Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.936
Zdravo koj broj e ziti se od prilika promeni 2014 ??
36**/2014... eve ako ti znaci nesto, ama kako sto sledam poveke vreme broevi po konzulski, komentari od drugi ovde na forumot, ne odat po red nikojpat... mi se cini kako da fatat nekoja kutija so dokumenti i kok ima sreka da e vnatre go pregleduvaat... aj so sreka :)[DOUBLEPOST=1527881306][/DOUBLEPOST]... intervju ima praveno vo Sofija, a koga ne znam

Член од
3 ноември 2017
Мислења
102
Поени од реакции
61
36**/2014... eve ako ti znaci nesto, ama kako sto sledam poveke vreme broevi po konzulski, komentari od drugi ovde na forumot, ne odat po red nikojpat... mi se cini kako da fatat nekoja kutija so dokumenti i kok ima sreka da e vnatre go pregleduvaat... aj so sreka :)[DOUBLEPOST=1527881306][/DOUBLEPOST]... intervju ima praveno vo Sofija, a koga ne znam
И кај една пријателка има промени ,од дополнителна на "Финален експертен преглед исто 2014 година!!!

Член од
4 мај 2018
Мислења
30
Поени од реакции
11

I posle ke gi stavat na proverka od jotova i ke dremat kako nas pak
Koj znae kolku
Neka ide sve u p.m

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
И кај една пријателка има промени ,од дополнителна на "Финален експертен преглед исто 2014 година!!!
Ne od DOPOLNITELNA za mesec dva se menuva na status ceka ukaz, eve i primer[DOUBLEPOST=1527886370][/DOUBLEPOST]Eve primer na nepoznat broj kako se menuval od dopolnitel a do pasos vo raka[DOUBLEPOST=1527886460][/DOUBLEPOST]Eve uste eden na pat, fali uste dva statusa

Attachments

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
I toa so vikash
Neka zemat
Ama i nie da zememe a?
I ti si na proverka?
Da i toa vtor pat me faka so orginal dokumenti od baba i dedo vencanica od egzarhija i plus babami rodena vo sofija orginal izvod prvapat 2012 podadov me fati promena na vlas i sega 2016 pak me fati :) toa e

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Член од
14 мај 2016
Мислења
36
Поени од реакции
43
Ајде малку намалете со песимизам и паничење

https://www.24chasa.bg/novini/article/6892893

18 921 образувани преписки, 16 313 разгледани, 9 048 са приклјучени, 895 зајавленија са отказани, а разликата са такива, за които има нужда от доп'лнителни документи и информација

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Ајде малку намалете со песимизам и паничење

https://www.24chasa.bg/novini/article/6892893

18 921 образувани преписки, 16 313 разгледани, 9 048 са приклјучени, 895 зајавленија са отказани, а разликата са такива, за които има нужда от доп'лнителни документи и информација
Ма какво паничење и песимизам, 900 откази и 6000 ставени на дополнителна, се си е во ред ;)

Член од
14 јули 2017
Мислења
25
Поени од реакции
89
Zdravo, mi treba edno info ako nekoj znae, so vremena bugarska licna karta dali moze da se raboti Ili samo za prestoj e I kolku e verodostojno prvo da se izvadi samo takva licna karta pa posle toa pasosot???

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
ИМА ЛИ НЕКОЈ ФА СЕ ПОФАЛИ СО ПРОМЕМА ОД 2014 ГОДИНА ИЛИ ДА СЛУШНАЛ ЗА ПРОМЕНА НА ДРУГАР ОД ТАС ГОДИНА. КОЈ БРОЈ И ИНФО ПОВЕЌЕ БИ БИЛО ОД ПОМОШ? ? ?

Член од
19 октомври 2017
Мислења
3
Поени од реакции
4
Zdravo.Intervju 21.05.2018(vo Sofija)
Denes smenet status na zadolzitelna.(preku tatko)
Sto sledi posle zadolzitelna? Fala vi.

M

mucu

Гостин
Луѓе ве молам за мислење,
Имам земено происход врз основа на прадедо (НА ТАТКО МИ ДЕДО) ми кој е роден 1905та година, меѓутоа сега најдовме бугарски крштеници и венчаници од другиот прадедо НА МАЈКА МИ ДЕДО.

Во декември имам интервју, кажете ми дали ќе биде проблем да ги однесам документите од двата прадедовци, или па да вадам нов происход од прадедото што има бугарски крштеници и венчаници?

И уште едно прашање, од интервјуто колку време од прилика се чека до пасошот? Фала однапред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom