Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ало момак не сум верник. Ти си. Повели на дело покажи се. Ама неможеш. Омразата те кине од унутра и се трансформираш у класичен осветољубив шошон со вишак кожинка. Иди исечи се со време и догодина на баклава. Немаш ни ти ни тие како тебе ни Х од христијанство.
Бидејќи ти прв почна...
...Кажи ама искрено зошто не напиша барен еден збор, пример -" жалосно" на постот за македонците ?

Битно не се кажува сеуште кој е третиот.Ај можеби ке се предаде сам :свиркам:.

Па викаат внук на Груби е, а по тоа што ништо не кажуваат за него, голема е веројатност да е вистина.

Ало дечко читај библија малце не паламуди. Кога шетате со тоа крстовите барем да знаете што значат. Вака сте шиптаpи со несечени оргинал. Крвната одмазда ви е заеднички именител.

Да да сигурно кога пеат официјални грчки војници/специјалци дека ќе ни ја пијат крвта, треба и позлатен пехар да им даваме. Грците многу ни имаат помогнато во досегашните кризи, а и во економско-општествениот живот.

На една од околните плажи на Атина, возрасен Грк прашува Македонче од околу 12год од каде си? Детево нормално си одговара Македонија. Човеков му се пуштил со не не, но македониа, скопје и слични глупи политички ствари.
Еве важи, сигурно таков циган ќе жалам. (y)

Битно и нивните и нашите служби за кризи се катастрофа. Да имаш толку мртви некој негде заспал со реакција за евакуација.

Па викаат внук на Груби е, а по тоа што ништо не кажуваат за него, голема е веројатност да е вистина.

Да да сигурно кога пеат официјални грчки војници/специјалци дека ќе ни ја пијат крвта, треба и позлатен пехар да им даваме. Грците многу ни имаат помогнато во досегашните кризи, а и во економско-општествениот живот.

На една од околните плажи на Атина, возрасен Грк прашува Македонче од околу 12год од каде си? Детево нормално си одговара Македонија. Човеков му се пуштил со не не, но македониа, скопје и слични глупи политички ствари.

Битно и нивните и нашите служби за кризи се катастрофа. Да имаш толку мртви некој негде заспал со реакција за евакуација.

Да, го знам и јас тој муабет.Него форумскиве крекачи нигде ги нема :tapp::cujte:.Моја претпоставка ке најдат некој од шошоните за пари што ке прифати обвинение ....А овие двајца што се фатени ке мораат да ќутат или:uzi:

Бидејќи ти прв почна...
...Кажи ама искрено зошто не напиша барен еден збор, пример -" жалосно" на постот за македонците ?

На кој пост бе?

Немој со сила глуп да се праиш. Глеаш ги кењам “верниците”. Ме здоболе кур мене за кој што мисли за македонци грци, све е тоа иста боранија. Верниците што пафтаат со крстови малце си ги подјебавам. Пошто верници само за празници се, а кога доаѓа да се покажат у искушенија на прва кривина летаат. Политички не коментирам, говна има у секоја нација. Али тоа не му дава за право на некој што ми го поти со вера и религија да се си најде оправдание и да се сити на туѓа несреќа. Да, сити се, ама не се декларирај ко верник. За вртење на другиот образ ич да не почнам да зборам, тоа со гумичка го избришале.

според тоа како се одвиваат работите, најверојатно е така

Мене ме интересира што прават оштетените и нивните фамили. Веројатно ги подмитуваат со нешто да не дигаат галама.
Примери кај што починителот има врски и се спасува со неверојатно мала или без казна има доста. Оној Леарт што го збрцаа исто Албанци, после детево на Рекорд што го збрцаа, што едвај излезе од болница, овој третиов што фали во овој случај, или пак во случајот на онаа од Крива Паланка што ја збришаа кај Апче, на Партизанска, полицајката и пајакот...

Ќе жалам било кој кој има таква несреќа врз глава. Дури и муслиман нека е, ако сака.

Последно уредено:
На кој пост бе?

Немој со сила глуп да се праиш. Глеаш ги кењам “верниците”. Ме здоболе кур мене за кој што мисли за македонци грци, све е тоа иста боранија. Верниците што пафтаат со крстови малце си ги подјебавам. Пошто верници само за празници се, а кога доаѓа да се покажат у искушенија на прва кривина летаат. Политички не коментирам, говна има у секоја нација. Али тоа не му дава за право на некој што ми го поти со вера и религија да се си најде оправдание и да се сити на туѓа несреќа. Да, сити се, ама не се декларирај ко верник. За вртење на другиот образ ич да не почнам да зборам, тоа со гумичка го избришале.
Отоци - Ацо Шопов

На кој пост бе?

Тоа веќе друг муабет.

А која е разлика од верници и атеисти. А и шо па ако си атеиста, не значи дека ти е оправдано што сакаш да правиш. Последиците од своите акции секој си ги сноси.
Знам атеисти кои ги почитуваат 10те закони, ама од човечки и културолошки аспект.
Религијата посебно заплашувањето го вметнале за тие помалку цивилизираните. :D

Ќе жалам било кој кој има таква несреќа врз глава. Дури и муслиман нека е, ако сака.

Жали бе чоек, кој ти брани. Само не ме терај и мене со тебе и јас да ги жалам :neetaka: . А и не очекувам грците да не жалат кога загинаа на обиколница, оти сме тиња и неспособен народ.
Кога грците како народ изразиле подршка према нас... Другар имам што завршил факултет во Атина. Ретки се и таму човечните према Македонците ;)

Села ќе менувал преамбула.Партија со двајца пратеници ќе ти менувал устав.
Кој стигне не ебе,благодариме Заев.
https://www.24.mk/sela-alijansa-na-albancite-kje-ima-amandmani-pri-otvoranje-na-ustavot

Значи заев е виновен за се што секоја будала ќе изјави. Речи им да бидат покративни во штабот, навистина си смешен. Ме боли мене она за Заев, ама ти со твоите постови си трагикомичен.

Значи заев е виновен за се што секоја будала ќе изјави. Речи им да бидат покративни во штабот, навистина си смешен. Ме боли мене она за Заев, ама ти со твоите постови си трагикомичен.
До сега секоја будала што изјавила нешто Заев прифатил.Па и тоа што не го барале од него самиот си го додал.Пендаровски убаво кажа дека грците не барале ерга омнес ама црепот си прифатил и тоа.
Ако те боли таквото за заев зошто на секој пост кога ќе се спомне неговото име се лепиш ко мува на гомце?

Мене ме интересира што прават оштетените и нивните фамили. Веројатно ги подмитуваат со нешто да не дигаат галама.

Пријател мој, братучед му Македонец во Велешта го убија пред 20тина години мислам беше. Голема фамилија се, народ се собра, се организираа ќе идат накај Велешта. Дедото, главата на фамилијата што се вика, собрал сите од фамилијата им рекол кој прв ќе излезе на протестот нема веќе да биде член на таа фамилија.
Зашто знаеше дека е голема веројатноста да бидат злоупотребени за поголеми проблеми. Дека тешко ќе дознаат кој е вистинскиот убиец, па некој друг на душа да носат не иде. А шќиптарите после пријавија малолетник од сиромашна фамилија дека божем бил. Дете кое работело во пекара (малку приглупо), а од месечината се гледа дека тоа дете нема шанса да пука.

Што да прави фамилијата кога не си сигурен кој е, а и ако не си спремен и другото дете да го ризикуваш. Кај нив сеуште постои крвна одмазда и смирување преку оџа. Ти напрај математика сега. Вештаците за сообраќај имаат едно непишано правило: за веќе починат човек, не ставај во гроб друг.

До сега секоја будала што изјавила нешто Заев прифатил.Па и тоа што не го барале од него самиот си го додал.Пендаровски убаво кажа дека грците не барале ерга омнес ама црепот си прифатил и тоа.
Ако те боли таквото за заев зошто на секој пост кога ќе се спомне неговото име се лепиш ко мува на гомце?

Се лепам на твоите постови затоа што имам вграден глупометар кој веднаш се вклучува кога ќе прочитам твој пост, а за жал не научив да игнорирам глупости. Последниот пост ти беше на ова ниво:

Денес се возев во автобус и некој прдна. Пичка ти матер Заев, пред ти да дојдеш на власт луѓето не прдеа.

Се лепам на твоите постови затоа што имам вграден глупометар кој веднаш се вклучува кога ќе прочитам твој пост, а за жал не научив да игнорирам глупости. Последниот пост ти беше на ова ниво:

Денес се возев во автобус и некој прдна. Пичка ти матер Заев, пред ти да дојдеш на власт луѓето не прдеа.
Изгледа глупометарот ти се уклучува само ако во постот се спомнува Заев.
И онака ти е при рака употреби го на себе пред да напишеш нешто глупаво како примерот со прдежот.А филозофија си студирал мајко мила :facepalm:

На никој не му е смешно што, по историската борба против режимот, фамилијата, небањатите и сендвичите, за помалку од година дена добивме апгрејд на истите? Не?
Ова е како некоја жртва на силување да пријави во полиција, само за да и се поредат и сите цајкани после тоа.
Можам да замислам и странците во која агонија се. Не е работата да најдеш некој кој нема да краде и нема да биде корумпиран, сите знаеме дека на Балканот, отприлика, 0% од населението е способно да биде тоа во моментот кога ќе се најде на јавна функција. Работата е да најдеш некој кој преминува определен, минимален “праг на глупавост“, за барем корупцијата да биде доволно софистицирана, што ја прави јавно одбранлива.

Иначе, ја им ја почитувам директноста со овие економските “мерки“, Фондот за иновации и Законот за помагање на инвестиции, или како и да се вика. Ова е веќе мочање на народот, левел, Грујо's got nothing on me.
Претходната група на страдалници за економски прогрес на Македонија, мораа да се мачат, своите трансфери од јавните пари, преку сомнителни трансакции и неколку посредници, офшор компании и даночни рајеви, да ги вратат како инвестиција во Македонија, за да можат на трошок на граѓаните да ги оплодат. Овие елегантно, без сите тие посредници, провизии, непотребни ризици, го постигнуват истиот ефект со минимален труд. Што е економскиот прогрес, ако не зголемување на ефикасноста. :) Плус јавноста го доби Кочо, македонскиот Елон Маск, како бонус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom