Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 април 2018
Мислења
46
Поени од реакции
80
D560D7AB-B4CE-47CC-B24D-8744995F3F52.png Pri proverka na status kade sto pisuva: Молба вх номер: mi pisuva--- kako na slikata[DOUBLEPOST=1531298275][/DOUBLEPOST] 2EE26FA6-4ED1-47CA-A4BB-13144DADAD3B.png A koga proveruvam na dolnoto pole kade sto pisuva: prepiska-godina --/ ova go pisuva ...,,, prasanjeto mi e: dali e molbata raZgledana ili se uste sum na finalna?

Член од
18 јуни 2018
Мислења
95
Поени од реакции
29
Знае ли некој до каде се стасани ДАБЧ со издавање на происходите?

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Прегледај го приврзокот 193787 Pri proverka na status kade sto pisuva: Молба вх номер: mi pisuva--- kako na slikata[DOUBLEPOST=1531298275][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 193788 A koga proveruvam na dolnoto pole kade sto pisuva: prepiska-godina --/ ova go pisuva ...,,, prasanjeto mi e: dali e molbata raZgledana ili se uste sum na finalna?
Каде поднесе документи во амбасада или Софија?
Ако си преку амбасада треба да проверуваш во долното поле ,но со бр на преписка(образувана преписка номер.../20хх),а не со бројот на молба кој што ти е со пин.
А ако си преку Софија,треба бројот на молба и пинот да го внесеш во горните две полиња.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Прегледај го приврзокот 193787 Pri proverka na status kade sto pisuva: Молба вх номер: mi pisuva--- kako na slikata[DOUBLEPOST=1531298275][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 193788 A koga proveruvam na dolnoto pole kade sto pisuva: prepiska-godina --/ ova go pisuva ...,,, prasanjeto mi e: dali e molbata raZgledana ili se uste sum na finalna?
Pojma nema prijatelju a koga bese na intervju i so kakvi dokumenti si

Член од
8 јуни 2018
Мислења
69
Поени од реакции
59
So
Ако си преку амбасада треба да проверуваш во долното поле ,но со бр на преписка(образувана преписка номер.../20хх),а не со бројот на молба кој што ти е со пин.
А ако си преку Софија,треба бројот на молба и пинот да го внесеш во горните две полиња.
so si ima veza toa ako e od sk od ambasadata mu davat brojce i pin za da si proveruva na gornoto polee dolnoto pole e preku kozulat

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
So
so si ima veza toa ako e od sk od ambasadata mu davat brojce i pin za da si proveruva na gornoto polee dolnoto pole e preku kozulat
И преку амбасада и преку конзулат ,иста е процедурата,само што кога ти излага бројчето ти даваат број и пин и додека си на задплжителна ти излегува бр на преписка и со тој број можеш да проверуваш во долното поле,но неможеш со бројот на молбата што ти го даваат заедно со пинот да провериш во долното поле за преписки подадени по конзулатски пат,бидејќи нема да бидат релевантни податоците.
Тоа беше прашањето на @RojalBND ,бидејќи како што разбрав он со истото бројче со пинот што му е проверува во колоната за бр.на преписка,така што сметам дека статусот му е сеуште на финален преглед.

Член од
25 април 2018
Мислења
46
Поени од реакции
80
Jas sum preku konzulat-bitola, imam i pin so password, imam i broj na prepiskata,.... na dvete e taka kako sto postaviv pogore[DOUBLEPOST=1531305783][/DOUBLEPOST]
И преку амбасада и преку конзулат ,иста е процедурата,само што кога ти излага бројчето ти даваат број и пин и додека си на задплжителна ти излегува бр на преписка и со тој број можеш да проверуваш во долното поле,но неможеш со бројот на молбата што ти го даваат заедно со пинот да провериш во долното поле за преписки подадени по конзулатски пат,бидејќи нема да бидат релевантни податоците.
Тоа беше прашањето на @RojalBND ,бидејќи како што разбрав он со истото бројче со пинот што му е проверува во колоната за бр.на преписка,така што сметам дека статусот му е сеуште на финален преглед.
Dobro te razbrav,.... samo da te popravam ....... dolu proveruvam so toa brojceto sto se pojavuvase od zadolzitelno ( znaci ne so istoto sto e so pin) ..... i taka mi izleguva

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Jas sum preku konzulat-bitola, imam i pin so password, imam i broj na prepiskata,.... na dvete e taka kako sto postaviv pogore[DOUBLEPOST=1531305783][/DOUBLEPOST]
Dobro te razbrav,.... samo da te popravam ....... dolu proveruvam so toa projceto sto se pojavuvase od zadolzitebo ( znaci ne so istoto sto e so pin) ..... i taka mi izleguva
Да споделиш кој месец ти е регистрирана преписката во Софија и со што документи си?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom