Posleden shto se pofali e so br 53../2014god 2014 na dopolnitelna do koj broj se stasani?
Isto i kaj mene deneska... preku ambasada sk.Denes potpisan ukaz od 17ti april na polozitelno. Intervju okt 2016 vo Bitola. Site da si docekate
Каде поднесе документи во амбасада или Софија?Прегледај го приврзокот 193787 Pri proverka na status kade sto pisuva: Молба вх номер: mi pisuva--- kako na slikata[DOUBLEPOST=1531298275][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 193788 A koga proveruvam na dolnoto pole kade sto pisuva: prepiska-godina --/ ova go pisuva ...,,, prasanjeto mi e: dali e molbata raZgledana ili se uste sum na finalna?
Pojma nema prijatelju a koga bese na intervju i so kakvi dokumenti siПрегледај го приврзокот 193787 Pri proverka na status kade sto pisuva: Молба вх номер: mi pisuva--- kako na slikata[DOUBLEPOST=1531298275][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 193788 A koga proveruvam na dolnoto pole kade sto pisuva: prepiska-godina --/ ova go pisuva ...,,, prasanjeto mi e: dali e molbata raZgledana ili se uste sum na finalna?
so si ima veza toa ako e od sk od ambasadata mu davat brojce i pin za da si proveruva na gornoto polee dolnoto pole e preku kozulatКаде поднесе документи во амбасада или Софија?
Ако си преку амбасада треба да проверуваш во долното поле ,но со бр на преписка(образувана преписка номер.../20хх),а не со бројот на молба кој што ти е со пин.
А ако си преку Софија,треба бројот на молба и пинот да го внесеш во горните две полиња.
И преку амбасада и преку конзулат ,иста е процедурата,само што кога ти излага бројчето ти даваат број и пин и додека си на задплжителна ти излегува бр на преписка и со тој број можеш да проверуваш во долното поле,но неможеш со бројот на молбата што ти го даваат заедно со пинот да провериш во долното поле за преписки подадени по конзулатски пат,бидејќи нема да бидат релевантни податоците.So
so si ima veza toa ako e od sk od ambasadata mu davat brojce i pin za da si proveruva na gornoto polee dolnoto pole e preku kozulat
Jas sum preku konzulat-bitola, imam i pin so password, imam i broj na prepiskata,.... na dvete e taka kako sto postaviv pogore[DOUBLEPOST=1531305783][/DOUBLEPOST]Каде поднесе документи во амбасада или Софија?
Ако си преку амбасада треба да проверуваш во долното поле ,но со бр на преписка(образувана преписка номер.../20хх),а не со бројот на молба кој што ти е со пин.
А ако си преку Софија,треба бројот на молба и пинот да го внесеш во горните две полиња.
Dobro te razbrav,.... samo da te popravam ....... dolu proveruvam so toa brojceto sto se pojavuvase od zadolzitelno ( znaci ne so istoto sto e so pin) ..... i taka mi izleguvaИ преку амбасада и преку конзулат ,иста е процедурата,само што кога ти излага бројчето ти даваат број и пин и додека си на задплжителна ти излегува бр на преписка и со тој број можеш да проверуваш во долното поле,но неможеш со бројот на молбата што ти го даваат заедно со пинот да провериш во долното поле за преписки подадени по конзулатски пат,бидејќи нема да бидат релевантни податоците.
Тоа беше прашањето на @RojalBND ,бидејќи како што разбрав он со истото бројче со пинот што му е проверува во колоната за бр.на преписка,така што сметам дека статусот му е сеуште на финален преглед.
Да споделиш кој месец ти е регистрирана преписката во Софија и со што документи си?Jas sum preku konzulat-bitola, imam i pin so password, imam i broj na prepiskata,.... na dvete e taka kako sto postaviv pogore[DOUBLEPOST=1531305783][/DOUBLEPOST]
Dobro te razbrav,.... samo da te popravam ....... dolu proveruvam so toa projceto sto se pojavuvase od zadolzitebo ( znaci ne so istoto sto e so pin) ..... i taka mi izleguva
Prepiskata 22.06.2017 ....... dokumenti od II bratuced i potvrda od BKKSДа споделиш кој месец ти е регистрирана преписката во Софија и со што документи си?
Со што докумeнти ? Со срeќаIsto i kaj mene deneska... preku ambasada sk.
Ama cim vaka pisuva treba od sofija da se podigne ukazot?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Preku roditel. Fala da si docekate i vieСо што докумeнти ? Со срeќа