Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
kolku e minimalno na finalna da kazi nekoj?
Za tie sto bile na dopolnitelna pa povtorno gi stavile na finalna nemat nekoe pravilo kolku bi traela taa finalna proverka,od toa sto e pisano nazad vo forumov izgleda deka i taa finalna proverka moze da trae uste po nekoja godina

5 meseca preku brat mi ima bg.pasos i potvrda od strumica

Za tie sto bile na dopolnitelna pa povtorno gi stavile na finalna nemat nekoe pravilo kolku bi traela taa finalna proverka,od toa sto e pisano nazad vo forumov izgleda deka i taa finalna proverka moze da trae uste po nekoja godina
ne bi trebalo ako e se ok so dokumenti finalna bi trebalo da e od 2-3 meseci ako ima nekoj sto ceka na finalna poveke neka spodeli.

E Jotova Jotova pa 11 meseci proveruvas, nekoja novost? Za 2015?

Kolku kosta vozacka so B da se smeni od mkd.na bg. Ako znae nekoj neka pise sto treba da se odnese poz.

Здраво! Од пред 2-3 дена ми се смени статус од дополнителна на финална. Дали ова е добар знак и што следува потоа? Интервју бев 2014, со документи од прв братучед. Поздрав!

Здраво! Од пред 2-3 дена ми се смени статус од дополнителна на финална. Дали ова е добар знак и што следува потоа? Интервју бев 2014, со документи од прв братучед. Поздрав!
Zdravo koj mesec bese na iterviju .inaku sepak sekoja promena e na podobro.posle mnogu vreme (godini).

Што се случува со статусов сменет ми е пред некој ден.Прегледај го приврзокот 191300

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Статусот значи дека си влегол во лавиринтот наречен дополнителна проверка... Носи оригинални документи со кои си добил произход во министерството за правосудие заедно со оригинални изводи преведени и легализирани во Бугарија.

Dali znae nekoj kolku vreme os prilika e potrebno za promena na ovoj status...Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 23.04.2018
Imam odneseno star dokument pred 3 meseci is taka i orginal izvodi prevedeni i legalizirani na bugarski

Dali znae nekoj kolku vreme os prilika e potrebno za promena na ovoj status...Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 23.04.2018
Imam odneseno star dokument pred 3 meseci is taka i orginal izvodi prevedeni i legalizirani na bugarski
Da recime bidi sreken ako za 1 godina vidis promena vo statusot, luge I po 2 I poveke godini se na dopolnitelna za zal, ima desetici iljadi sto se na dopolnitelna, katastrofa e cel process, pobrzo ke ti go reset odnovo da se podnesi odkolku na dopolnitelna, ke ti go frlet predmetot vo nekoja fioka I nemaat obvrska vo odreden rok da go reset pa so godini si cekame na dopolnitelna.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom