И
Име И Презиме
Гостин
Вака така киро и бранко испаднаа големи Вмровци во споредба со сегашново Сдсм.
Бил тoј Фрaнцузин,се викaл Фрaнсoa Мoaрa и бил претседaтел нa некoјa кoмисијa.Не бил зaпoзнaен мнoгу зa Мaкедoнијa aмa кaкo не прoценил пoсле двa редa муaбет сo Кирo,секoјa честАлојз Мок беше личен пријател со Тупурковски и многу пати дојде во Македонија. Добро се сеќавам на тоа
Приказната со Киро беше дека во ООН од првиот ешалон никој несакал да го прими...и на крај го примил некое лево сметало, кој му го рекол тоа за племето
А имаше уште еден муабет кога Киро им се жалел дека Грција ни прави опструкции. Дипломатот го прашал-,,имате море?-НЕ...имате нафта..рудно богатство нешто?-НЕ
дајте им на грците све што ви барат
*поправеноВака така киро и бранко испаднаа големи Вмровци во споредба со сегашново ВМРО.
Tema janë ngjarjet në Maqedoni.Темата е Случувања во Македонија.
Благодарим.
Историски гледано точно е дека редовно сме го кркале од западот, почнувајќи од карпошово востание, преку Букурешт до ден денешен. А ние сме си виновни што одново и одново бараме спас во нив. За разлика од западот Од Русија никогаш не сме го кркале, а во определени периоди многу ни било помогнато, особено 2 СВ и кратко после неа.Историски гледано секогаш русите испаѓале поголеми ортаци со србите,бугарите или грците одколку со нас.Мислам и да се свртиме кон Русија при прв конфликт одма би не пуштиле низ вода.Точно е дека од запад секогаш сме го кркале но најмногу ние сме криви за тоа.Кој кур не тераше да палиме америчка амбасада поради НАТО бомбардирањето.Одма не казнија во 2001г со подршка на терористите.
Немаме излез, ако сме со запад губиме буквално се,ако сме со Русија прашање на време би било кога повторно би изгубиле се.Затоа и ја спомнав опцијата со Турција може би не е најдобра но реално мене моментално ми изгледа најреана.
И поевтино, ниту се ангажираше диџеј, ниту се организираа музички настапи.Требало да одберат помали ѕвезди за оваа голема, сенародна прослава. Најголем дел од граѓаните ќе бидат толку starstruck, што нема да можат да се соземат на време за да искочат да гласаат на референдумот.
Гледајќи го политичкиот маркетинг што го вади новава гарнитура на власт и брилијантно сработената работа на новиот тим на пр експерти, мене лично почнува да ми фали времето кога Грујо пушташе во употреба нова жардињера во село Лисиче, со цел кабинет во позадина. Беше убаво и едноставно.
А ние сме сакале да сме отоманска имеприја? Не. Едноставно најсилни биле во тоа време не поробиле и крај. После 5 века тек балканциве со помош на Русија и Австроунгарија ги избркаа. Исто ти е и денес немора ние кон никого да се вртиме едноставно тој што е најсилен не става под негов чадор и тука завршува муабетот. Излишно е да мислиме дека имаме право на избор и дека можеме нешто да сменеме. Шака народ со 3 тенка и 6 пушки. Не џабе се рекло - "Ako неможеш да го победиш придружимусе" со глава во ѕид не се оди.Историски гледано точно е дека редовно сме го кркале од западот, почнувајќи од карпошово востание, преку Букурешт до ден денешен. А ние сме си виновни што одново и одново бараме спас во нив. За разлика од западот Од Русија никогаш не сме го кркале, а во определени периоди многу ни било помогнато, особено 2 СВ и кратко после неа.
И која е таа шизофренија оние што одсекогаш ни го кројат ќуркот и што имаат генетична омраза кон се што е православно-словенско, на нив да се крстиме.
Излез има секогаш тоа е во оваа состојба Русија, а како што и сам велиш со западот губиме се- бавно и болно, со Русија многу веројатно добиваме, колку долго зависи од нас самите. Затоа мора да се искористи моментумов на ослабена заинтересираност на западот и зголемена заинтересираност на Русија за Балканов, во спротивно ако не се преориентираме на време и дури да се сменат силите на Балканот, и од новата сила ќе го кркаме.
За Турција ти пишав проблем се шќиптариве, со Русија и тој проблем го нема.
novi informacii.Дo сегa не сум приметил вaкoв ентузијзaм oд твoјa стрaнa нa темaвa.Нa штo се дoлжи твoјaтa oгрoмнa љубoпитнoст?
Мене пологично ми е да знаеле за што се работи арно ама не очекувале ваков беклеш пред да прифатат, па сеа се вадат. Ама шознам.Значи нашиве ѕвезди што се дел од утрешната сенародна граѓанска радост и прослава, сите запрепастени и во ужас од тоа како биле прелажани..
А никој не се откажува од хонорарчето.. Чудна работа..
Во ред е достоинствено да се прослави ваков историски момент. Граѓаните го препознаваат тоа.
Но од понеделник, засукување ракави и не чека работа ! Историски договор треба да се реализира. Името нема само да се смени ! Учебниците нема сами да се избришат од ирендентизам и лаги !
Затоа утре со по некое пивце и добра музика, а потоа фокусирани ОДИМЕ НАПРЕД !
Јункер да го викнеа за без пари ќе им пееше. Ем ке го изгушкаше цел народ ќе се заљубевме во НАТО. Незнаат како, само тензии прават тоа е.Значи нашиве ѕвезди што се дел од утрешната сенародна граѓанска радост и прослава, сите запрепастени и во ужас од тоа како биле прелажани..
А никој не се откажува од хонорарчето.. Чудна работа..
Во ред е достоинствено да се прослави ваков историски момент. Граѓаните го препознаваат тоа.
Но од понеделник, засукување ракави и не чека работа ! Историски договор треба да се реализира. Името нема само да се смени ! Учебниците нема сами да се избришат од ирендентизам и лаги !
Затоа утре со по некое пивце и добра музика, а потоа фокусирани ОДИМЕ НАПРЕД !