Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Не им обрнувајте внимание на ваквите. А вечер сите на протест!

П.с. Вие предавниците да си се преселите кај јужниот сосед, во поранешното отоманско царство, грчка!
Џабе ви се протести, ќе си легнете на брашно антички Маќедоњи мои.

Прво, никој не те тера да ја учиш.
Второ, никој не те тера да живееш тука.
Трето, можеш слободно било чива уште 20 години да учиш!
Glupco, nikogas ne se mizi pred vistinata!
Se isposrala zemjava samo vakvi tendzere-patrioti. A da procitase nekoja zapadna kniga po istorija da vidis sto misli nepristrasniot razvien svet za tvoeto istorisko poteklo?

Џабе ви се протести, ќе си легнете на брашно антички Маќедоњи мои.

Ама вие веќе си направивте колективно самоубиство заедно со лидерот, 33-ката. Ви се бројат деновите ^^.

Види неќам да те разочарувам, затоа што стварно во моментов е добро да се спроведе една групна терапија со викање урлање за да се истера бесот, а подобро нешто од протест нема за таква работа.

Ама на крајот работите ќе си течат како е зацртано. И се надевам дека нема да зависат работите од нас, затоа што во тој момент одма ќе заебиме работа.

Договорот е потпишан тие уште се просераваат на ФОРУМИ.

Кога спасувале глава за време на балканските војни убаво ја гледале вистината, за да можеш сега ти * да тропаш.
Ама драго ми е што си оптимист, сигурно ќе уживаш кога ќе ве делкаат еден по еден.

Se isposrala zemjava samo vakvi tendzere-patrioti. A da procitase nekoja zapadna kniga po istorija da vidis sto misli nepristrasniot razvien svet za tvoeto istorisko poteklo?

[emoji23][emoji1303][emoji23][emoji1303]

emoji23.png
emoji1303.png
emoji23.png
emoji1303.png
Znam, zivi smeski. Neznam so koj pamet davam vakvi soveti I idei. Komedii[DOUBLEPOST=1529252354][/DOUBLEPOST]
75 години, ако веќе инсистираш на прецизност. Веројатно и предходно.
Fair enough
Ali poslednive 20tina odraa po osnovnite I srednite skoli za antika aleksandar filip.
Gi stvorija najsizofrenite generacii kako lepotanov pogore

Каде бе може да работиш каде сакаш во Европа што трескаш глупости ? Можеш ако си ја свиткал кичмата и си се пишал како бугарин инаку ќе отидеш таму само ако си дефицитарен кадар, или 3 месечен престој на сезонска работа ништо повеќе. Не планирам јас да си одам од државава ама нека имаат избор луѓето, доста тука им ги полнеа џебовите на бизнисмени за 200 евра плата. Со влегувањето во нато и еу ќе се подобри бизнис климата, се повеќе странски инвестиции ќе се осмелуваат да инвестираат тука, ќе почне да се отвараат разни поглавја од правен систем до образование каде што ќе мора да вршиме реформи ако сакаме да влеземе и официјално таму.

И не гледам што е хејтот кон Европските фондови, благодарение на нив еден куп инфраструктурни и др проекти се успешно реализирани. Не гледаш дека еден куп општини се до врв задолжени што од црвените што од плавите паразити и сите се крстат на тие фондови да реализираат некој проект
Види вака, мои колеги отидоа по западот и се вработија со македонски пасоши. Иако за разлика од европски пасош е малце подолга процедурата, сепак не е невозможно да се вработиш таму. Е сеа ако си некој лингур што сака социјално да зема без да работи тоа е веќе друго.
Иначе сеа вака ќе ти кажам. Не ми беше поентата дека европските фондови се лоши. Поентата ми беше дека некој ќе продолжи тука да мести тендери со помош на тие фондови, за од кои ти нема да видиш ништо, или ќе ги видиш трошките. И баш тоа е проблемот, место ние да правиме продуктивни работи со цел самите колку што е можно да се финансираме, без помош од ЕУ, ние мислиме дека ЕУ ќе ни дава пари, а ние ќе трошиме исто како Грчка што прави цело време. Зар стварно мислиш дека нема утре да те тераат нешто ти да направиш за нив? На пример, да преселиш пола мигранти од Германија тука, или да ти даде рок да вратиш одредени средства што си ги позајмил?
Ние овде друже треба повеќе да се посветиме на тоа како да се тргнеме од рацете на олигарсите, корумпираните. Да се уапсат сите што претходно местеле тендери, фалсификувале потписи, направиле злоупотреби на службената должност. За тоа нема тебе ЕУ да ти помогне,нема ЕУ да ги апси таквите како Груевски и Заев треба сам да го направиш тоа

Znam, zivi smeski. Neznam so koj pamet davam vakvi soveti I idei. Komedii

Заради многуте * како тебе во државава, наместо ти или некој друг како тебе да се прави паметен пред говорницата во собрание, ќе се прави Талат, Ѓафери... Па сега види си колку си вицкаст!

...А кој ли знае дека не си некоја зелка" што трола..‍♂️

Види вака, мои колеги отидоа по западот и се вработија со македонски пасоши. Иако за разлика од европски пасош е малце подолга процедурата, сепак не е невозможно да се вработиш таму. Е сеа ако си некој лингур што сака социјално да зема без да работи тоа е веќе друго.
Иначе сеа вака ќе ти кажам. Не ми беше поентата дека европските фондови се лоши. Поентата ми беше дека некој ќе продолжи тука да мести тендери со помош на тие фондови, за од кои ти нема да видиш ништо, или ќе ги видиш трошките. И баш тоа е проблемот, место ние да правиме продуктивни работи со цел самите колку што е можно да се финансираме, без помош од ЕУ, ние мислиме дека ЕУ ќе ни дава пари, а ние ќе трошиме исто како Грчка што прави цело време. Зар стварно мислиш дека нема утре да те тераат нешто ти да направиш за нив? На пример, да преселиш пола мигранти од Германија тука, или да ти даде рок да вратиш одредени средства што си ги позајмил?
Ние овде друже треба повеќе да се посветиме на тоа како да се тргнеме од рацете на олигарсите, корумпираните. Да се уапсат сите што претходно местеле тендери, фалсификувале потписи, направиле злоупотреби на службената должност. За тоа нема тебе ЕУ да ти помогне,нема ЕУ да ги апси таквите како Груевски и Заев треба сам да го направиш тоа

И уште нешто би додал за да бидеш уште по прецизен: ревизија на богатството на богатите во последните 30 (најмалку) години, да видиме како тие го стекнале и зошто им одговара целава ситуација..

имавме време, 30 години да направиме држава. штом не успеавме, можеби е подобро да оставиме на други они нека ни направам држава.

Bratce, nie ucime izmislena istorija vekje 20 godini ;)

Пеки. Никаква корелација нема тоа со ситуацијава. Да имаше, Бугарија ќе имаше проблем оти постоела една Бугарија таму по Волга. Турција ќе имаше проблем оти врска немаат со старите степски туркестани. А ете, Ердоган се курчи со некаков континуитет на турски империи и никому ништо. Само ние сме, така, свесни и образовани дечки, па од срам и брука пред западот, ќе се самоукинеме.

Заради многуте * како тебе во државава, наместо ти или некој друг како тебе да се прави паметен пред говорницата во собрание, ќе се прави Талат, Ѓафери... Па сега види си колку си вицкаст!

...А кој ли знае дека не си некоја зелка" што трола..‍♂️
Cigan e.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom