Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ajde nekoi neka kazi za kolku vreme treba da se smenni od povtorno razgleduvanje[DOUBLEPOST=1531217580][/DOUBLEPOST]na dopolnitelna sum do 30 03 2018 trebase da dostavam dokument I dostaviv za kolku vreme treba da se smeni za povtorno da bide vo proceduara

ajde nekoi neka kazi za kolku vreme treba da se smenni od povtorno razgleduvanje[DOUBLEPOST=1531217580][/DOUBLEPOST]na dopolnitelna sum do 30 03 2018 trebase da dostavam dokument I dostaviv za kolku vreme treba da se smeni za povtorno da bide vo proceduara
od 2017 okt sum na dopolnitelna ima i pred mene sigurno sto uste ne se smenilo taka da ne se nadevaj na brzo pozz

18 meseci e krajniot rok za da ti odgovorat

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

18 meseci e krajniot rok za da ti odgovorat

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
18 meseci otkako ke dostavis dopolnitelni dok ili od koga ke ti pisat deka si na dopolnitelna...[DOUBLEPOST=1531223402][/DOUBLEPOST]
od 2017 okt sum na dopolnitelna ima i pred mene sigurno sto uste ne se smenilo taka da ne se nadevaj na brzo pozz
A dali ima nekoj dobieno ukaz sto e bil na dopolnitelna...

Вака сите што сте во процедура за државјанство преку прв братучед и преку тетки,Бујковци а не сте на на финална подајте потврда може нешто ке смени.а сите што сме на положително и на финална не си го маните умот тогаш е веќе касно.еве јас сум на положително и да ви кажам кај вицепрезидентот во оваа фаза не може да приложиш никаков документ.происходот ни е изваден на тој начин и мое мислење дека нема да смени ништо со потврдата освен ако не најдете стари документи.јас искрено кренав раце и тоа е то нема што да се прави.на другите ви посакувам среќа бидејќи јас чекам кај вицепрезидентот одговор а кога веќе ке стигниш таму касно е веќе за се.
Ne se soglasuvam so tebe, .... eve primer jas podnesov svoevolno dop. dokumenti na status Finalno, od koga se smena za 3nedeli od prilika,.... i primer Ako mi pobaraat dopolnotelni dokumenti sega posle ova,....? Koi dokumenti ke im gi odnesam jas? A mozam da izvadam samo potvrda od bkks, koja vekje sum im ja dostavil! Taka da moe mislenje,...... vo bilo koe vreme moze da se dostavi dopolnotelni dokumenti i dokolku ti gi primat istite gi stavaat vo tvoeto dosie na razgleduvanje,..... e sega dali ke bidat razgledani pobrzo ili posporo toa e vremenski.... bitno se se prima i se razgleduva....... vo kontekst na ovaa: denes moj drugar od Finalna koj bese 2,5meseci mu se smena status da dostavi dopolnoteni dokumenti. E pa sega prasanje: Kako moze od Finalna da nemoze da se dostavat dop. dokumenti koga nego mu napisaa da dostavi dop.dokumenti. Celava rabota e jasna - sekoi dopolnotelni dokumenti treba da se dostavaat epten pred vreme, duri ne ste dojdeni do krajnite statusi , a vie lezerno da cekate i da se nadevate,........[DOUBLEPOST=1531241387][/DOUBLEPOST]
Ne se soglasuvam so tebe, .... eve primer jas podnesov svoevolno dop. dokumenti na status Finalno, od koga se smena za 3nedeli od prilika,.... i primer Ako mi pobaraat dopolnotelni dokumenti sega posle ova,....? Koi dokumenti ke im gi odnesam jas? A mozam da izvadam samo potvrda od bkks, koja vekje sum im ja dostavil! Taka da moe mislenje,...... vo bilo koe vreme moze da se dostavi dopolnotelni dokumenti i dokolku ti gi primat istite gi stavaat vo tvoeto dosie na razgleduvanje,..... e sega dali ke bidat razgledani pobrzo ili posporo toa e vremenski.... bitno se se prima i se razgleduva....... vo kontekst na ovaa: denes moj drugar od Finalna koj bese 2,5meseci mu se smena status da dostavi dopolnoteni dokumenti. E pa sega prasanje: Kako moze od Finalna da nemoze da se dostavat dop. dokumenti koga nego mu napisaa da dostavi dop.dokumenti. Celava rabota e jasna - sekoi dopolnotelni dokumenti treba da se dostavaat epten pred vreme, duri ne ste dojdeni do krajnite statusi , a vie lezerno da cekate i da se nadevate,........p.s: Isto poznavam moi drugari koi pred 1-2nedeli dobija ukazi samo so potvrda od bkks..... muabetov e: se e individualno i sekoj so srekjata svoja i sekoj da si proba na sekakov nacin da si ja ostvari celta. Pozdrav

Последно уредено:
Ne se soglasuvam so tebe, .... eve primer jas podnesov svoevolno dop. dokumenti na status Finalno, od koga se smena za 3nedeli od prilika,.... i primer Ako mi pobaraat dopolnotelni dokumenti sega posle ova,....? Koi dokumenti ke im gi odnesam jas? A mozam da izvadam samo potvrda od bkks, koja vekje sum im ja dostavil! Taka da moe mislenje,...... vo bilo koe vreme moze da se dostavi dopolnotelni dokumenti i dokolku ti gi primat istite gi stavaat vo tvoeto dosie na razgleduvanje,..... e sega dali ke bidat razgledani pobrzo ili posporo toa e vremenski.... bitno se se prima i se razgleduva....... vo kontekst na ovaa: denes moj drugar od Finalna koj bese 2,5meseci mu se smena status da dostavi dopolnoteni dokumenti. E pa sega prasanje: Kako moze od Finalna da nemoze da se dostavat dop. dokumenti koga nego mu napisaa da dostavi dop.dokumenti. Celava rabota e jasna - sekoi dopolnotelni dokumenti treba da se dostavaat epten pred vreme, duri ne ste dojdeni do krajnite statusi , a vie lezerno da cekate i da se nadevate,........[DOUBLEPOST=1531241387][/DOUBLEPOST]
kakvi dok podnese pred toa drugar ti ??

posle ova sto sleduva i za kolku vreme
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Koga bese na intervju

Da prasam dali nekoj ja znae procedurata preku konzulat za podiganje na ukaz do pasos sto se e potrebno? I uste edno prasanje dali so Bg pasos seuste moze bez problem da se odi i raboti vo Anglija i dali nekoj ima informacija dali po izlezot od EU seuste ke moze da se raboti tamu?

• Ми се допаѓа
Reactions: Jam
Со какви документи си?

Посрeдникот[DOUBLEPOST=1530872679][/DOUBLEPOST]

Сигурeн сум.Значи нe сe измамници.Повeќeто ги знаат Дeлчо Гошeв и Николина Гошeва. с.Звeгор Дeлчeво
Ubav covek Delco.....uplati 50E na smetka ke ti sredam za dopolnitelen dokument, posle toa ne se javuva...klosariste

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom