Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Е ако де, не е лошо сендвичи да правиш, не знам што се нервираш.

Полошо е глупости да тресеш за работи кои не ги разбираш, и да колнеш како баба.
Некој колне некој боде со нож тоа е секаков народ има по држава.За вториве не си отворил уста и така.Ама биди среќен што сум останал само на колнење сум можел и на влашка црна магија да преминам.

А работа како работа.Подобро да ги правиш сендвичите него да ги јадеш во штаб или на митинг.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Некој колне некој боде со нож тоа е секаков народ има по држава.За вториве не си отворил уста и така.Ама биди среќен што сум останал само на колнење сум можел и на влашка црна магија да преминам.

А работа како работа.Подобро да ги правиш сендвичите него да ги јадеш во штаб или на митинг.
Аман немој со магија, многу ми е страв од такви работи.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Аман немој со магија, многу ми е страв од такви работи.
Не се плаши не сум чистокрвен влав не сум толку моќен.Ама имам сила да ја направам Македонија Белорусија на Балканите.Од тоа се плашиш знам.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
шо е со анкетава? резултатите се како павел шатев институт да ја правел.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Никои.

Се согласувам со многу работи во постот, ама кои се импликациите? 2 години условно?
Кој одговараше претходно?
Зошто сите така лесно заборавате дека на незаконски снимената снимка од канцеларијата на паторот додека беше фараон, најголемиот криминал на заев беше понудата фамилијата мирно да си се симне од власт, без гонење? Му понуди deal и никој за тоа збор не бекна...туку беше онаа фарса од судење за закани на функционер, патетика.
Што да се каже за привилигираната позиција на дуи ака учк, за која ни сдс, ни дпне не смее лош збор да каже?
Затоа требаше да им се искрши глава на тие пред нив...и тие претходно...
Стравот од ќорка не е за потценување. Конкретно за случајот со снимката од пазарот, не знам дали би имало простор тука за друго дело. Впрочем, Грујо знаеше дека токму тој ќе го јаде за самото постоење на тие снимки, во негов интерес беше да не се чепка таму многу. И токму за расчистување на случаите од нивната содржина се создаде СЈО. И еве веќе падна првата пресуда за него. Точно, до затвор има уште многу, но човек не сака да е во негова кожа моментално..

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
i make a joke.
па веќе се установи дека ако си за уставното име,си жморон.
според анкетава 75% сме жморлни,а такви оптимистички анкети правеше павел шатев институтот

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
jas sum so intervvju fevruari 2016 vo sofija. me stavija na dopolnitelna dekemvri 2016.
ja sum na toj famozniot protokol so iljadnici prepiski da podneseme dopolnitelni dokumenti original.
podnesov original vencanica od baba i dedo 1941. na 3ti fevruari istecce rokot za podnesuvanje za prepiskite na toj protokol. nema promena, seuste mi pisuva izvadena e za dopolnitelna proverka samo so zapirka i nisto posle zapirkata. i jas i sestra mi sme vo ista situacija.
a tuka citam lugje so potvrdi bez stari dokumenti sto bile na intervju sep-dekemvri 2016 im se smenil statusot.
qr те заболе тебе за анкетата[DOUBLEPOST=1533073625][/DOUBLEPOST]
Стравот од ќорка не е за потценување. Конкретно за случајот со снимката од пазарот, не знам дали би имало простор тука за друго дело. Впрочем, Грујо знаеше дека токму тој ќе го јаде за самото постоење на тие снимки, во негов интерес беше да не се чепка таму многу. И токму за расчистување на случаите од нивната содржина се создаде СЈО. И еве веќе падна првата пресуда за него. Точно, до затвор има уште многу, но човек не сака да е во негова кожа моментално..
Јас не мислев на кривично дело. Мислев на политички курварлук, поради кој двајцата требаше у сув Вардар да ги фрлиме. Спогодба му понуди, помилување. Преговорите после отидоа во куќичено во Пржино, каде без камери паторот го прифати помилувањето и еве ги плодовите од тој процес.
Не се лежи затвор у Фајром за политика...за ќебапи и за туршија јако се наебуе.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.108
Поени од реакции
12.683
Е ова е вистинска борба против криминал и корупција.

Не ни треба СЈО, туку да изнајмиме по неколку багери за да се справиме со нелегално стекнатиот имот на криминалците.

На крајот на краиштата, криминалците не ги болат затворските решетки толку колку што ги боли нелегално стекнатиот имот кој воопшто не би можеле да си го земат назад ниту легално, ниту нелегално, доколку истиот тој нелегално стекнат имот биде уништен.

Duterte crushes £4m worth of luxury cars in Philippines

Последно уредено:

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
881
Поени од реакции
1.411
Е ова е вистинска борба против криминал и корупција.

Не ни треба СЈО, туку да изнајмиме по неколку багери за да се справиме со нелегално стекнатиот имот на криминалците.

На крајот на краиштата, криминалците не ги болат затворските решетки толку колку што ги боли нелегално стекнатиот имот кој нема да можат да го вратат доколку биде уништен.

Duterte crushes £4m worth of luxury cars in Philippines

Член од
12 март 2009
Мислења
20.764
Поени од реакции
16.985
се е ова лук и вода... вулгарно дупење во здрав мозок, Европски суд удира секој ден шлаканици на нашите судови за непотребни притвори а СЈО к+р ги заболе а и новото ОЈО исто.... и ке врви карванот а еу кучињата ќе молчат се додека оваа марионетска власт не ја уништи државата по замислата на некој си планер на циа....после и да се воспостави право џабе кога немаа да биде таа држава туку некоја вештачка творба

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
sdsm gi aktiviraa i najvkopanite neutralni spijaci da agitiraat za referendumot
ovoj konkretno glumi realizam so shirenje defetizam
Capture.JPG

И

Име И Презиме

Гостин
Ај сега зочи да ги покаже своите црпнати таленти на дело.Иаме време да научиме шота до 2ри :mad:
Djdcjg6W4AEaEGU.jpeg

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.517
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom