V
Во наредниот период единствено што ќе се интензивира е иселувањето на народот. Од оваа влада јасно е што може да се очекува, излишно е и да се зборува веќе. Од нив се бараше единствено да ја стабилизираат економијата, да проработи правната држава и евентуално, доколку е возможно да се проба да се откочат евроинтегративните процеси. Толку беше.Да...тоа се негативните ефекти. Но сега во следниот период ќе ги видиме позитивните(како компарација во однос на сегашното). Сигурен сум дека оваа влада нема да донеси повеќе од една-две и тоа помали фабрики, и ќе се види дека и ова досега што се носело не е мала работа за сиромашна држава како нашата
Што имаме ние друго? море(Албанија), големи равници(како Украина), рудиници(и тие ги затвораме), висока технологија(Кореа), ....
Освен штрафцигер технологија да им склопуваме на големите гиганти за 200-300 евра немаме ние што да понудиме
Обидот за сарказам ти вришти. ЕУ и НАТО за вукојебини како нашата се императив. Зборувано е надолго и нашироко за предностите кои ги нуди членството таму, меѓутоа за да се искористат во целост повторно е неопходна функционална држава. На ЕУ не и е задача тебе да ти овозможи илјада евра плата, туку ти дава на располагање механизми и фондови сам ти тоа да го направиш. Тоа што ние институционално сме неспособни тоа да го искористиме е друга работа.Да ги врати парите на сите по 10.000 евра ќе ни дојде плус ако го продадеме името имаме 10 дена одмор во Грција по човек и немора година дена да работиме. Година дена ЖИВОТ на вересија. Имаме ние капитал во Грујо и Името, ако го продадеме и едниот и другото ќе се опариме.
Немам што тебе да те нарекувам вака или онака. Критикувам неспособна власт што ти ја браниш.Во моментот на невремето бев во кола и јас и убаво видов што се дешава низ градов.Јас пре би исекол старо суво дрво отколку недај боже да убие некого.Во парк беше хорор, а сите знаеме колку е посетен за викендите од деца.Невремето беше најавено но никој не очекуваше со ваков интензитет.по некој зелен лист
значи дај да земеме да ги исечеме сите стари дрва и онака вмро тоа добро го праеше, ете не било сечењето дека треба да никнат нови згради или споменици туку се грижеле за безбедноста наша
наречи ме комуњар, шарен шо ти душа сака ама прекини да спинуваш
послем невремево возев накај аеродром и имаше луѓе од паркови и зеленило и од водовод шо расчистуваа
Sent from my iPhone using Tapatalk
Вака коа поубаво ми објасни, стварно нема шо да се праи :/Јас еве не знам што би се "санирало". Ај те молам објасни ми.
Во постот пишав што мислам за новово детиште. Да дополнам, има фејсбук страна на општината која потсеќа на КУРир од златното време на паторот: "средба со пензионерите", "изметена улица во Трнодол", "нова лопата во Коменски"...пропратено со фотогалерија со 250 слики....ми се повраќа.
...ама ај ти кажи ми што ќе праиш ако имаш 10000 нови станови у општина и нови коли, дуќани, а пред тоа некој не напраил улица, атмосферска, тротоар, испосекол зеленило...да не се лажеме - подржикоњот остаи тешко срање само некоја тешка непогода може да го опраи, некоја нова 63-та.
За Аеродром јасно ми е, испадна превара скоро како заев...
Автономна Република Македонија во федерација со БГ....да се прогласиме за Бугари до 1945та, јазикот да го прогласиме за бугарски и федерализација. Гарант Заев за 6 години ќе прифати нешто од ова (2 власт + 4 опоизиција).
Циган мрш у темата за пасоши и продавај муда за бубрези.Автономна Република Македонија во федерација со БГ.
БГ паспорти и .......
Не се зимaaт тaкa леснo пaри oд држaвaтa,без рaзликa кoј е нa влaст.Градот нема да им исплати штета на сопствениците на оштетените автомобили
нема, ветерот дувал НАД 80км/ч, виша сила...
А тие што плаќаат паркирање кај ПОЦ![]()
Па ај збори што. Не збори напамет.Вака коа поубаво ми објасни, стварно нема шо да се праи :/
Не е дека сеа може да се изгради улица/атмосферска канализација...
Ахххх тие вмровците не уништија
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Баш не се дискутира што МК добива а што губи, освен роаминг и пасоши со кој ќе бегаат сите во ЕУ незнам што ќе се промени. Инаку тоа бегање со пасоши во ЕУ дури и сега да се продаде името ќе биде за 20 години а, што ќе значи за МК одлив на 20% од население е друг муабет. Немам видено есап колку БДП ќе се зголеми со членство во ЕУ проста математика УСД по глава на жител. Само со чул мантра „за ЕУ нема Алтернатива“, „за ЕУ нема Алтернатива“,„за ЕУ нема Алтернатива“,„за ЕУ нема Алтернатива“,„за ЕУ нема Алтернатива“...што и да значи тоа ваљда не мислат на партијата на ЦилеВо наредниот период единствено што ќе се интензивира е иселувањето на народот. Од оваа влада јасно е што може да се очекува, излишно е и да се зборува веќе. Од нив се бараше единствено да ја стабилизираат економијата, да проработи правната држава и евентуално, доколку е возможно да се проба да се откочат евроинтегративните процеси. Толку беше.
Ова ти што го зборуваш за квалификуван кадар, тоа повторно е институционален проблем. Неопходни се коренити реформи во образованието. Квалитетните инвеститори се во потрага по функционални држави, нашата за жал не е една од нив.
Обидот за сарказам ти вришти. ЕУ и НАТО за вукојебини како нашата се императив. Зборувано е надолго и нашироко за предностите кои ги нуди членството таму, меѓутоа за да се искористат во целост повторно е неопходна функционална држава. На ЕУ не и е задача тебе да ти овозможи илјада евра плата, туку ти дава на располагање механизми и фондови сам ти тоа да го направиш. Тоа што ние институционално сме неспособни тоа да го искористиме е друга работа.
И муабетов со 200€ плата и патетичните обиди за спин, во смисол: "за толку вредите толку ви даваме" се благо кажано глупави за дискусија. Ова е типичен обид за дефокус од клучниот проблем, условите за работа и експолататорскиот пристап на газдите кон вработените. Ем ти дава 200€ па уште те прави да се чувствуваш како да си му должен и тоа за сопствениот труд.
Али јебига, зборев еднаш на оваа тема и немам намера да се повторувам кога и онака работите за кои што зборувам ги читате меѓу редови, како вам ви одговара.
А дефинитивнo гo нaзнaчијa или плaнирaaт?Oнoј Прoливер беше двoсмислен вo изјaвaтaПоблиску да се запознаеме со новиот заменик на Тигрите,а воедно и првиот етнички албанец.
Прегледај го приврзокот 191995
Се гледа дека типот има богато минато,Тигрите има што да научат од него.
Зошто цевките во атмосферската канализација се тие... човештвото не измислило поголеми цевки, не е крив тука Богоев...Па ај збори што. Не збори напамет.
Ќе ги исселиш луѓето? За пола година ќе ја замениш цела инфраструктура, посебно ако си таков популист и неспособен као него?
Ај еве да кажеме дека ќе прекинат со градење. Тоа ќе ги направи доселениците невидливи?
Рачунај дека има зграда, а претходно била трева. Ако претходно водата од дождот ја апсорбирала тревнатата површина, сега кровот преку олуците е врзан во атмосферска и ја одведува на улица, а улица е уличка и ја има истата одводна цевка и градот се претвара во Венеција.
Збори конкретно. Не ми кажувај кого јас бранам или напаѓам.
Може тоа во 3тиот мандат на Заев кога кеш нема да види од Грција и ЕУ...Автономна Република Македонија во федерација со БГ.
БГ паспорти и .......
Од циганите бугарите па ич нема да видиМоже тоа во 3тиот мандат на Заев кога кеш нема да види од Грција и ЕУ...![]()