Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.589
Барем за шишелегов да не збориме, доволно направил. Кога и да се фати некој од сдсм во лага и криминал имате алиби вмро вака вмро ТАКА .Груевски, Мијалков ......
2005/6 не беа вмро на власт а имотото на петрета е тој период стекнат .Многу вреден и чесен човек , татко, сопруг и политичар :pijani:
Ја сум сигурен дека повесели работи знам за него и од вас и ни на крај памет не ми е да го бранам. Шилегов е само резултат на немањето кадар на Заев.
Али приговарањето за тоа дека купил викендица од 55 000, се бурлескно смешни. Особено кога доаѓаат од устите на подржувачите на Груевски и Мијалков.

Последно уредено:
И

Име И Презиме

Гостин
Ја сум сигурен дека повесели работи знам за него и од вас и ни на крај памет не ми е да го бранам. Шиегов е само резултат на немањето кадар на Заев.
Али приговарањето за тоа дека купил викендица од 55 000, се бурлескно смешни. Особено кога доаѓаат од устите на подржувачите на Груевски и Мијалков.
Не го коментираш делот кај што е замешан во тендери давање ?
Барем да беше некој анонимус, ова старо дртало се убил од крадење и незнае за доста .Али како си ги кажуваш 55к еу блазе тебе, се прашувам што ставил под хипотека и за викендицата :D.

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Барем да беше некој анонимус, ова старо дртало се убил од крадење и незнае за доста .Али како си ги кажуваш 55к еу блазе тебе, се прашувам што ставил под хипотека и за викендицата :D.
Шо има везе? Имаш сега и имаше суд (Грујо ера), ако крадел нека го судат. Коментирате глупости обични луге зимат по 50к евра кредити за да ги пуштат децата на студии у странство..па проблем за Петрета.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.589
Навистина, кога ќе подразмислам, сфаќам дека купување на викендица од 55000 евра е скандал кој ќе го чини избори. Замисли си наслов на насловна страна на Вечер - Шилегов купи викендица од 55000 евра! Губење избори одма ќе се деси. Ќе го чини скапо викендицата...

:lolzz:

И

Име И Презиме

Гостин
Навистина, кога ќе подразмислам, сфаќам дека купување на викендица од 55000 евра е скандал кој ќе го чини избори. Замисли си насов на насловна страна на Вечер - Шилегов купи викендица од 55000 евра. Губење избори одма ќе се деси. Ќе го чини скапо викендицата...

:lolzz:
Последен пат те цитирам зошто не зборуваме за иста работа очигледно. Викендицата е + во капиталната империја стекната на шишелегов .Дај прокоментирај за неговите криминали со доделување тендери на фирми блиски до заевот.

Шо има везе? Имаш сега и имаше суд (Грујо ера), ако крадел нека го судат. Коментирате глупости обични луге зимат по 50к евра кредити за да ги пуштат децата на студии у странство..па проблем за Петрета.
Ке ги стигне правдата кога тогаш :oeoeoe:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.589
Последен пат те цитирам зошто не зборуваме за иста работа очигледно. Викендицата е + во капиталната империја стекната на шишелегов .Дај прокоментирај за неговите за неговите криминали со доделување тендери на фирми блиски до заевот.
Епа ако знаеш и ти дека има он такви срања поголеми и битни, тогаш кој ебан курац се стрчавте да се брукате за викендицата?

Не ми текнува во моментов (а ќе ми текне и ќе пишам), ама и за време на шарената револуција, имаше такви ретрдирано банални приговори, меѓу мноштвото издржани и за Мијалков и Груевски.
Разбирам, кога нема со што, тогаш и со ништо е добро.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.585
Поени од реакции
1.889
Редовните лајачи на тие теми во општеството откако станаа власт летаат со асални компании и не ги интересира тој воздушен Млаз-Богданци.
Уд Бугданци или уд Гивгилија си ? :D

Ми са аресе споредбата шо ја направи :)

И

Име И Презиме

Гостин
Епа ако знаеш и ти дека има он такви срања поголеми и битни, тогаш кој ебан курац се стрчавте да се брукате за викендицата?

Не ми текнува во моментов (а ќе ми текне и ќе пишам), ама и за време на шарената револуција, имаше такви ретрдирано банални приговори, меѓу мноштвото издржани и за Мијалков и Груевски.
Разбирам, кога нема со што, тогаш и со ништо е добро.
Срамота е да браниш криминалец и арамија .

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Срамота е да браниш криминалец и арамија .
А од каде знаеме дека се криминалци. Правно по презумција на невиност, секое тврдење за недокажано дело се класифицира како клевета.
Морално, секој кој крадел мора да лежи, па и апостол Павле нека е...
Логично, од сдс, сјо и останата свита очекував јас и барем 50%, од јавноста очекувавме апсаана за криминалците, но сега постојат неколку пуичини зошто не ги гледам
-нема криминал
-договорени се
-неспособни се да најдат докази
-или се осудени во некој паралелен универзум.
И онаа пресуда за гуевски... брат вагинален дим...

И

Име И Презиме

Гостин
А од каде знаеме дека се криминалци. Правно по презумција на невиност, секое тврдење за недокажано дело се класифицира како клевета.
Морално, секој кој крадел мора да лежи, па и апостол Павле нека е...
Логично, од сдс, сјо и останата свита очекував јас и барем 50%, од јавноста очекувавме апсаана за криминалците, но сега постојат неколку пуичини зошто не ги гледам
-нема криминал
-договорени се
-неспособни се да најдат докази
-или се осудени во некој паралелен универзум.
И онаа пресуда за гуевски... брат вагинален дим...
Доволно кажува имотот негов за тоа и во кое време е стекнат поголемиот дел А по некоја случајност Шишелегов бил на јака функција која што ја злоупотребувал со давање тендери на фирми блиски до заев (мито и корупција ) .

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.589
Како што гледам ти изгледа си подржувач на Заев или си глуп.
тоа ти е едно те исто

но, у сите универзуми би гласал за Заев, пред Груевски
за Али Ахмети пред Груевски би гласал
исто и за Ајман Ал Завахири

Груевски е предавник, овие не се

Член од
28 август 2013
Мислења
4.488
Поени од реакции
13.706
тоа ти е едно те исто
но, у сите универзуми би гласал за Заев, пред Груевски
за Али Ахмети пред Груевски би гласал
Груевски е веќе историја, а ти ако си мазохист или сакаш шиптaри или бугари исели се во Албанија, Косово или Бугарија.

Не може мала бројка на глупи ташиња како тебе да ни наметнуваат бугарска или шиптaрска влада....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom