Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Ај жити мене објасни ми го постов :)
Како Малком побогу Малком од Бордо е ионака подобар од Вилијан. Смртно ме интересира
Кој е подобар според тебе, Малком или Марсијал? :D

@Факе @mkgunner кажите нешто за овој Газидис!

Кај ќе биде главен за маркетинг и финансии, неѓа да има голем удел у изборот на трансфери по муабетиве.

Што чуек е? Евреин ли е? :)
Знам дека е роден во Јужна Африка, по потекло полу грк.
Кај нас го наследи Дејвид Дин и не е нешто посебно популарен, пиун на Кронке мрсниот брк кој 99% од фан базава не сакат да го видит.
Ама мислам дека шпекулација е не верувам да си заминит баш сега, негов избор е Емери

Пробуваш да извадиш позитивно мислење за новата аквизициција:D?
Ќе дреме овој Малколмот ваш, ко магарица на празни јасли;)
А што да имавте избор Малколм или Марсијал, ќе го земевте овој бразилецот?

Малком е огромен талент кој ја одбра Барса пред Рома, вие би го сториле истото така да чил аут со говорот на омраза према држава Блауграна

Значи да се разберемо ја не мислим дека Марсијал е лош играч, како што е Лингард на пример, ама не е ни толку добар колку што навивачите на Манчестер го прават, онака играч ок играч, со као потенцијал, дека е млад али стагнира две године више.

Муабетот беше за Вилијан и МАрсијал споредбата, што не смее ни да се прае, али ај. Вилијан е страшен фудбалер, многу подобар и покомплетен од Марсијал. Сеа имаше слаба сезона, ама па цел Челзи играше слабо годинава.

А за Малком немам никакво мислење, не сум го гледал никад у живот, освен една утакмица со Марсеј мислам.
А работам у кладилница, гледам по 10 утакмице фудбал дневно, чим ја не сум го гледал моем да замислим колку другиве го глеале, и од каде он побогу подобра опција од Вилијан.

Затоа ме интересираше од каде пријателот го заклучи истото.
Вилијан ќе беше првотимец у Барселона од одма, овој ќе игра у куп, и ако е стварно добар као што го пумпаат од наредна година можда ќе игра, а можда ќе неможат да се отарасат од него ко од Гомеш, Видал и компанија.

Значи сега у моментов Вилијан е готов производ, а овој е проспект, и никако не може да биде "и онака подобра опција" од првиов

А иначе да ти одговорим, пошто немам никакво мислење за Малком, би рекол дека да, Марсијал е подобар играч моментално.

Ама Вилијан е подобар од двајцата, и не е ни близу работава

Барселона се понашаше ок со сите клубови, никогаш не правела проблем ако некој играч сака да си оди, намалуваше цена ако клубот немаше пари да купи итн. И што доби за возврат? Нејмар циганот го украдоа на најкриминален начин од зад грб, а потоа кога Барса сакаше да купи замена, истите тие клубови што им даваше играчи за безпари, се курчеа, барајќи неверојатни суми, пет пати повеќе од вредноста. Затоа сега нема повеќе ферплеј, заслужено ги гази.

Не, нема никаква шанса. Дембеле и Малком најверојатно ќе делат минутажа, а може и Суарез да фати клупа ако не е во форма. Меси на централен, а Дембеле и Малком по крила во тој случај.
:pos:
Се надевам си ироничен за односов на Барса или треба да те потсетам како го купивте Цеск?

Мене не ми се јасни со хејтот кон трансферот на Нејмар. Па јавно имаш ставено цена за која секој играч од тимот е достапен и било кој клуб може да ја плати и директно со играчот да преговара. Им земаа еден од главните играчи, ама сами си се криви што не ставиле повисока клаузула, или не договориле нов соговор на време за да не му оставаат простор на играчот да посака да си оди.

небаре за кило семки го дадоја Нејмар па ќе ги жалиме, реално ѓуптинот никогаш нема да биди она што се очекува од него. Тешка пара зедоа а не инвестираа во ништо, Дембеле еј, лупнаа над 100 мил за недокажан млад црнец и нека се чешаат сега дали ќе го биди или не.

Sent from my iPhone using Tapatalk

klasicen zip zap im napravija barsa na roma. :pos::pos::pos:
Pederski inace, ne vazea za vakov klub barsa, do vcera od pep do laporta jadea gomna za trosenjeto pari na real, za gubenjeto na identitet, nemanjeto filozofija i slicno, falenje so kantinata, a sea.
mozebi na kratok rok ova im e ok, seuste mesi e tuka, ama sto po nego ...
Ke im treba restart, i back to the basics, proverenata varijanta, vakvi kakvi sto se ne se vo nisto porazlicni od real madrid, klub kogo go kritikuvaa i rugaa bas radi vakvata politika.

Кантерата бе, Кантина е зад Градежен до Зафир. :D

и од увек биле покварени.

п.с. не им направи слично вакво нешто Челзи на Тотенхем со Вилијан, кога беше Мурињо?

п.с. не им направи слично вакво нешто Челзи на Тотенхем со Вилијан, кога беше Мурињо?
dnoto go probiv.

Celzi vakvo nesto inace im napravija so obi mikel na united, placel koga potpisuel za celzi, bar takvi muabeti imase.
Ima vakvi primeri, ama retki se, a i ne deka im bese doeno tolku na barsa do ovoj, mozea da go odminat.

Вилиан имаше и медицински поминато со Тотенхем :D

Па тоа ми беше зборот, не е некој преседан ова, преседан беше Де Геа со ебаната факс машина коа ни го напикаа.

И Бордо не глеам дека прекршиле некое правило тука, едноставно дур не е официјализиран трансферот, можат они да си прифатат понуди и од 5 клуба па играчот сам да одбере кај ќе оди.

Е сеа работата е што си го погазиле зборот што им го дале на Рома, џентлменсткиот договор, но заради тоа ќе бидат нареден пат претпазливи другите клубови кои ќе купуваат од таму.

Па тоа ми беше зборот, не е некој преседан ова, преседан беше Де Геа со ебаната факс машина коа ни го напикаа.

И Бордо не глеам дека прекршиле некое правило тука, едноставно дур не е официјализиран трансферот, можат они да си прифатат понуди и од 5 клуба па играчот сам да одбере кај ќе оди.

Е сеа работата е што си го погазиле зборот што им го дале на Рома, џентлменсткиот договор, но заради тоа ќе бидат нареден пат претпазливи другите клубови кои ќе купуваат од таму.
Да, воопшто никој не прави нешто погрешно, ама фер е Бордо да си го испочитуваа договорот, посебно затоа што се дозна дека они биле тие кои исфорсирале да има официјално соопштение уште пред да се комплетира трансферот, а најверојатно тоа го направиле баш за да пробаат да извлечат повеќе пари.
И за тоа, не се Бордо некој клуб кој секое лето има можност да заработи 40+ милиони, ама сепак договор си е договор. И не бил само усен, биле разменети и документи.

Alphonso Davies will join the team in Philadelphia to undergo a medical and sign his contract, then will return to Vancouver. He will not be able to play for #FCBayern before January (Turns 18 in November).

Мбапе за сиромашни :D

И Јуве на Фиорентина со Бербатов ама пропадна тоа па отиде во Фулам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom