Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Изгледа посредниците мијат раце, не биле криви, а шо ги убедувавте бе луѓето?

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Колку бројчиња има на дополнителна во 2015? Има ли некаков податок?

Член од
22 јули 2018
Мислења
75
Поени од реакции
172
Nikogo nisum ubeduval ni planiram se nadevam deka za 2 meseci keti postiram podpisan ukaz i cela.moja dokumentacija a za drugite sto pominale samo za ubavi raboti dasi go koristat pasosot

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
@Brunhilda iskreno te pratam so komentari za site posrednici kejnas licno jas sum preku jone do denes na 4 5 dusi sto sme podale preku nego eco do den denes sve iapadnalo kako so rece licno jas sum od januari 2016 podadov so izvodi potvrda za poteklo pa evo napolpzitelno sum mesec dena od 6 juli a 2 jca sto bea pred mene zemaa potvridite se od petar kolev pa se nadevam deka za 2 meseci ke imam podpisan ukaz i ke ti ja pokazam cela dokumentacija poso vakvi kako tebe preku takvoto mi se
Некој го спомна дотичниот Јоне и бандата на Петар Колев (охридската келија) и одма се јавија неколку дежурни да ги бранат. Со тоа се гледа која багра клептоманска сте собрани на форумов.
Туку да те прашам нешто да не испадне само кењам по посредници, да не знаеш случајно сега колку им земаат за превод и легализација на изводи за во Софија м?[DOUBLEPOST=1533754775][/DOUBLEPOST]
Едно 10-20 души од лани го бараат под дрво и под камен Јонета од Охрид, а тој да ти бил на Кајгана форум, некогаш пред очи ќе ти е и нема да го видиш :D Само да се пријави под кој псевдоним демне тука цело време

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Nikogo nisum ubeduval ni planiram se nadevam deka za 2 meseci keti postiram podpisan ukaz i cela.moja dokumentacija a za drugite sto pominale samo za ubavi raboti dasi go koristat pasosot
Никој не те ни спомна, нити си убедувал луѓе овде на форумот, искрено мислам дека прв пат од тебе читам некаков пост. Мислев на друг, шо ќе ми ги бушеше гумите во Софија, или на оној што ми договараше средба во кафана и што истрча слалом.
Факт е имаме ситуација пред и по договорот (кој колку сака нека негира), ако до Јули се потпиша последниот указ со потврда, од Јули, њама!
Не ги наоѓам ни посредниците криви, едно некои со сила си го бараат (зборувам за тип кој го премоли еден посредник да му извади потврда, а посредникот му кажа убаво дека не брка работа со неа), друго ако било еднаш со потврди, нормално тие ќе им вадат[DOUBLEPOST=1533756235][/DOUBLEPOST]
Некој го спомна дотичниот Јоне и бандата на Петар Колев (охридската келија) и одма се јавија неколку дежурни да ги бранат. Со тоа се гледа која багра клептоманска сте собрани на форумов.
Туку да те прашам нешто да не испадне само кењам по посредници, да не знаеш случајно сега колку им земаат за превод и легализација на изводи за во Софија м?[DOUBLEPOST=1533754775][/DOUBLEPOST]
Едно 10-20 души од лани го бараат под дрво и под камен Јонета од Охрид, а тој да ти бил на Кајгана форум, некогаш пред очи ќе ти е и нема да го видиш :D Само да се пријави под кој псевдоним демне тука цело време
И шо ако? ете го замина во западна европа

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Ako e taka odgovori zosto site tel mu se iskluceni I zosto ne smee da se pojavi vo ohrid I struga ??? Samo toa odgovori pa jas ce ti kazam dokazi kaj sto zemase po 1000 e od albanci I torbesi da I'm sredi I nisto.cim tolku go branis znaes deka gradi apartmani grcija kopileto a so civi pari... So nasi se znae
I eden posrednik od radovis ima apartmani vo grcija OD KADE MU SE PARITE

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Сите што сте дале пари по посредници, заедно со мене, нема што да се лутите ако не сте добиле државјанство. Требало да ви биде јасно дека плаќате за услугата дека некој ќе ви ги брка работите, место вие самите. А ако сте мислеле дека баш пошто го имате Јоне, Петко, Станко како посредник ќе земете пасош ако платите 600 евра, не знам што да ви кажам. Дури и тој така да ви викал, малку логика, Јоне не потпишува укази. Сами сте криви што сте верувале, а не Јоне.
Taka taka jas pred nekolku godini ova go objasnuvav ama na kogo se drvo do drvo, sakato, kjoravo i podobro otkazi ne se site za evropski drzavjani!

Член од
29 јули 2017
Мислења
10
Поени од реакции
10
Како успеа бе толку брзо да те разгледаат? И јас сум Јули 2017 интервју во амбасада СК, и еве нема абер да мрднам од задолжителна.
Dupce ima daeno, sho se cudis!
Site gi znaeme takvite parajlii, evroto kaj so dupi i gjaolo ne dupi :gjavol:

Член од
22 јули 2018
Мислења
75
Поени од реакции
172
Znaev deka ke ima vakvi komentari pogresno svativte jas ne go branam jone voopato nemie ni blizok poznanik a za broj covekot gi menuva no koj saka moze dago najde i nemam potreba da go branam sekoj gleda za sebe pa na rie 4 5 dusi sto znam sto ni kazal do den denea taka e a koj kako pominal pominal se nadevam za 2 meseci maks ke imam podpisan ukaz i licno ke ti gi postoram[DOUBLEPOST=1533762747][/DOUBLEPOST]
Valda si najgoemiot kreten stom si pomislil deka jone ali jbg postojat i ljuge kako tebe jone si kalapi kesot a ne kese zaebava po forumive ali toa e postojat i takvi ropaci kako tebe poz[DOUBLEPOST=1533763440][/DOUBLEPOST]
Никој не те ни спомна, нити си убедувал луѓе овде на форумот, искрено мислам дека прв пат од тебе читам некаков пост. Мислев на друг, шо ќе ми ги бушеше гумите во Софија, или на оној што ми договараше средба во кафана и што истрча слалом.
Факт е имаме ситуација пред и по договорот (кој колку сака нека негира), ако до Јули се потпиша последниот указ со потврда, од Јули, њама!
Не ги наоѓам ни посредниците криви, едно некои со сила си го бараат (зборувам за тип кој го премоли еден посредник да му извади потврда, а посредникот му кажа убаво дека не брка работа со неа), друго ако било еднаш со потврди, нормално тие ќе им вадат[DOUBLEPOST=1533756235][/DOUBLEPOST]

И шо ако? ете го замина во западна европа
Vo 2016 cela godina site podavaa so potvrdi koj nemase star dokument pa taka se zemaa proishodi i taka si bese cela rabota i zavrsena postapka nemoze dase menuva pa sega kaj jotova koj pomine pomine ke vidime na kraj

Последно уредено:
Член од
8 јуни 2018
Мислења
69
Поени од реакции
59
Dali znae nekoj za kolku vreme stignuva udostoverenieto od sofija do sk ambasadata.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

461*/2014

Беше со потврда од здружението од Струмица.

Што останува сега како опција? Преку амбасада беше се.

Член од
6 март 2018
Мислења
15
Поени од реакции
10
Vika: Proverka od viceprezidenta na R Bugarija . sho toa znachi koja e slednata faza i kolku od prilika se cheka ako znae nekoj

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
@Ljubisa_90 "jone si kalapi kesot a ne kese zaebava po forumive"[DOUBLEPOST=1533763440][/DOUBLEPOST]

СИ ГО КАЛАПИТЕ КЕШОТ!? Убаво си го кажа пред сите, браво. Нека видат сите со кого си имаат работа и како размислуваат малоумни посредници, мизерија сте. Ќе ве видам само до кога ќе си го КАЛАПИТЕ КЕШОТ, да не ги дадете за друго парите.
И не ми одговори на прашањето али не е ни битно, ќе објаснам скоро уште една далавера што им ја правите на клиентите т.е. пациентите ваши од кој што си калапите.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

461*/2014

Беше со потврда од здружението од Струмица.

Што останува сега како опција? Преку амбасада беше се.
За жал мислам дека немаш право на жалба и што е тоа е!
Можиш да поднесиш повторно но штом немаш стар документ и те одбиле со потврда незнам колку би било паметно!
Vika: Proverka od viceprezidenta na R Bugarija . sho toa znachi koja e slednata faza i kolku od prilika se cheka ako znae nekoj
Ако може да споделиш со какви документи си и кога и каде ти беше интервјуто?
Инаку на проверка од вицето обично чекаат по 2 месеци но има и случаи што чекаат 4 и повеќе месеци!

Член од
6 март 2018
Мислења
15
Поени од реакции
10
За жал мислам дека немаш право на жалба и што е тоа е!
Можиш да поднесиш повторно но штом немаш стар документ и те одбиле со потврда незнам колку би било паметно!

Ако може да споделиш со какви документи си и кога и каде ти беше интервјуто?
Инаку на проверка од вицето обично чекаат по 2 месеци но има и случаи што чекаат 4 и повеќе месеци!
Dokumenti so dedo roden pred neznam tamu koja godina a chovekot sho podnese za zhal pochina sega neshto sami terame kako demek a inache sledna faza dali znaete koja e

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom