Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Што е бе ново??
Повеќе од 1 година не поминуваат молби само со документи од први братучеди, вујковци и сл. Овие ретардираниве посредници ако ги слушате сте свршиле работа. Тие што веќе поднеле документи убаво е да си однесат потврда од клуб да си ги зголемат шансите кои и онака се минимални, подобро од ништо. Тие со потврди 1% ако добијат и толку, другите ќе висат или отказ. А тие што не почнале процедура нека си подразмислат дали да поднесуваат без стар документ, сепак пари се во прашање и нерви секако.[DOUBLEPOST=1530191512][/DOUBLEPOST]
Ако ова е точно, тогаш сите сме наебале т.е. ќе чекаме доста време. Исто така ако е ова точно тогаш сите што пишувале на форумов пред недела дена и ќе пишуваат наредниов период дека се со потпишани укази, значи лажат 100% затоа што вицепрезидентката изјавила дека нема да потпишува укази, до кога не се знае.

Оваа „ситуација“ не е ново-настаната, туку е од февруари, 2017 година, порталите само ја возобновуваат ситуацијата. Од 2017 досега се потпишани многу нови укази, така да не е точно дека ќе запре постапкта за потпишување укази.
Погледнете си ја оригиналната сторија тука: http://news.bnt.bg/bg/a/akhchieva
И нека не се шират негативни шпекулации на темава.

Moze li da se aplicira povtorno za bugarsko drzavjanstvo (bg pasos) posle otkaz od viceprezidenta?

Оваа „ситуација“ не е ново-настаната, туку е од февруари, 2017 година, порталите само ја возобновуваат ситуацијата. Од 2017 досега се потпишани многу нови укази, така да не е точно дека ќе запре постапкта за потпишување укази.
Погледнете си ја оригиналната сторија тука: http://news.bnt.bg/bg/a/akhchieva
И нека не се шират негативни шпекулации на темава.

Сега проверив подетално за тоа второто, Спин од ДПС за да се вклучат во дискусија https://www.capital.bg/politika_i_i..._atakuva_obedineni_patrioti_zaradi_biznesa_s/
А на тие што им потпишуваат знаеме со какви документи се, сигурно не преку први братучеди.., а и зам. министерката изјави дека враќа предмети за кои немало убедителни доказателства за произход, а тоа не е изјава од лани.

Сега проверив подетално за тоа второто, Спин од ДПС за да се вклучат во дискусија https://www.capital.bg/politika_i_i..._atakuva_obedineni_patrioti_zaradi_biznesa_s/
А на тие што им потпишуваат знаеме со какви документи се, сигурно не преку први братучеди.., а и зам. министерката изјави дека враќа предмети за кои немало убедителни доказателства за произход, а тоа не е изјава од лани.

Јас од пред два дена чекам указ, баш ме интересира колку ќе чекам. Инаку веста е стара, меѓутоа оваа вест е таа што направи волку многу да се чека за указ и доведе до овие проверки од Вицепрезидент и слично.

Јас од пред два дена чекам указ, баш ме интересира колку ќе чекам. Инаку веста е стара, меѓутоа оваа вест е таа што направи волку многу да се чека за указ и доведе до овие проверки од Вицепрезидент и слично.

А кога (и каде) беше на интервју?

pred toa bese li na proverka ili kako ti stoi sea statusot ?

pred toa bese li na proverka ili kako ti stoi sea statusot ?
Претходниот статус ми беше финален преглед. Сега статусот е: Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија. Ќе обновам доколку ме стават на проверка од Вицепрезидента.

Ve molam info, Sto znaci status:
Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија?

Blagodaram

Ниту сум посредник, ниту имам некоја врска со БККС или МБП, но...

Во сите пари што ги давате, 30 ЕUR плус да дадете за нешто што и ОФИЦИЈАЛНО е потврдено дека функционира (имањето потврда од бугарски здруженија) и те како ми е ОК трошок со оглед на тоа што ќе имам и на крај добивам.

30 EUR ви се две кафани или една (за тие што јадат повеќе). :)

Не ви навлегувам во Вашите лични финансиски моќности (секој со маките), ама па...да мислевте малку на поголемата слика?

И да, од Македонија веќе ништо нема да бидне, со оглед на тоа како се движат работите. На секој начин веќе луѓето (ќе) се обидуваат да избегаат од тука, а вие за 30 EUR сте се фатиле. Тоа ви е хот-дог купен во Осло, 3-4 пива купени во диско во Берлин, појадок за двајца во Амстердам...аман!

И кога сме веќе кај посредниците, отворете си ги очите и консултирајте се со секого можен. На Вас останува дали ќе се снајдете во животот.
Ne e problem 30 e dali potvrdata ke zavrse rabota za BG drzavjanstvo? Ama za zdruzenijata ke zavrse rabota PRIMER 1000 x30 e i ne e samo 30 e trebe odmovo dokumenti koj za prevod i legalizacija plus 100e koj sekoj aplikant ke gi ostave vo BG

Zdravo do site. Ova so nema da mrdne od mrtva tocka taka i si mislev taka i si ostanuva tie so sme na dopolnitelna a veke sme odnele dokumenti (ako ima nekoj promena neka se javi). Prasanjeto mi e sledno: slusnav deka se vadelo prevedena bugarska vozacka samo so proishod. Ja imam proishod pa sakam da prasam kako odi postapkata dali e brzo i se toa. fala pozzic i site da si zememe pasosi daj boze
Jas so proishodot izvadiv licna karta za postojano prebivanje vo BG I posle toa odma si ja prevedov vozackata bez nikakov problem

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom