Криминалци и криминални групи во МК

Член од
22 септември 2017
Мислења
339
Поени од реакции
395
Прегледај го приврзокот 1942 Прегледај го приврзокот 194241
Велкоски: Власта ми конструира случај, немам врска со политика
20.03.2017 | 20:17
Македонија
Прочитано: 31508

Полицијата ме мести, ниту имам врска со дрога, ниту со партии. Вака го почнува ексклузивното сведоштво за тв 24 прилепчанецот Дарко Велкоски, кој е во бегство, а кој полицијата го сомничи дека е организатор на ланец на продажба на дрога во Арачиново, Прилеп и Битола. Велкоски, чија сопруга во истата акција доби триеседневен притвор, тврди дека во петокот, по претресот на нивниот дом, цел ден бил пред полициската станица во Прилеп од каде му кажале дека тој не е осомничен.

„Му се јави на лицето, Дарко Насевски кој е за дрога началник во Прилеп и пред мене го праша дали некаде лицето Дарко Велковски се бара зошто е пред полициската станица и тој рече Не го бара никој. - вели Велкоски.

Откако стигнало соопштението, Велковски е осомничен дека е организатор на групата и се дал во бегство. Откако во петокот во Арачиново, Прилеп и Битола, шестмина беа уапсени, дел од медиумите објавија дека полицијата открила група која перела пари од дрога, со кои ја финансирала опозицијата. Велкоски ги отфрла овие обвинувања и вели дека никогаш не бил член и немал врски со било која партија.

„Не сум партиски определен, не сум нивработен.“ - вели Велкоски.

Адвокатот на Велкоски вели дека целата акција е спроведена незаконски и во домот на неговиот клиент не е пронајдено ништо.

„За време на задржувањето од 24 часа, никој од овластените лица не сакаше да каже за што се товарат осомничените, за што се товарат и кои се доказите. Од сите претреси од Прилеп, не е најдено ништо за да пред судија во претходна постапка и присуство на јавниот обвинител, бидеме запознаени со едно морбидно сценарио, во кое еден од осомничените го товари за организатор за некаква група за препородажба на дрога, иако во претходна постапка истото беше достапно на органите на прогонот“ - вели адвокатот на Велкоски.

Велкоски е во бегство и нема намера да и се предаде на полицијата, зошто смета дека е наместен. Бара полицијата да ја пушти неговата сопруга во домашен протвор, бидејќи нема кој да се грижи за нивната болна ќерка.
[DOUBLEPOST=1532982998][/DOUBLEPOST]Со денови се мислев дали да ја објавам пораката која ми стигна. Бев замолена да ја пренесам во јавноста, но јас несебично ја чував. Но денес решив, душата не ми е мирна. Ако си борец и ти веруваат луѓето мора да го слушаш нивниот глас.
Ви ја постирам оргинал без да избришам збор.

"Lanskata godina se sprovede policiska akcija za apsenje na mreza od narkodileri na skoro cela teritorija na rm posebno vo prilep I vo aracinovo I vo taa akcija bea uapseni desetina lica a mozebi I poveke.
Organizator na taa grupa bese dobro poznatiot narko diler od prilep Darko Velkoski -Megre koj so prodazba na droga stana eden od naj golemite finansiski mojknici vo prilep.
Vo akcijata bese uapsena I negovata sopruga Viktorija, negovata Ljubivnica Maja, drugata ljubivnica od bitola Irena I red drugi negovi bliski sorabotnici.
Dodeka ostanatite bea uapseni I pritvoreni Darko-Megre bese vo begstvo, I normalno za toa vreme se ispazari I so obvinitelstvoto I so del od policijata I se predade nekolku dena pred vladata da go objavi zakonot za amnestija.
Zamislete, organizator na narko kriminalna grupa koj bese sleden so PI merki, sniman so dronovi vklucena cela policija na rm po nego I istiot toj vo spogodba so obvinitelstvoto priznava vina I go sudat 7 I pol godini zatvor, zamislete kakov paradoks. Negovite zeni dobivaat domasen pritvor koj do den denes go izdrzuvaat doma I nemaat zapocnato so izdrzuvanje na kaznata zatvor I nema da pocnat, bideki sudijata za izvrsuvanje na sankcii vo prilep Ljuben Binoski nekolku pati im go odlozuva zapocnuvanjeto na kaznata zatvor a domasniot pritvor im se zasmetuva vo kaznata zatvor, a za ova sudijata Binoski preku poznatiot advokat prevarant Blagojce Stevanoski debelo si naplaka, bideki znaat deka za da ne pojdat vo zatvor ,,zenite" na Megre toj ke plati kolku I da mu pobraat.

Posle ova Darko-Megre zapocnuva da izdrzuva kazna zatvor od 7 I pol godini minus 30% amnstija od Zaev toa e nekade 4 godini I 2-meseci vo Idrizovo.
Arno ama tuka ne zapira ova ludilo od korupcija, samo za.nekolku 3-4 meseci Darko dobiva premestaj vo prilepskiot zatvor (bideki darko e od prilep)normalno so amin na direktorot na sankcii Jovica a po debelo orgiranje molenje plakanje od sega veke smenetiot direktor na prilepskiot zatvor Slobodanco Risteski-Dasata... znaci spored sigorni izvori za cela ovaa operacija Megre ima plateno ni pomalku ni poveke tuku skromni 70 000 evra.
Go premestile vo pp so zatvoren tretman kriminalec od visok rizik vo zatvor vo koj prethodno istiot ovoj Megre na prethodniot direktor Penkov Dragan mu frlase bombi vo dvor, mu gi palese sluzbenite vozila itn, za da bide po interesno 5 dena po doaganjeto.na Megre vo zatvorot prilep go smenuvaat direktorot na zatvorot Slobodanco Dasata, vo nasite krugovi.se spomnuva.deka Megre I na Dasata mu dal nekoj 10-tina iljadi evra da mu se najdat.
E sega Dasata go smenija dojde nov direktor I Megre mora da bara nov link do noviot direktor no I toa dobro mu odelo veke bil predlozen so zarvoren tretman da raboti vo kujnata I da bide pusten po cel den nadvor kaj drugite osudenici koi imaat otvoren I poluotvoren tretman..
Jas sum inspektor po droga I ovie raboti mnogu me interesiraat bideki za da go zatvorime Megre so site dokazi upotrebivme se, a sega vlasta preku sudot ni ja frla celata rabota vo voda, duri imam I soznanie deka site zapleneti pari sto bea na ime na zvanicnata sopruga im bile vrateni nazad...
Eeee shto znaci da si kriminalec a sto policaec, se ubivme od rabota dodeka go fativme so nepobitni dokazi I sudot I upravata za izvrsuvanje na sankcii ni go pusti da se izvlece kako nisto da ne storil, a cel prilep I pola bitola gi otruja so heroin.
Zalosno.
Uste ova, pred nekolku dena na Megre mu bilo rodenden a toa e vidlivo I od negoviot fb profil, od zatvor prilep mi se javuva eden od zatvordkite cuvari I mi kazuva vaka:Da vidis kako se pokaza megre za rodendenot cela uprava ja pocesti so skara I so pijacki a na site cuvari im poraca skara I torta I pijacki koj sto saka I koj kolku saka da jadi.
Eeee ova e nasta makedonija, jas rabotam za policiska plata 25 godini skoluvam 3 deca na fakultet kraj so kraj ne mozam.da vrzam, a kriminalecot Darko -Megre koj mi odzema naj mnogu vreme I energija vo mojata sluzba ke bide sloboden I bigat za ne poveeke od uste edna godina.
Bravos za nasata vlast, koja e korumpirana do sekoja pora vo opsestvoto.
Ke vi bidam blagodaren ako ova go prenesete vo javnost."

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Од пред неколку дена разбрав дека Љупче Јанески Бубарак е татко на актуелниот боксерски првак Гоце Јанески, Бубарак е култен лик во Тетово дефинитивно, иако сеуште, премалку информации за него.
IMG_20180730_161503.png
FB_IMG_1532957949836.jpg

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
[DOUBLEPOST=1532982998][/DOUBLEPOST]
Со денови се мислев дали да ја објавам пораката која ми стигна. Бев замолена да ја пренесам во јавноста, но јас несебично ја чував. Но денес решив, душата не ми е мирна. Ако си борец и ти веруваат луѓето мора да го слушаш нивниот глас.
Ви ја постирам оргинал без да избришам збор.

"Lanskata godina se sprovede policiska akcija za apsenje na mreza od narkodileri na skoro cela teritorija na rm posebno vo prilep I vo aracinovo I vo taa akcija bea uapseni desetina lica a mozebi I poveke.
Organizator na taa grupa bese dobro poznatiot narko diler od prilep Darko Velkoski -Megre koj so prodazba na droga stana eden od naj golemite finansiski mojknici vo prilep.
Vo akcijata bese uapsena I negovata sopruga Viktorija, negovata Ljubivnica Maja, drugata ljubivnica od bitola Irena I red drugi negovi bliski sorabotnici.
Dodeka ostanatite bea uapseni I pritvoreni Darko-Megre bese vo begstvo, I normalno za toa vreme se ispazari I so obvinitelstvoto I so del od policijata I se predade nekolku dena pred vladata da go objavi zakonot za amnestija.
Zamislete, organizator na narko kriminalna grupa koj bese sleden so PI merki, sniman so dronovi vklucena cela policija na rm po nego I istiot toj vo spogodba so obvinitelstvoto priznava vina I go sudat 7 I pol godini zatvor, zamislete kakov paradoks. Negovite zeni dobivaat domasen pritvor koj do den denes go izdrzuvaat doma I nemaat zapocnato so izdrzuvanje na kaznata zatvor I nema da pocnat, bideki sudijata za izvrsuvanje na sankcii vo prilep Ljuben Binoski nekolku pati im go odlozuva zapocnuvanjeto na kaznata zatvor a domasniot pritvor im se zasmetuva vo kaznata zatvor, a za ova sudijata Binoski preku poznatiot advokat prevarant Blagojce Stevanoski debelo si naplaka, bideki znaat deka za da ne pojdat vo zatvor ,,zenite" na Megre toj ke plati kolku I da mu pobraat.

Posle ova Darko-Megre zapocnuva da izdrzuva kazna zatvor od 7 I pol godini minus 30% amnstija od Zaev toa e nekade 4 godini I 2-meseci vo Idrizovo.
Arno ama tuka ne zapira ova ludilo od korupcija, samo za.nekolku 3-4 meseci Darko dobiva premestaj vo prilepskiot zatvor (bideki darko e od prilep)normalno so amin na direktorot na sankcii Jovica a po debelo orgiranje molenje plakanje od sega veke smenetiot direktor na prilepskiot zatvor Slobodanco Risteski-Dasata... znaci spored sigorni izvori za cela ovaa operacija Megre ima plateno ni pomalku ni poveke tuku skromni 70 000 evra.
Go premestile vo pp so zatvoren tretman kriminalec od visok rizik vo zatvor vo koj prethodno istiot ovoj Megre na prethodniot direktor Penkov Dragan mu frlase bombi vo dvor, mu gi palese sluzbenite vozila itn, za da bide po interesno 5 dena po doaganjeto.na Megre vo zatvorot prilep go smenuvaat direktorot na zatvorot Slobodanco Dasata, vo nasite krugovi.se spomnuva.deka Megre I na Dasata mu dal nekoj 10-tina iljadi evra da mu se najdat.
E sega Dasata go smenija dojde nov direktor I Megre mora da bara nov link do noviot direktor no I toa dobro mu odelo veke bil predlozen so zarvoren tretman da raboti vo kujnata I da bide pusten po cel den nadvor kaj drugite osudenici koi imaat otvoren I poluotvoren tretman..
Jas sum inspektor po droga I ovie raboti mnogu me interesiraat bideki za da go zatvorime Megre so site dokazi upotrebivme se, a sega vlasta preku sudot ni ja frla celata rabota vo voda, duri imam I soznanie deka site zapleneti pari sto bea na ime na zvanicnata sopruga im bile vrateni nazad...
Eeee shto znaci da si kriminalec a sto policaec, se ubivme od rabota dodeka go fativme so nepobitni dokazi I sudot I upravata za izvrsuvanje na sankcii ni go pusti da se izvlece kako nisto da ne storil, a cel prilep I pola bitola gi otruja so heroin.
Zalosno.
Uste ova, pred nekolku dena na Megre mu bilo rodenden a toa e vidlivo I od negoviot fb profil, od zatvor prilep mi se javuva eden od zatvordkite cuvari I mi kazuva vaka:Da vidis kako se pokaza megre za rodendenot cela uprava ja pocesti so skara I so pijacki a na site cuvari im poraca skara I torta I pijacki koj sto saka I koj kolku saka da jadi.
Eeee ova e nasta makedonija, jas rabotam za policiska plata 25 godini skoluvam 3 deca na fakultet kraj so kraj ne mozam.da vrzam, a kriminalecot Darko -Megre koj mi odzema naj mnogu vreme I energija vo mojata sluzba ke bide sloboden I bigat za ne poveeke od uste edna godina.
Bravos za nasata vlast, koja e korumpirana do sekoja pora vo opsestvoto.
Ke vi bidam blagodaren ako ova go prenesete vo javnost."
се' супер, али последниот пасус не мора да биде јавен бидејќи вака така ќе го најдат кој е овај инспекторот и ќе си го јади дебело.
мала е мкд ;)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.364
Во Охрид тоа што се спомнува е Љац...дреше некои дискотеки со Џепарот и компанија , се до средината на 90-тите беше многу јак кога Фрчко му направи јака акција и ги поапси.
Мислам дека Славе...тој што го убија во Мерцедесот беше брат на Љацот.
Исто има еден ,,Мајорот,, што го спомнуваат...како страв и трепет. Џепарот се билда со анаболици и триста глупости, само да изгледа ,,старшен,,

Иначе имам доживеано една непријатна случка со овие двајца...некаде 93-94 во диското во хотелот Десарет. Бевме поголема група друштво, сместени во шатори во Градиште. Навечер одевме пешки во Десарет.

Се потпијанивме убаво ....и на една тура пијачки еден другар плаќа а конобарката(Маца се претставуваше...слабичка и флертуваше со сите некако, а му беше девојка на Џепарот)...и го украде другарот нешто пари. Овој почна да галами, таа му се извинува...му враќа пари.... а тој вика-не ми требаат пари, ќе кршам за тоа што ми зеде вишок пари. Крши една чаша и одма долетааа Џепарот и компанија. Кога дојде тој големиот со дебел стомак(мислам дека е тој Љац), најмалиот од друштвото му скокна со носот до стомакот, пијан и му се закани дека ќе му ја искрши цела дискотека.

На тоа овие малку се повлекоа...мислеа дека сме провокатори и дека некој од страна чека да улета. Се смири тензијата, а имавме среќа оти ќе не нафрлаа во езерото ко партали

Е сега најинтересното е што летото кога се апсеше оваа банда...Џепарот не плоштадот кај Славица го уапсила таа -Маца. Била уфрлена од полицијата. Со еден удар со нога во лице го првртила Џепарот преку фрижидерите

Сега се слуша дека овие мафијашиве живеат во ,,брак од интерес,, со полицијата и нема никакви проблеми во Охрид
Љац е слаб, не бил тој со големиот стомак. Знам дека многу се коцкаше дур " лежеше" затвор, и држеше некоја пицерија во Охрид пред околу 10 години.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Љац е слаб, не бил тој со големиот стомак. Знам дека многу се коцкаше дур " лежеше" затвор, и држеше некоја пицерија во Охрид пред околу 10 години.
Тука гледам се спомињаат Љацот, Жика, Мајор... Имате ли информации за помладата генерација да речеме Шерман, Патче, Гоце, Пеце, Драж, Митре. Сега колку што знам се бајаги смирени, ама оваа банда хараше од 93-4 тите до 2010

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Од пред неколку дена разбрав дека Љупче Јанески Бубарак е татко на актуелниот боксерски првак Гоце Јанески, Бубарак е култен лик во Тетово дефинитивно, иако сеуште, премалку информации за него.
Прегледај го приврзокот 194681
Прегледај го приврзокот 194682
Го знам и лично. Се занимава со дрога, а порано и со фалсификат на пари.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Некој со криминални информации за Мирослав Трајковски ?
Ми стигна порака дека сопственикот на "Прототип" има милионски капитал од пола милијарда во банка и возен парк од неколку милиони евра, и без разлика што бил работодавец со катастрофални плати бил класична силуета на бандит.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
@jamajka нешто поконкретно за бандава?
Па еве Митре е тој што учествуваше во тепачката и убиството на Србинот од ММА, мислам дека е во затвор, Драж е внук на Мајорот ама не се во добри односи после инцидентот на Мајорот со инспекторите 2007. Пеце и Гоце дебелиот се врзани со Џоче Немо, некако (мислам дека роднински)... Шерман и Патче се мотаа со Гоце и Пеце .... да не го заборавиме и легендарниот Џачка и Аце Вељанчето...

Ама некакви поконкретни информации немам баш, ни кај се сега, ни што прават. Мислам дека се сега повлечени...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Некој со криминални информации за Мирослав Трајковски ?
Ми стигна порака дека сопственикот на "Прототип" има милионски капитал од пола милијарда во банка и возен парк од неколку милиони евра, и без разлика што бил работодавец со катастрофални плати бил класична силуета на бандит.
Prototip ja ima fabrikata na poranešen EMO vo Kičevo za pocinkuvanje.....i platite ako gi ima se dvižat na okolu.....nekolku iljadarki....

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Prototip ja ima fabrikata na poranešen EMO vo Kičevo za pocinkuvanje.....i platite ako gi ima se dvižat na okolu.....nekolku iljadarki....
Дали знаеш некои приказни за старата навијачка гарда од Кичево, Бранко Џемсот (тој стариот што почина пред некој ден), Благоја златарот, Миле Џандарот, Роко има приказни дека биле страв и трепет во Македонија во 50-ти 60-ти и 70-ти.... После има разни интересни приказни за Енвер Смртот... Дај ти си таму, размрдај се кај повозрасните и извади ги приказните на виделина....

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Дали знаеш некои приказни за старата навијачка гарда од Кичево, Бранко Џемсот (тој стариот што почина пред некој ден), Благоја златарот, Миле Џандарот, Роко има приказни дека биле страв и трепет во Македонија во 50-ти 60-ти и 70-ти.... После има разни интересни приказни за Енвер Смртот... Дај ти си таму, размрдај се кај повозрасните и извади ги приказните на виделина....
-Бранко Џемсот умре пред некоја ден...бидејќи дежурниот лекар немал дефибрилатор(ако точно го изговорив апаратот кој грујо сакаше да го направи обавезен). На првиот инфаркт пре 4 години го спаси овој апарат после пола саат!!!!!! клиничка смрт. Се знам со син му...ми е близок пријател(се опиваме по некогаш по крчми, а е поранешен рели тркач)

-Енвер ,,смртот,, е една од легендите.....мирен човек. Имаше такозвана кафана крајот на 80-тите и почетокот на 90-тите со 3-4 метални маси и кога некој ќе ја посетеше ,,елитната,, кафана, му отвараше конзерва сардина и го прашуваше што ќе пие:facepalm:. Го сметаа за хомосексуалец меѓу народот.

-Благоја златарот и тој умре....има еден син(мислам дека му е посвоен), кој сега го троши неговиот капитал. Го продаде дуќанот на златно место, и купи мотор и кола Јагуар. Сега ја тупна и куќата на еден мој пријател(тој пак на времето го купи и станот на Фрчко спроти Владата). Лично незнам каков карактер беше

-Роко-има еден Роко..плав ко финец, со нос ко копач, грд ко Моша Пијаде:pos: и на времето за женска ја имаше една од најубавите девојки во Кичево(убавите круши свињи ги јадат:цицки:), Но Роко таков каков што беше ја испушти и таа прилика. Сега незнам каде е...но и тој не беше некој силен тип

-За една од легендите се смета Рушан....албанец-џиндијал. Је малку ,,дебалансиран,, и одсекогаш се дере и вика по стадионите. Јас го знам од крајот на 70-тите!!!!!! како дете сум одел на стадион(одма е до мојата куќа близу). Сега му е ,,ѓуш,, на Фатмир Лимани...еден од командатите на Она и син на Беќир Лимани(побарај гугл)

-Друга легенда во фудбалот е Бобе Демко(умре и тој). Играше одбрана и за него се слушаше дека со себе секогаш носи шпенагла/игла, која ја користел во клучни моменти при скок во пеналтикот. При опасни ситуации...во клучен момент му ја мава иглата на цетарфорот во газот...па тој после нека се буни оти ја промаршил топката:pos:

-легенда е исто и оној Николче од Кичево што се јавува на политичките емисии со јавување. Коле Гачо му е името...и вистинска несреќа на патот е. беше и судија на времето и отворено се фалеше дека нему цената му е -вреќа грав:tapp:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
-Бранко Џемсот умре пред некоја ден...бидејќи дежурниот лекар немал дефибрилатор(ако точно го изговорив апаратот кој грујо сакаше да го направи обавезен). На првиот инфаркт пре 4 години го спаси овој апарат после пола саат!!!!!! клиничка смрт. Се знам со син му...ми е близок пријател(се опиваме по некогаш по крчми, а е поранешен рели тркач)

-Благоја златарот и тој умре....има еден син(мислам дека му е посвоен), кој сега го троши неговиот капитал. Го продаде дуќанот на златно место, и купи мотор и кола Јагуар. Сега ја тупна и куќата на еден мој пријател(тој пак на времето го купи и станот на Фрчко спроти Владата). Лично незнам каков карактер беше
Џемсот и Благоја се дел од првата навијачка свита во Кичево, а можеби и во Македонија. Тука заборавив да го споменам и Гаге шнајдерот. Има и други гарант ликови ама не ги знам. Оделе на натпревари секаде кај што играл Напредок оделе со мотори и биле секогаш вооружени. Ова се случувало негде крај на 50тите и 60тите.

Заедно со нив ама 3-4 години помали биле Роко и Џандарот, ама тие се преселиле во Скопје во средината на 60тите и се првите навивачи на Вардар од типот на Аркан, значи вооружени типови.

Има една приказна за нив што ја слушнав, кога Вардар ја играл решавачката средба за да влезе во прва лига на Градски во Скопје, Џандарот обезбедил некако пари од Агромеханика и со црн мерцедес му ги однел на судијата во Ниш (од Ниш бил судијата), а Роко со мантил и Шмајзер скриен во мантилот цела утакмица се шетал крај аут линијата и му го покажувал на судијата шмајзерот. Како благодарност на Јужна долго време стоеше реклама на Агромеханика, па дури и 10 години откако Агромеханика престана да постои.

А иначе син му на Џемс нели го упукаа во стомак пред 10тина години, па одвај се спаси ?

-Енвер ,,смртот,, е една од легендите.....мирен човек. Имаше такозвана кафана крајот на 80-тите и почетокот на 90-тите со 3-4 метални маси и кога некој ќе ја посетеше ,,елитната,, кафана, му отвараше конзерва сардина и го прашуваше што ќе пие:facepalm:. Го сметаа за хомосексуалец меѓу народот.
Енвер „Смртот“ ти го знаеш ете 80ти и 90ти... Ама викаат дека бил вистинска легенда во 60тите. Дедо му имал Ан и имал многу злато, но кога дошле комунистите му го земале анот и останал Енвер да го троши златото што го собирале неговите со генерации. Во Југославија само тој и Тито имале Мерцедес со сопствен шофер, а омилено место за излагање му биле најелитните ресторани низ цела Југославија и бил омилен гостин дека кај и да седнел, го плаќал цел цех.

Во затворот во Кичево имало специјална ќелија само за него пошто сакал да пука кога ќе се испијанел..

Кога сме кај кафанџиите, една од легендите кафанџии е Бедо, ... па после братучед му Иса, кој замина во Франкфурт па кога се врати ја отвори JM Fontana во Мавровка.

Све на све мислам дека криминогената свита во Кичево била во голема мерка поврзана со власта и лесно контролирана... Немало проблеми попут тие во Охрид или Куманово.

-Друга легенда во фудбалот е Бобе Демко(умре и тој). Играше одбрана и за него се слушаше дека со себе секогаш носи шпенагла/игла, која ја користел во клучни моменти при скок во пеналтикот. При опасни ситуации...во клучен момент му ја мава иглата на цетарфорот во газот...па тој после нека се буни оти ја промаршил топката:pos:
Овој Бобе од каде е по потекло ? Иначе легенди.... Перо серко, Веле Ас, Мики ....

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
-Гаге шнајдерот ми беше комшија...но и тој беше мирен човек. Не го знам за нападен. Прав господин во однесување.

Син му на Џемсот не го упукаа во стомак....туку дирекно во средината на градите и тоа со голем калибар. И тоа поткачен на ,,слива,,:vozbud:. Има една точка во телото меѓу срцето и белите дробови каде има простор колку куршум да помини. Е овој имал таква среќа:aplauz:

Перо Серко беше најлегендарната ,,десетка, во Напредок....но и тој е културен тип. Исто така и Мики(ако е тој Лазарески)

Бедо имаше кафана од старите типови....со ќебапи и пијачки, певалки...до зори.

за него кружи еден неубав муабет. Кога неговиот син(сега има продавница за вазни, чаши...поклони) пораснал, Бедо му дал пари и му рекол-оди синко во чаршија, да го видиш живото и да пробаш секс.

кога се вратил син му....наводно бедо му рекол:синко...седни кај баба на колено и да му раскажиш за првиот секс во твојот живот. на тоа син му му екол-неможам баба....газот ме болет:pos:

Со Енвер смртот имаше некоја приказна со некоја количка за малтер....но не се сеќавам најдобро

Бобе е од Кичево....неговиот син ми е зет за братучеда. Комарџии по машка линија сите до еден а потекнува од фамилијата,, чкоревци,,стара кичевска фамилија и основачи на ВМРО во Кичево. Брат му беше Зоран Шаше...затворан за идеалите на Македонија и умре како скот. Неговиот син можи да се види секоја ден по магистралата...шета така од едниот крај на градот до другиот. Малку скрена од умот кога умре Шаше..а државата уште го потурна

Kajgana Shop

На врв Bottom