jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.577
- Поени од реакции
- 27.423
Верувај дека све се прави доколку се има желба... Ама нас не не кочи ниту интелектуалниот капацитет ниту финанскиските и политичките капацитети, колку што не кочи несогледувањето на реалноста...Едноставно народот не сака да ја погледне вистината во очи, дека не постои Македонска држава од 2001 па навака. Процесот на умртвување е како варење жаба, неосетно ... никако нагло, за да не се осети опасноста. Е да речеме некаде на средина на мандатот на прошлата влада дојдовме до точка од која нема враќање... Последните изливи на живот беа на 27 Април и Грујо успешно ги канализираше...Пријател, искрено не ми се познати процесите на создавање на еврејската држава во подробности. Ние, во споредба со интелектуалните, финансиските и политичките капацитети на Евреите, сме зрно прашина. Најмногу што ќе направиме се фејсбук профилите и почетните слики со "јас сум Македонија" и слично.
Кој го сватил ова, има 2 избори. 1. Да стане чергар и да прави план да се приклучи кон некој соседен народ. и 2. Да се здружи со малкумината свесни да почнат да прават организација....
Во моментов е и добро што Македонската интелегенција се раштрка низ светот, еден добар дел од нив ќе стане свесен и слично како и Евреите и Ерменците прашање на време ќе биде кога ќе почне да организираат една таква слична структура.