал.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Taka e veke nikoj ne gi broi pocinatite deca, unistenoto zelenilo i parkcinja, isecenite drvca od novata vlast, zatvorenite firmi i dukjancinja, kaznetite ili uapseni gragjani... kolku za potsetuvanje na onie koi podzaboravile vo vremeto na diktatorot Grujo na dnevna baza se broese kolku deca pocinale kako rezultat na losoto Grujovo zdravstvo, na dnevna osnova se broese kolku drvca isekol Koce-Kabana, kolku firmicki i dukjancinja kaznile i zatvorile inspekciite na patorot, kolku gragjani bile kazneti ili uapseni od rezimskata policija na Goca i Mijalkov... eh ama togas imase rezim, a deneska... sekoj neka si oceni sam !
Сега не е режим, сега е окупација... Оваа влада е наместена работи на целосно уништување на државата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom