L
Löwe
Гостин
Добро генерално да не важи баш за сите, ама имам безброј ситуации такви начекано. Последен пат едно апаратче за шеќераши го купив преку групер за мајками и радосен дека сум го начекал на 40% попуст, од 1000ка на 600, и се закренав од Карпош 2 до државна болница (одкрши) и таму го гледам цената залепена 650. Значи за фантастичен попуст од 50 денари 2 автобуси мењав и 2 саата изгубив, а во секоја аптека иста цена било истото апаратче (нормално отпосле прашав), ама тоа е.Па тие што ги следам не се така, еве во Мартини секоја втора недела одам, баш и вчера бев земав вафла за 180, се враќам дома истата била на попуст 120-130. Иначе ова ти што го кажуваш, го имам приметено за патувања некои или на пример шопинг во Солун, и такви некој дека е иста цената со и без купон.
Исто преку кур ми одеа кога замараа за театар комедија дека на 50% ги даваат картите од 300 на 150 денари, а таму секогаш биле 150 денари. Има да, се начекува вистински попуст некогаш ама реткост е. Башка во многу локали групер порцијата ја прават помала од вообичаената. Стандард Македонче.