Kade bese na intervju i koja data potocno. I uste nesto kako ti glasese statusot pred ovaДенес промена на статус документи преку брат интервју мај 2017
Kade bese na intervju i koja data potocno. I uste nesto kako ti glasese statusot pred ovaДенес промена на статус документи преку брат интервју мај 2017
Кога ти е образувана преписката? Јас бев Јули 2017 на интервју во амбасада, 1 Ноември внесен во систем и уште сум на задолжителна. Ти ептен брзо си стигнал до проверка од вицепрезидента.Денес промена на статус документи преку брат интервју мај 2017
Кажав дека кога ке имам инфо ке пишам. Чекам и мене да ме известат што како, бидејки и мене ме интересира пошо сум во таа група.Cekame da ne informiras
Интервјуто во Софија, Скопје или Битола?Денес промена на статус документи преку брат интервју мај 2017
Софија, пишав погореИнтервјуто во Софија, Скопје или Битола?
знаете кој се новите правила кој ги дознав за ЕУ,треба да живееш и работиш 5 год непречено за да имаш право на социјална помош,ОДМА НЕ ДАВААТ...рашпрашај се таму ке ти објаснат убавоHAHAHA, kamo da bese taka nemase ovde da se nervirame ama za zal ne e taka, si ima sekoja zemja odredeni profesii za koi moze da dade rabotna viza no toa se na primer doktori,medicinski sestri, programeri,inzineri I sl, no ima I mnogu uslovi, da najdis rabotodavatel od kogo ke se baraat iljada dokumenti pa retko se nafakaat, treba da znaes jazik a za toa treba I testoj da polagas I mnogu drugi prepreki ima. Dodeka so bugarski pasos slobodno zemisi kuferite I odi vo EU, skoro isto kako da si nivni drzavjanin, zavisno od zemjata pomagaat I so socialna pomos. Znaci razlikata e ogromna.
Тoa е зa Гермaнијa,не зa целaтa ЕУ.А и штo менувa тoa?знаете кој се новите правила кој ги дознав за ЕУ,треба да живееш и работиш 5 год непречено за да имаш право на социјална помош,ОДМА НЕ ДАВААТ...рашпрашај се таму ке ти објаснат убаво
Sent from my SLA-L22 using TapatalkТoa е зa Гермaнијa,не зa целaтa ЕУ.А и штo менувa тoa?
Bravo so srekaNovi promeni od dopolnitelna[DOUBLEPOST=1528457011][/DOUBLEPOST]Pred 3 dena bese vaka