Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Така чисто мубатет праам со "патриотите", браникот на Македонија и македонците чисто да го видите нивниот гротески став.[DOUBLEPOST=1534490077][/DOUBLEPOST]

Шизо се само тие со БГ пасош кој овде се декларираат како патриоти, вмрофци, браници на македонскиот идентитет.

Не е комплицирано.
Добро утро, како сте, сакаш кафе пред да #Бојкотирам

S

silmarillion

Гостин
Така чисто мубатет праам со "патриотите", браникот на Македонија и македонците чисто да го видите нивниот гротески став.
Ма јасен ми е. Само тие срцепарателни извици ПРЕДАВНИК ВЕЛЕПРЕДАВСТВО се смешни. Предавник се знаело у време партизани германци кога ќе ги исцинкарел некој и тоа е тоа. Сега за се и сешто предавник, велепредавник кур се тресе ај гитла таму веќе баби едни скапани. 2018та година они се осеќале предадено ради името. Што не кажаа дека се осеќаат предадено леб што немаат да јадат ебате беља, за името се осеќале предадено. Клошарана.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Кога 250.000 македонци ќе земат бугарски пасош викаш дека е индивидуална одлука?

Кој ми гарантира на долг рок дека твојот пасош нема да го загрози моето постоење како македонец?
Јас

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
Kako se menuvaat rabotite za nekoja godina za 180 stepeni. Do pred dve godini ili pomalce bese sosem normalno da se zeme ili da se bara bugarski pasos posto neli rezim,ne se trpi ova ona, mora da se izbega itn itn. I toa bas od istite onie koi ete sega se setija deka bugarskiot pasos se dobiva vsusnost so izjava deka imas bugarski koreni.
I aj sega trgni mu NZS.
A da gi zaboraviv i 600000 izbeglici od rezimot za koj se puvafte tuka koi patem receno najgolemiot del izbegaja od rezimot bas so toj bugarski pasos.

S

silmarillion

Гостин
Слаб гарант си ти, ќе треба пута 3 кеш колатерал да дадеш ако сакаш да бидеш уопште земен у предвид.

Kako se menuvaat rabotite za nekoja godina za 180 stepeni. Do pred dve godini ili pomalce bese sosem normalno da se zeme ili da se bara bugarski pasos posto neli rezim,ne se trpi ova ona, mora da se izbega itn itn. I toa bas od istite onie koi ete sega se setija deka bugarskiot pasos se dobiva vsusnost so izjava deka imas bugarski koreni.
I aj sega trgni mu NZS.
Никој не ти брани да земеш бугарски пасош и да фатиш магла од тука, напротив имаш пуна моја поддршка. Али да се вратиш тука и да го потиш дека некој не смее да гласа за промена на име на држава, е тука си се заеба.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ма јасен ми е. Само тие срцепарателни извици ПРЕДАВНИК ВЕЛЕПРЕДАВСТВО се смешни. Предавник се знаело у време партизани германци кога ќе ги исцинкарел некој и тоа е тоа. Сега за се и сешто предавник, велепредавник кур се тресе ај гитла таму веќе баби едни скапани. 2018та година они се осеќале предадено ради името. Што не кажаа дека се осеќаат предадено леб што немаат да јадат ебате беља, за името се осеќале предадено. Клошарана.
Па тоа им велам, да пазат пред да почнат со тоа кој е предавник.
Од една страна се аполегити на произходот а од друга страна противници на промена на идентитетот. Интересен феномен.

Прати сега како некој ќе се убаци со "дијаспората со шфицарски пасоши".

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
Никој не ти брани да земеш бугарски пасош и да фатиш магла од тука, напротив имаш пуна моја поддршка. Али да се вратиш тука и да го потиш дека некој не смее да гласа за промена на име на држава, е тука си се заеба.
I za ovie 600000 izbeglici od rezimot vazi toa ?

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Па тоа им велам, да пазат пред да почнат со тоа кој е предавник.
Од една страна се аполегити на произходот а од друга страна противници на промена на идентитетот. Интересен феномен.

Прати сега како некој ќе се убаци со "дијаспората со шфицарски пасоши".
Бараш излез од пропадната дискусија

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.416
Поени од реакции
4.325
So drugi zborovi pettokolonas. Ima nesto vo ustavot ili vo KZ za toa ili nema veze. Od kal da e od Zaev da e.
Tuku posto gledam deka se rasfrlas so clenovi od ustavot i kazneniot zakonik, da ne recam se razbiras pa si rekov da te prasam nesto. Se sekjavas na onaa snimkata pomegju Zaev i Gruevski od kabinetot . Znaes de onaa stranski sluzbi, snimki ti rekov mi rece. Dali toa go klasificiras kako velepredavstvo, pettokolonastvo? Dali trebase nekoj da odgovara za toa i po koj clen od ustavot i zakonot i za sto?
p.s sakas da te cukam so tvoi kamenja po glava ili onaka vo sloboden stil da te samaram tuka pred site.
kolku da te potsetam eve sto napisa prethodno
Тоа снимката од кабинетот на твојот пастир да ти била ПИМ мерка (нели така кажа светиот патор). Тоа значи дека тоа било активност на обвинителството насочена кон откривање или собирање докази за криминал. Може би си заборавил па само да те потсетам дека тогаш обвинител беше пречесниот Зврлевски, верен другар на светиот пастир и неговото семејство и овчички. Чесен и ревносен обвинител кој работата си ја извршувше на највисоко професионално ниво, освен кога не си ја вршеше како што треба. Да те потсетам и тоа дека тогаш на власт беше вашиот пастир со се фамилијата, и на таа позиција беше уште некои две години од настанот во кабинетот. И судиите беа оние од тефтерчето. И се друго. И сега прашањето е: Ако имало криминал кој е документиран на снимката, зошто твоите светители (немој само да лапрдаш како тоа не се твои, оти никој не ти верува на тоа) две години не го гонеле тој криминал, не покренале соодветна постапка во која ке биле презентирани доказите и зајко кукурајко би завршил во ќорка? Некој треба да лежи затвор ако имало докази за криминал а не покренал постапка која бил должен да ја покрене. Исто треба да се најдат, и за тоа да се испратат на долг престој кај чичко Идриз, инволвираните во постапката по ПИМ мерките, кој овозможиле ПИМ мерка да се најде на интернет... Значи, твојот камен Владе, упати го накај твоите, прашај ги што вели уставот и кз за снимката за која се интересираш, оти вака мочаш наспроти ветрот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
За сите бе.
Od koga toa. Do lani drug muabetot bese.[DOUBLEPOST=1534491464][/DOUBLEPOST]
Тоа снимката од кабинетот на твојот пастир да ти била ПИМ мерка (нели така кажа светиот патор). Тоа значи дека тоа било активност на обвинителството насочена кон откривање или собирање докази за криминал. Може би си заборавил па само да те потсетам дека тогаш обвинител беше пречесниот Зврлевски, верен другар на светиот пастир и неговото семејство и овчички. Чесен и ревносен обвинител кој работата си ја извршувше на највисоко професионално ниво, освен кога не си ја вршеше како што треба. Да те потсетам и тоа дека тогаш на власт беше вашиот пастир со се фамилијата, и на таа позиција беше уште некои две години од настанот во кабинетот. И судиите беа оние од тефтерчето. И се друго. И сега прашањето е: Ако имало криминал кој е документиран на снимката, зошто твоите светители (немој само да лапрдаш како тоа не се твои, оти никој не ти верува на тоа) две години не го гонеле тој криминал, не покренале соодветна постапка во која ке биле презентирани доказите и зајко кукурајко би завршил во ќорка? Некој треба да лежи затвор ако имало докази за криминал а не покренал постапка која бил должен да ја покрене. Исто треба да се најдат, и за тоа да се испратат на долг престој кај чичко Идриз, инволвираните во постапката по ПИМ мерките, кој овозможиле ПИМ мерка да се најде на интернет... Значи, твојот камен Владе, упати го накај твоите, прашај ги што вели уставот и кз за снимката за која се интересираш, оти вака мочаш наспроти ветрот.
Laze ne verglaj za djabe. Drugo te prasav. Dali spored toj clenot od ustavot koj tuka go postira toa sto go pravi Zaev mozeme da go klasificirame kako velepredavstvo. Koj bil obvinitel, premier , zosto ne go gonele i takvi prikazni ne me interesiraat. Me interesira kako ti si go dozivuvas toa. Kratko i jasno, dali licnosta na snimkata vrsi velepredavstvo ili ne spored tebe.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе го сваќам што сака да кажи, но логиката му е интересна.
Прво, ако бојкотира некој, го етикетира за вмровец, барем кај мене нема везе, извадив пасош, затоа што не одам по партии, со факултет возам камион
Второ, мојата одлука е индивидуална, не решавам јас за тебе. Не ти наметнувам ништо. Таа одлука тебе ти ја наметнува.
Него здрави били и видели ете го 30 ти
Логиката ми е тас таман.
Не сум етикетирал никој за вмровец - и јас ќе бојкотирам.
Твојата одлука е индивидуална а тоа дека не наментуваш ништо мало моргерн.
Ќе си превземаш одговорност кога си го пишал дедо ти бугар а со тоа и твоите роднини под дифолт (со кој не си се консултирал или добил согласност).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom