Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Е кој е тој голем аргумент што им го даде на интервјуто што ти дадоа?
Сакам да живеам и работам во Бугарија, а пасошот не ми е некој приоритет како државјанството, би можел дури и без него, би се задоволил и само со државјанство....:cool:[DOUBLEPOST=1530890259][/DOUBLEPOST]Туку за адресиве, знае ли некој како може да се најде адреса за регистрација во Република Бугарија најбрзо и наједноставно, одкако ќе се добие ваква преписка:

Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.

Би бил благодарен на членовите од форумов за точна и детална информација, па да даде господ сите да си дочекате ваква раврска на вашите молби...

Последно уредено:
B

Boulahrouz

Гостин
Pa ako tatko ti e Bugarin normalno deka ti dale drzavjanstvo,ti sleduva po zakon, I kolku sto znam Bugarite si gi sakaat Albancite po principot dusmanot na mojot dusman e moj prijatel.[DOUBLEPOST=1530887183][/DOUBLEPOST]
100% greska vo administracija,potvrdata sto si ja odnesol ja nemaat videno, eve prethodnive denovi na mnogu im dadoa samo so potvrda
Па и ти и сите други во Македонија сте Бугари, треба да ви дадат без проблеми.

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Во вакви случаеви како тебе можно е вицепрезидентот да не ја признава потврдата од МБП како доказ за блгарски произход а можно е да си одбиен затоа што произходот од ДАБЧ ти е издаден на основ на братучет(и истиот го сметаат за неважечки тс произходот не е издаден на законски начин).
Ова сепак е мое мислење,немора да значи дека е така.
ako e taka znacit site so imet udstovarenie od dabc samo na osnov braced ce gi prekratvet?

Член од
6 декември 2017
Мислења
38
Поени од реакции
17
ako e taka znacit site so imet udstovarenie od dabc samo na osnov braced ce gi prekratvet?
Истото и јас го кажувам дeка тогаш можeшe по линија од братучeд да сe поддаваат докумeнти.95,5 % сe по основ од братучeд значи никој нeма да добиe.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
А ти што си бе Стружанец,Бугарин или Албанец,одиш во црква или џамија,колку да знам дали си обичен провокатор без навреда

tgdk

Go-Run
Член од
5 април 2017
Мислења
126
Поени од реакции
169
Е сега...Даваат само со потврда...вчера указ на пријателка со документ само со тетка интервју јануари 2017 а јас и другар он со документ сестра јас со брат,интервју април 2016та на дополнителна...го најдов прадедо ми бил војник во книга посредникот што ја имаше постирано...го прашав и ми кажа дека немало потреба за мене...

Член од
6 март 2018
Мислења
150
Поени од реакции
141
Za podiganje na ukaz od mp koja e procedurata koi dokumenti treba da gi imam odnapred blagodaram

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
И јас да прашам, на брат ми пред 3 недели му е потпишан указ и испратен во конзулат во Битола. Денес беше таму уште не му е стигнат. За колку време стига по промена на статус?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Е сега...Даваат само со потврда...вчера указ на пријателка со документ само со тетка интервју јануари 2017 а јас и другар он со документ сестра јас со брат,интервју април 2016та на дополнителна...го најдов прадедо ми бил војник во книга посредникот што ја имаше постирано...го прашав и ми кажа дека немало потреба за мене...
Значи сега си на дополнителна затоа што посредникот ти рече дека нема потреба да ваѓаш документи за прадедо војник?[DOUBLEPOST=1530895695][/DOUBLEPOST]
Za podiganje na ukaz od mp koja e procedurata koi dokumenti treba da gi imam odnapred blagodaram
Види страна 1623 таму има писано за тоа од еден член

tgdk

Go-Run
Член од
5 април 2017
Мислења
126
Поени од реакции
169
Значи сега си на дополнителна затоа што посредникот ти рече дека нема потреба да ваѓаш документи за прадедо војник?[DOUBLEPOST=1530895695][/DOUBLEPOST]
Види страна 1623 таму има писано за тоа од еден член
Не не...На дополнителна сме заедно со другарот од лани од Јули...ист ден на интервју се исто...некна на ФБ тој објави линк со книга од војници и пиша на постот дека е за тие што се со потекло од братучед...но сепак јас прашав за мене...и ми кажа дека нема потреба за мене...бидејки сум бил со потекло од брат.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Како што пишав ова е само моја претпоставка.Конкретно и точно,зошто се одбиваат оние што поднеле за државјанство со братучед и притоа им даден отказ од Јотова,може да даде само Јотова.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Му се јавив на посредникот да прашам што е како е. На дополнителна со запирка сум од лани Април Мај некаде не знам точно. Однесов оригинали крштеница од баба, прабаба и прадедо. Му викам до кај е процедурава? Ми рече ти гарантирам дека добиваш, сега ќе почекаш ама ќе добиеш.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Не не...На дополнителна сме заедно со другарот од лани од Јули...ист ден на интервју се исто...некна на ФБ тој објави линк со книга од војници и пиша на постот дека е за тие што се со потекло од братучед...но сепак јас прашав за мене...и ми кажа дека нема потреба за мене...бидејки сум бил со потекло од брат.
Да сега даваат со брат и сестра но лани редеа на дополнителна а догодина никој не знае дали ќе даваат преку брат,да однесиш плус од прадедо војник сигурно ќе добиеш но ќе те кошта плус сто евра и плус за посредникот[DOUBLEPOST=1530897234][/DOUBLEPOST]
Му се јавив на посредникот да прашам што е како е. На дополнителна со запирка сум од лани Април Мај некаде не знам точно. Однесов оригинали крштеница од баба, прабаба и прадедо. Му викам до кај е процедурава? Ми рече ти гарантирам дека добиваш, сега ќе почекаш ама ќе добиеш.
Гаранција во оваа работа нема, ако посредникот ги однесол оригиналите треба да добиеш,но за чекајне сигурно уште една година ќе си чекаш

Последно уредено:
Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Да сега даваат со брат и сестра но лани редеа на дополнителна а догодина никој не знае дали ќе даваат преку брат,да однесиш плус од прадедо војник сигурно ќе добиеш но ќе те кошта плус сто евра и плус за посредникот[DOUBLEPOST=1530897234][/DOUBLEPOST]
Гаранција во оваа работа нема, ако посредникот ги однесол оригиналите треба да добиеш,но за чекајне сигурно уште една година ќе си чекаш
Една веќе чекам откако сум на дополнителна, се надевам со нареднава една да се заврши се. Иначе прв пат подадов документи 2015г. Напишав mail денес за да се осигурам дали посредникот ги однел дополнителните документи.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Една веќе чекам откако сум на дополнителна, се надевам со нареднава една да се заврши се. Иначе прв пат подадов документи 2015г. Напишав mail денес за да се осигурам дали посредникот ги однел дополнителните документи.
kade prati mail ti vratija li odma ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom