- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.158
- Поени од реакции
- 86.757
?а некогаш и лош совет може да биде покатастрофален од добар.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
?а некогаш и лош совет може да биде покатастрофален од добар.
Изрека на векотнекогаш и лош совет може да биде покатастрофален од добар.

Луѓето во депресија се склони кон песимизам и негативно мислење и кога едниот член ќе му пише оди на доктор а друг не оди поради бла, бла што мислиш шансите како се?
Да,де,се сложувам.Лесно е кога се нема таков проблем.Ај,да ги видам што ќе прават кога ќе им се преврти светот наопаку од животни потешкотии.Е,тек тогаш што ќе речат......Уствари форумов им е одлично место на дебиливе шо сакаат да тролаат све и свашта, у реален живот да ги видиш збор не гукаат, ниту пак некаде каде се потпишани со име и презиме, овде ја имаат целосната слобода, никој не ги знае, никој не ги банира и шо кур сакат тоа праат. И дај вие шо ќе се пронајдете, жити мене не ме цитирајте, не сакам да губам време читајќи ве.
... секој порано или покасно во животот си имавме некоја љубовна турбуленција која остави трага дали пократко или подолго време, не никако тоа не е депресија како кај овој случај на членот (доколку си ги прочитала сите негови коментари и реплики) за депресија да се каже дека има (најмалку може истата особа да го знае тоа, ако каже дека е во депресија не значи дека е ) мора да има еден континуитет од различно расположение, различно размислување, различно однесување со манифестирање на физички симптоми од тип на главоболки, повраќање, намалување на либидо проблеми со сексот( што со тоа што имал девојка на кој секој би му завидел не верувам дека ја чувал само за украс), дисбаланс на апетитот што самиот член укажува дека „надворешно“ никој не би препознал во каква ситуација на психичко дно бил т.е. нема шанса да свесно се сокрие нешто кој вистински се наоѓа во депресивна фаза, за да на крај таа депресија се претвори во анксиозност, со губење на целосно заинтересираност за околината... е сега не може да биде двојна личност, да „надворешно“ никој не ги примети промените и да е обичен дечко со женска кои секој би ја посакал (прашање како ја „фатил“ ако не е заинтересиран?) и со пријатели и слично, а ваму во позадина навечер, дома да биде незаинтересиран „мртов“ како вели самиот и да се наоѓа на дното во својот живот со помисла дури и за самоубиство??? Не, Не тука нешто не се сложува... инаку членот е многу стабилен, одмерен, знае што сака, доста интелегентен, но не да може да ја контролира својата загуба на бившата девојка која го напуштила највероватно, оти тој ја гурна од себе, оти истата го изневерила со друг...или нешто во тој контекс ако добро го разбрав, неверството го боли и тоа е причината што го има тој инат во себе дека некоја таму која толку ја сакал можела да си замине за друг, додека била со него! ...тука лекови не помага, освен самиот да го прифати поразот за предходната девојка и да ужива во љубовта на новата девојка која била толку добра што секој би ја посакал!Знам дека ќе испадне дека не е темава за овој подфорум, но ќе ги молам администраторите, да ја отклучат темата на членот @Anand , бидејќи тврдам дека детето има проблем и треба да го оставиме да се искажи.Темата е за депресија, а никој не го разбра, кутриот.Ова e огромен проблем денес во Македонија, секој 5ти е депресивен, а 99% од нив, не се ни свесни дека се депресивни и што треба да прават во тој случај. Дечково многу убаво си ја објасна состојбата, луцидно делува и е многу интелигентен и свесен е за својот проблем, Описот на симптомите му е 100% некоја форма на депресија, но му треба малку 'туркање'.Искрено се надевам дека е трол кој само сака да отвори тема за депресијата, а не дека навистина страда од депресија. Бидејќи, ако е вистина, сериозно му треба нашата помош и поддршка, но најнапред, ќе мора да почне да се советува со некој добар психијатар.Многу се извинувам за повиков, и знам дека можеби изгледа непристојно, но ќе ве замолам уште еднаш: Отклучете ја темата.Со почит, @WildMk
Мене ми требаа 10 години да го најдам вистинскиот лек за мојата врста на депресија.
Ах ти недефинирана една.Уствари форумов им е одлично место на дебиливе шо сакаат да тролаат све и свашта, у реален живот да ги видиш збор не гукаат, ниту пак некаде каде се потпишани со име и презиме, овде ја имаат целосната слобода, никој не ги знае, никој не ги банира и шо кур сакат тоа праат.
...а тој „лек“ е?Сериозна сум. Мора да оди на психијатар пак. Не секогаш се погодуваат антидепресивите и нивната комбинација со други лекови од прва??? Мене ми требаа 10 години да го најдам вистинскиот лек за мојата врста на депресија.Не си играјте играчки, за живот се работи. Ако имаше мака со срцето, вака ќе му се смеевте, или ќе го теравте да оди на доктор???
Сите сме луѓе со проблеми.Нема ништо лошо во тоа да споделуваме проблеми и да разменуваме совети.Знам дека не е темата за овој подфорум, тоа и јасно го изразив во уводниот пост.
Ги прочитав сите коментари и овде и таму. Со жалење можам да заклучам дека повеќето, не би препознале депресија кај некој, па дури и да живее со вас. А форумите се за разговарање, барање совети, дебатирање итн. а вие, како сакате.

Сите сме луѓе со проблеми.Нема ништо лошо во тоа да споделуваме проблеми и да разменуваме совети.