Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јули 2012
Мислења
2.337
Поени од реакции
6.891
Јанкуловска: Заложбите на Владата за заштита на жените и семејството се реализираат на дело


Те чувме убаво тебе ругобо колку се грижиш за туѓите женски и човекови права, затоа немаш право да се жалиш сега
Јес да тоа бебе на никому ништо не му згрешило ама оваа да спомнува права, прво треба даја фати срам и да и текне дали се бореше за тие права кога беше на власт.
ПС: Кога ќе прочитам негде женски права ми се повраќа. Не знам какви им се тие женски, машки права. Едноставно има човечки права и тие ако се почитуваат се доволни.
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Него нас западот ни наметна да се потценуваме и не уништи како ниска класа на луѓе да се осеќаме. Како тоа истиот народ на балканот до пред 30 години во една Југославија имаше чувство за државотворност просперитет и наука, а сега наеднаш ништо од тоа. Значи и сами сме криви ама многу големо влијание имаме од надворешни сили. Корупцијата дојде од запад. Како пред 30 години имаше минимална корупција а сега се е корумпирано? Мислам дека високо лице во британскиот политички живот има изјавено дека словените се многу вредно племе и затоа мора константно да се држат поделени и сиромашни за да работат во корист на западот и да останат корумпирани. На Југославија не и требаше влез во ЕУ бидејќи ги шиеше сите. И замислете беше земја со многу помал број на ресурси од една Нормешка и Шведска што значи дека шиела со знаење и индустрија. Се граделе цели централи и инфраструктура за електрична енергија во Ирак, Африка а се земало компензација ресурси кои ни недостасувале. Но раздели па владеј е од римско време па се применува и ден денес. Доведени сме до ситуација на општа апатија, инфериорност и чувство на неспособност. Идеализирање на системи од запад кои беа мачкина кашлица со тоа што ние го имавме. Оваа појава не се чуствува само во Македонија туку и во Србија, Хрватска, Словенија (најмалце), Босна и др. Со воведување на еврото најголем профитер е Германија со што го зголеми нејзиниот извоз. Така да ЕУ не е клуб за земјите како нас секогаш ќе бидиме трет свет и тешко некој бенефит дека ќе видиме. Јас лично имав некоја надеж за ЕУ ама како што поминува времево се гледа дека се е лага и е модерен империјализам на две три земји. Така да цел секс што го добиваме сега ќе биде залуден ние дури влеземе во ЕУ пола членки ќе напуштат.
Разлики од бивша ЈУ и сегашна ПЈРМ (ФИРОМ) ... порано со Југословенска факултетска диплома обавезно те чекало некое солидно добро платено работно место во некоја институција или фирма/фабрика, а сега Фиромската диплома можеш само во газот да си ја набуташ ... со бивши ЈУ пасош си можел да патуваш во цел свет на сите континенти во сите држави, а сега со ФИРОМски пашапорт не можеш ни до Табановце да стигнеш ... сево ова можеби звучи смешно, но за жал вистина е !
Всушност нашите родители кои биле млади во поранешната држава СФРЈ имале многу повеќе привилегии од ние сега во Фиромстанов/Македонистан !
 

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Разлики од бивша ЈУ и сегашна ПЈРМ (ФИРОМ) ... порано со Југословенска факултетска диплома обавезно те чекало некое солидно добро платено работно место во некоја институција или фирма/фабрика, а сега Фиромската диплома можеш само во газот да си ја набуташ ... со бивши ЈУ пасош си можел да патуваш во цел свет на сите континенти во сите држави, а сега со ФИРОМски пашапорт не можеш ни до Табановце да стигнеш ... сево ова можеби звучи смешно, но за жал вистина е !
Плус имаме квази економисти кои тврдат дека ЕУ ќе донесе еконосмка благосостојба. Брегзит и царините на Трамп го демантираат тоа.
Прво точно е дека над 80% посто од извозот ние во ЕУ НО што извезуваме и колку увоз имаме од ЕУ?
Најголем дел од извозот се текстилни производи (лон) и нешто ситно земјоделски производи нешто металургија и голем процент услуги кои патем се ЕУ фирми со седиште во МК. Значи извезуваме мала палета на производи за да увеземе - чоколади, се живо од козметика, хемија, лекови, ВОДА, земјоделски производи итн итн. Извезуваме 1 производ за да примиме 10 овде без никакви царини. Тоа е нелојална конкуренција. Замисли тие илјадници производи во маркетите и трговските центри кои 90% се од ЕУ беа царинети колку прилив ќе имаше државата? Плус нашите ќе беа поконкурентни и немаше да завршат на буниште.
Второ 90% од еу фондовите се со камата, 10% се грантови. Од целата зароботка што ја прават од каматите кои ги плаќаме замо 5% ги враќаат назад како помош и грантови за да се радува народот тука види не части ЕУ гратис нешто.
Трето и најголема причина поради која се случи Брегзит се регулативите. Нив не ги интересира кој е твојот потенцијал туку само квотите ги интересираат. Ако ти си најдобар во производство на компири ќе ти намалат производство само за да се задоволат квотите. Значи неможе ние и Грција исти квоти за риба да имаме кога тие имаат море и рибна индустрија а ние немаме. Регулативите не се распоредени според потенцијалите на членките. и мн мн други чуда.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.115
Поени од реакции
15.061
Ако има договор за името тоа ќе се соопшти најрано утре, т.е. најрано после протестот вечер на опозицијата.

Вероватно власта сака да избегни објавувањето на договорот со името да биди бустер за протестот
 
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.846
Каде се гушкачите на ГТЦ Скопје да го бранат Скопскиот Саем - уште едно обележје на пост-земјотресно Скопје на кое му се заканува рушење ?

Се` задоволија со спасувањето на ГТЦ Скопје од неокласицистичкиот идиотизам кој пвеводбениците и нивниот пастир го планираа, или премногу им е` удобно земањето плата за клатење врата изминативе година дена ?

https://sdk.mk/index.php/magazin/kompleks-trgovski-tsentar-zgradi-delovni-prostorii-za-7-godini-ke-se-izgradi-na-mestoto-na-skopski-saem/

КОМПЛЕКС СО ТРГОВСКИ ЦЕНТАР, ЗГРАДИ И ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИИ ЗА 7 ГОДИНИ ЌЕ СЕ ИЗГРАДИ НА МЕСТОТО НА СКОПСКИ САЕМ

1 јуни 2018


Трговски центар ќе има површина за изнајмување од 51.000 квадратни метри, 250 продавници и паркинг простор за повеќе од 2.000 автомобили.

На местото на Скопски саем, за седум години ќе се изгради новиот комплекс „Ист гејт“, кој ќе содржи трговски центар, станбени и деловни згради.

Комплексот кој ќе го гради групацијата „Балфин“ ќе зафаќа површина од 152.000 квадратни метри, а вкупната инвестицијата ќе биде 350 милиони евра. Трговски центар кој според најавите на инвеститорот ќе биде најголем во регионот на Македонија, Косово и Јужна Србија, ќе има површина за изнајмување од 51.000 квадратни метри, 250 продавници и паркинг простор за повеќе од 2.000 автомобили. Резиденцијалниот комплекс ќе биде со 1.600 станови, ќе содржи паркови, рекреативни содржини, два амфитеатри, како и зелена површина од 25.000 квадратни метри. Во комплексот ќе има и пет канцелариски згради со вкупна површина за изнајмување од 67.000 квадратни метри.


Комплекс „Ист гејт“ ќе биде со 1.600 станови, ќе содржи паркови, рекреативни содржини, два амфитеатри, како и зелена површина од 25.000 квадратни метри

„Нашата цел не е единствено да го прошируваме бизнис-портфолиото туку и да целиме кон повисоки идеи како индивидуи во средините во кои што сме активни. Искрено сакаме да го подобруваме животот на заедницата и нејзиниот развој, да ја заштитиме животната средина и да го збогатиме културниот и образовниот процес. ‘Ист гејт‘ ќе се придржува до сите овие вредности и затоа веруваме дека проектот ќе биде инспиративен не само за нас, туку и за Скопје, за Македонија, но и пошироко“, рече Самир Мане, претседател на групацијата „Балфин“ на вчерашната промоција на проектот.

На презентацијата на комплесот „Ист гејт“ која се одржа во првата хала на Скопскиот саем и вчерашниот настан беше последен пред уривањето, присуствуваа премиерот Зоран Заев, претседателот на Собранието Талат Џафери, лидерите на ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ Али Ахмети и Христијан Мицкоски, министри во Владата, како и градоначалникот на Скопје Петре Шилегов и на општина Гази Баба Борис Георгиевски.

А. АНТЕВСКА

Изгледа зајко кукурајко не планира да го декорира овој објект со балончиња полни со песок и боја.

https://standard.mk/ist-gejt-moderen-kompleks-zgradi-trgovski-centri-parkovi-vo-skopje/

„Ист гејт“ – модерен комплекс со згради, трговски центри и паркови во Скопје

јуни 1, 2018



Инвестиција од 350 милиони евра, преку 250 продавници со светски брендови и над 2.000 работни места ќе донесе проектот „Ист гејт“ што групацијата „Балфин“ го претстави како своја визија за нов и модерен симбол на Скопје.

„Ист гејт“ е планирано да зафати 152.000 квадратни метри површина. Сместен на помалку од два километра од центарот на градот, во близина на главни сообраќајници, ќе има трговски центар, дел за домување и канцелариски парк од највисока класа.

Проектот зад кој стои групацијата „Балфин“ синоќа му беше презентиран на премиерот Зоран Заев.

– Ова ново мало чудо што вечерва го нудите преку екраните, а во пракса ќе биде здание што ќе го краси главниот град на Македонија, убеден сум дека уште еднаш ќе ја потврди вашата деловна креативност, ќе помогне во економскиот раст на Македонија, ќе отвори нови работни места и секако, ќе биде нешто кое што ќе биде наше, заедничко, истакна Заев.

„Ист гејт“ ќе содржи трговски центар со нето површина за изнајмување од 51.000 квадратни метри, резиденцијален комплекс со 1.600 станбени единици и пет канцелариски згради со вкупна површина за изнајмување од 67.000 квадратни метри. Шопинг центарот ќе биде најголем во регионот на Македонија, Косово и Јужна Србија и освен голем број светски брендови, ќе има многу содржини за забава, фитнес и паркинг за повеќе од 2.000 автомобили.

Станбениот комплекс ќе има паркови, рекреативни содржини, два амфитеатри, како и зелена површина од 25.000 квадратни метри.

Во оваа фаза се размислува „Ист гејт“ да стане првата населба во Скопје чии што становите ќе бидат приклучени на природен гас за домаќинства. Покрај сегментите за шопинг и за домување, проектот ќе го содржи и првиот канцелариски парк во земјава од „А“ класа. Овие објекти ќе бидат сместени во непосредна близина на булеварот „Александар Македонски“, што на идните закупци ќе им обезбеди уникатна видливост. Целиот проект се планира да се комплетира во период од пет до седум години.



Автор на проектот е едно од најголемите архитектонски студија во Турција, Yazgan Design Architecture Inc. кое има освоено низа меѓународни награди како LEAF, European и International Property Awards за проекти како Hamamyolu Urban Deck – Eskisehir, YDA Center Ankara и за Volkswagen Arena Istanbul.

– „Балфин“ е компанија чиј бизнис е фокусиран не само на создавање економски, туку и на општествени вредности на пазарите на кои што работи. Искрено сакаме да го подобруваме животот на заедницата и нејзиниот развој, да ја заштитиме животната средина и да го збогатиме културниот и обрзовниот процес. „Ист гејт“ ќе се придржува до сите овие вредности и затоа веруваме дека проектот ќе биде инспиративен не само за нас, туку и за Скопје, за Македонија, но и пошироко, истакна претседателот на „Балфин“ Самир Мане.

„Балфин“ го реализира „Сити мол“, а стои и зад други проекти меѓу кои Rolling Hills Luxury Residences и Green Coast Resort, како и мрежата на продавници „Нептун“.



https://www.brif.mk/ist-gejt-moderen-kompleks-so-zgradi-trgovski-tsentri-i-parkovi-vo-skopje/

„Ист гејт“ – модерен комплекс со згради, трговски центри и паркови во Скопје

June 1, 2018 12:14



Инвестиција од 350 милиони евра, преку 250 продавници со светски брендови и над 2.000 работни места ќе донесе проектот „Ист гејт“ што групацијата „Балфин“ го претстави како своја визија за нов и модерен симбол на Скопје.

„Ист гејт“ е планирано да зафати 152.000 квадратни метри површина. Сместен на помалку од два километра од центарот на градот, во близина на главни сообраќајници, ќе има трговски центар, дел за домување и канцелариски парк од највисока класа.

Пороектот зад кој стои групацијата „Балфин“, синоќа му беше презентиран на премиерот Зоран Заев.
– Ова ново мало чудо што вечерва го нудите преку екраните, а во пракса ќе биде здание што ќе го краси главниот град на Македонија, убеден сум дека уште еднаш ќе ја потврди вашата деловна креативност, ќе помогне во економскиот раст на Македонија, ќе отвори нови работни места и секако, ќе биде нешто кое што ќе биде наше, заедничко, истакна Заев.

„Ист гејт“ ќе содржи трговски центар со нето површина за изнајмување од 51.000 квадратни метри, резиденцијален комплекс со 1.600 станбени единици и пет канцелариски згради со вкупна површина за изнајмување од 67.000 квадратни метри. Шопинг центарот ќе биде најголем во регионот на Македонија, Косово и Јужна Србија и освен голем број светски брендови, ќе има многу содржини за забава, фитнес и паркинг за повеќе од 2.000 автомобили.

Станбениот комплекс ќе има паркови, рекреативни содржини, два амфитеатри, како и зелена површина од 25.000 квадратни метри.

Во оваа фаза се размислува „Ист гејт“ да стане првата населба во Скопје чии што становите ќе бидат приклучени на природен гас за домаќинства. Покрај сегментите за шопинг и за домување, проектот ќе го содржи и првиот канцелариски парк во земјава од „А“ класа. Овие објекти ќе бидат сместени во непосредна близина на булеварот „Александар Македонски“, што на идните закупци ќе им обезбеди уникатна видливост. Целиот проект се планира да се комплетира во период од пет до седум години.

Автор на проектот е едно од најголемите архитектонски студија во Турција, Yazgan Design Architecture Inc. кое има освоено низа меѓународни награди како LEAF, European и International Property Awards за проекти како Hamamyolu Urban Deck – Eskisehir, YDA Center Ankara и за Volkswagen Arena Istanbul.

– „Балфин“ е компанија чиј бизнис е фокусиран не само на создавање економски, туку и на општествени вредности на пазарите на кои што работи. Искрено сакаме да го подобруваме животот на заедницата и нејзиниот развој, да ја заштитиме животната средина и да го збогатиме културниот и обрзовниот процес. „Ист гејт“ ќе се придржува до сите овие вредности и затоа веруваме дека проектот ќе биде инспиративен не само за нас, туку и за Скопје, за Македонија, но и пошироко, истакна претседателот на „Балфин“ Самир Мане.

„Балфин“ го реализира „Сити мол“, а стои и зад други проекти меѓу кои Rolling Hills Luxury Residences и Green Coast Resort, како и мрежата на продавници „Нептун“.

Извор: МИА
Кога ќе биде готов трговскиот?
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Навидум небитен текст, нормално, кого го интересира тамо некои си жени од провинција шо идат и скапуваат. Зајо донесуе популистички закон за минимална плата, а од страна на „кластерот“ (една банда од класични феудални лопужи) почнува цвилење дека „немаат они пари многу да им ги покачуваат платите“. Многу сакам да го поздравам другар ми @Bafra истакнат љубител на овој систем и неговите „можности“. Сега владата ќе превземе контра-мерки и ќе ги субвенционира овие „шо им е срам да го возат газдата на Зара во Југо“, пошо инаку газдата на Зара доаѓа секој викенд во Фиром - погледајте го цинизмот и телешкиот поглед на „газдата“ што сигурно мења џипови секој месец (од зорт и пуст срам пред газдата на Зара).

https://telma.com.mk/tekstilniot-klaster-bara-da-se-vrati-normiraniot-uchinok/

Текстилниот кластер бара да се врати нормираниот учинок


Ако не ви е јасно од каде прибираат пари за кампањи, кои се спонзорите на сдс-дпне - тоа се отприлика луѓе од овој калибар.
Е сега, прашањето е дали се тие криви или неорганизирањето на жениве во синдикати, необединувањето на текстилните работници за некаков протест - ќе им го вратат нормираниот учинок и ќе добијат субвенции од сдс и пак сите ќе си бидеме среќни и весели.
Да, проблемот е во името, во учкарите, во татарите...не е во нашата свест и достоинство.
'бати глупавиот народ на уппергорнамаќедоња!
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.248
Поени од реакции
81.405
Абе каков ислам....девојчето е само хиперактивно и тоа најмногу на социјалните мрежи. Се претставува како диџеј, војник специјалец, медицинска сестра....

Но не треба јавноста да се занимава сои тинејџерски проблеми на едно , проблематично девојче,,
Добро де, знаев дека лупа глупости оној погоре, пошто у ниеден линк што го постувал немаше ништо за тоа што го навел (дека примила ислам), али требаше некој што знае да каже.
Како и да е, у право си за тоа дека нема потреба да се занимаваме со неа.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.674
Поени од реакции
28.096
Ајде вaкa дa прoбaме.Мaкедoнијa бaрa oд Грцијa дa гo смени иметo.У меѓувреме Мaкедoнци јa купувaaт нaјгoлемaтa пивaрa у Грцијa.Слoгaнoт нa пивoтo Мaкедoнците тенденциoзнo гo менувaaт oд "НАЈДOБРOТO OД ГРЦИЈА" вo "НАШЕТO НАЈДOБРO" Знaете штo ке се случи сo пивaрницaтa?
Ајде зa крoaсaните 7 дејс и зa бејк рoлс.Тoa е Грчки бренд a у Мекедoнијa се трoшaт пoише oд Гермaнијa и нa aмбaлaжaтa стoјaт крaтенки oд сите држaви oсвен МК.Тoa не му пречи нa ниеден Фирoмјaнец.Oвие нaјпрoсти примери укaжувaaт кoи сме и штo сме.
Дaј дa престaнеме веќе еднaш дa гo кривиме зaпaдoт,дa јa кривиме ЕУ. Кур не бoли и зa име и зa презиме.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
15.217
Поени од реакции
25.977
Ајде вaкa дa прoбaме.Мaкедoнијa бaрa oд Грцијa дa гo смени иметo.У меѓувреме Мaкедoнци јa купувaaт нaјгoлемaтa пивaрa у Грцијa.Слoгaнoт нa пивoтo Мaкедoнците тенденциoзнo гo менувaaт oд "НАЈДOБРOТO OД ГРЦИЈА" вo "НАШЕТO НАЈДOБРO" Знaете штo ке се случи сo пивaрницaтa?
Ајде зa крoaсaните 7 дејс и зa бејк рoлс.Тoa е Грчки бренд a у Мекедoнијa се трoшaт пoише oд Гермaнијa и нa aмбaлaжaтa стoјaт крaтенки oд сите држaви oсвен МК.Тoa не му пречи нa ниеден Фирoмјaнец.Oвие нaјпрoсти примери укaжувaaт кoи сме и штo сме.
Дaј дa престaнеме веќе еднaш дa гo кривиме зaпaдoт,дa јa кривиме ЕУ. Кур не бoли и зa име и зa презиме.
Единствен што може да не спречи да смениме уставно име во моментов се самите Грци. Се друго ќе помине глатко и со славење.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.248
Поени од реакции
81.405
Ајде вaкa дa прoбaме.Мaкедoнијa бaрa oд Грцијa дa гo смени иметo.У меѓувреме Мaкедoнци јa купувaaт нaјгoлемaтa пивaрa у Грцијa.Слoгaнoт нa пивoтo Мaкедoнците тенденциoзнo гo менувaaт oд "НАЈДOБРOТO OД ГРЦИЈА" вo "НАШЕТO НАЈДOБРO" Знaете штo ке се случи сo пивaрницaтa?
Ајде зa крoaсaните 7 дејс и зa бејк рoлс.Тoa е Грчки бренд a у Мекедoнијa се трoшaт пoише oд Гермaнијa и нa aмбaлaжaтa стoјaт крaтенки oд сите држaви oсвен МК.Тoa не му пречи нa ниеден Фирoмјaнец.Oвие нaјпрoсти примери укaжувaaт кoи сме и штo сме.
Дaј дa престaнеме веќе еднaш дa гo кривиме зaпaдoт,дa јa кривиме ЕУ. Кур не бoли и зa име и зa презиме.
Све ова ок што си пишал, но овие примери се на сила веќе повеќе години. Се прашувам зошто баш сега некому би му посметале, а до сега толку години не му сметаа опаковките на 7days и др.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.674
Поени од реакции
28.096
Све ова ок што си пишал, но овие примери се на сила веќе повеќе години. Се прашувам зошто баш сега некому би му посметале, а до сега толку години не му сметаа опаковките на 7days и др.
Тoa штo не ни сметaлo ни дo сегa a ни сегa гoвoри кoи сме и штo сме.Зa oвa не бaрaјте винa ни oд Брaнкo,ни oд Љубчo,Грјукo,Зaјкo
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.248
Поени од реакции
81.405
Тoa штo не ни сметaлo ни дo сегa a ни сегa гoвoри кoи сме и штo сме.Зa oвa не бaрaјте винa ни oд Брaнкo,ни oд Љубчo,Грјукo,Зaјкo
Ја на пример, со Скопска пивара раскрстив уште пред едно десетина години, кога на реклама за пиво со навивачи го сошија шалот на еден, за да не се гледа Сонцето од Кутлеш.
Башка што производите им станаа неквалитетни, од кога отидоа на ептен големо, да произведуваат во огромни количини се и сешто.
 
Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.742
Поени од реакции
5.016
Ајде вaкa дa прoбaме.Мaкедoнијa бaрa oд Грцијa дa гo смени иметo.У меѓувреме Мaкедoнци јa купувaaт нaјгoлемaтa пивaрa у Грцијa.Слoгaнoт нa пивoтo Мaкедoнците тенденциoзнo гo менувaaт oд "НАЈДOБРOТO OД ГРЦИЈА" вo "НАШЕТO НАЈДOБРO" Знaете штo ке се случи сo пивaрницaтa?
Ајде зa крoaсaните 7 дејс и зa бејк рoлс.Тoa е Грчки бренд a у Мекедoнијa се трoшaт пoише oд Гермaнијa и нa aмбaлaжaтa стoјaт крaтенки oд сите држaви oсвен МК.Тoa не му пречи нa ниеден Фирoмјaнец.Oвие нaјпрoсти примери укaжувaaт кoи сме и штo сме.
Дaј дa престaнеме веќе еднaш дa гo кривиме зaпaдoт,дa јa кривиме ЕУ. Кур не бoли и зa име и зa презиме.
Da ne bolese za pari ke dozvolevme slobodno dvizenje na kapital i ke go mu napravevme fleksibilen kurs na denarot. Mislam deka narodot e totalno finansiski nepisme i se pali na kolku godini ke lezi Grujo i ostal seir.
 

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.404
Поени од реакции
7.857
Јанкуловска: Заложбите на Владата за заштита на жените и семејството се реализираат на дело


Те чувме убаво тебе ругобо колку се грижиш за туѓите женски и човекови права, затоа немаш право да се жалиш сега
Не дека го бранам кланот Рамковски и нивните (не)дела, само оваа треба да сфати дека сепак има подобар третман од Емељ Рамовска, иако се товари за потешки дела не е во притвор. Тоа е тој магичен круг на правдата во фиром.
 

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.361
Поени од реакции
3.519
ajde be vise koga ke go smenat
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom