Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
1.Образувана преписка бр. ХХ/20ХХ,преписката се намира в процедура по задолжително согласуване.
2.По преписката ви предстои да бде извршен финален експерт преглед, преди да бде разгледана по советот за гражданство.
3.Советот по гражданство ја уважил вашата молба, преди издавание на указ од Вицепрезидентот на Р. Бугарија
Или после финален може да те стават на дополнителна со запирка или без и вака гласи
Преписката е разгледана од советот за гражданство. Извадена е за дополнителна проверка.....
Подле овој статус не се знае колку се чека а кога ќе те разгледаат пак те враќаат на статусот под точка 2,па за некој месец точка 3
Ако се иде како треба следно е
4.Вашат молба е вклучена во указ бр...., потребно е да си закажете термин, или ако си преку конзулат ќе ти пишува да понесеш две слики паспортен формат.
Е сега после точка 3 може и да те стават на
5.Проверка од вивепрезидент ма Р. Бугарија, што никој незнае и за секого е индивидуално.
Од проверка или статус под точка 4,или Отказ
Тие се статусите.
A za proishod?

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
1.Образувана преписка бр. ХХ/20ХХ,преписката се намира в процедура по задолжително согласуване.
2.По преписката ви предстои да бде извршен финален експерт преглед, преди да бде разгледана по советот за гражданство.
3.Советот по гражданство ја уважил вашата молба, преди издавание на указ од Вицепрезидентот на Р. Бугарија
Или после финален може да те стават на дополнителна со запирка или без и вака гласи
Преписката е разгледана од советот за гражданство. Извадена е за дополнителна проверка.....
Подле овој статус не се знае колку се чека а кога ќе те разгледаат пак те враќаат на статусот под точка 2,па за некој месец точка 3
4.Вашат молба е вклучена во указ бр...., потребно е да си закажете термин, или ако си преку конзулат ќе ти пишува да понесеш две слики паспортен формат.
5.Проверка од вивепрезидент ма Р. Бугарија, што никој незнае и за секого е индивидуално.
Тие се статусите.
Другар, се убаво си пишал, ама го спомнуваш ова со запирка без запирка ама немаш пишано што е тоа? и како изгледа со, а како изгледа без запирка? Поз

Член од
9 јуни 2018
Мислења
43
Поени од реакции
38
Тие се статусите.
Blagodaram! Na 2 sum :)

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Државјанството ми е испаднато во март месец одев преку амбасадата во битола таму оставив две пасош слики о адреса во Петрич а во петрич сеуште нема никакви документи кога им пишам на мејл, да не знае некој како оди процедурата или да ми препорачате некој што може да ми заврши работа затоа што не сум во МК??!?

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Другар, се убаво си пишал, ама го спомнуваш ова со запирка без запирка ама немаш пишано што е тоа? и како изгледа со, а како изгледа без запирка? Поз
Советот за гражданство ја разгледа вашата молба. Извадена е за дополнителна проверка,
Вака отприлика е со запирка.
А вака е без:
Советот за гражданство ја разгледа вашата молба. Извадена е за дополнителна проверка, потребно е да доставите документ, што ќе го докаже начелието за вхоздјаш блгарин согласно чл....... Во срок од хх.хх.20хх

Член од
13 април 2017
Мислења
45
Поени од реакции
72
Nekoj da znae do koja data se stignati so potpisani proishodi vo DABC???

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Советот за гражданство ја разгледа вашата молба. Извадена е за дополнителна проверка,
Вака отприлика е со запирка.
А вака е без:
Советот за гражданство ја разгледа вашата молба. Извадена е за дополнителна проверка, потребно е да доставите документ, што ќе го докаже начелието за вхоздјаш блгарин согласно чл....... Во срок од хх.хх.20хх
А дали знаеш што е разликата? Тие со запирка доставиле стар документ ама ги враќаат за да проверат дали е оригинал или фалс, а тие без запирка не ни доставиле стар? Ако добро го толкував значењето. Фала ти во секој случај :)

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
А дали знаеш што е разликата? Тие со запирка доставиле стар документ ама ги враќаат за да проверат дали е оригинал или фалс, а тие без запирка не ни доставиле стар? Ако добро го толкував значењето. Фала ти во секој случај :)
Така некако би требало да биде логиката, ама никој точно засега не знае.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Нема врска, јас сум без запирка со целиот текст, со оригинал крштеница од прадедо и прабаба, девојка ми е со документи со сестра и она е само со запирка, иди па најди му логика..

Член од
2 јануари 2018
Мислења
51
Поени од реакции
62
Dali znae nekoj do kaj se stasani so proverkite posle intervjuto? Kaj mene veke 5 meseci stoi kon zadolzitelno soglasenie uste kolku ke se ceka. Pozdrav i so sreka na site koi ostanavme da cekame.

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Dali znae nekoj do kaj se stasani so proverkite posle intervjuto? Kaj mene veke 5 meseci stoi kon zadolzitelno soglasenie uste kolku ke se ceka. Pozdrav i so sreka na site koi ostanavme da cekame.
Стигнати се до / им се менува статусот од Задолжителна проверка во Финална проверка на тие што биле на интервју мај / јуни 2017. Јас бев на интервју 12.12.2017 и уште ми стои задолжителна проверка. Очекувам некаде околу нова година да влеземе на финална. Кога беше на интервју и каде? Поздрав

Член од
3 ноември 2017
Мислења
102
Поени од реакции
61
Нема врска, јас сум без запирка со целиот текст, со оригинал крштеница од прадедо и прабаба, девојка ми е со документи со сестра и она е само со запирка, иди па најди му логика..
кога беше на интервју?

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Нњ разбирам, ако си со оригинал крштеница, зошто воопшто си на дополнителна проверка?

Член од
27 јуни 2016
Мислења
16
Поени од реакции
9
decki kako vi ide toa so
Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија
ima li nesto aber od ovoj status?

Член од
2 јануари 2018
Мислења
51
Поени од реакции
62
Стигнати се до / им се менува статусот од Задолжителна проверка во Финална проверка на тие што биле на интервју мај / јуни 2017. Јас бев на интервју 12.12.2017 и уште ми стои задолжителна проверка. Очекувам некаде околу нова година да влеземе на финална. Кога беше на интервју и каде? Поздрав[/Q
Стигнати се до / им се менува статусот од Задолжителна проверка во Финална проверка на тие што биле на интервју мај / јуни 2017. Јас бев на интервју 12.12.2017 и уште ми стои задолжителна проверка. Очекувам некаде околу нова година да влеземе на финална. Кога беше на интервју и каде? Поздрав
оваа година во јануари месец бев на интервју и веднаш по 2 недели ми се смени во задолжително согласување и од тогаш си чекам и секој ден си проверувам дали се сменило нешто пошто искрено со душа го чекам бг гражданството. поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom