Zdravo koj broj si od prilika koga ti se smeni statusot.pozzjas na intervju bev dekmvri 2013 a brojceto izleze mart 2014 avgust 2015 me vratija na doponnitelna i duri sega na finalna .
Zdravo koj broj si od prilika koga ti se smeni statusot.pozzjas na intervju bev dekmvri 2013 a brojceto izleze mart 2014 avgust 2015 me vratija na doponnitelna i duri sega na finalna .
Za tie sto bile na dopolnitelna pa povtorno gi stavile na finalna nemat nekoe pravilo kolku bi traela taa finalna proverka,od toa sto e pisano nazad vo forumov izgleda deka i taa finalna proverka moze da trae uste po nekoja godinakolku e minimalno na finalna da kazi nekoj?
36../2014 pred 3 dena se smeni vo finalnaZdravo koj broj si od prilika koga ti se smeni statusot.pozz
ne bi trebalo ako e se ok so dokumenti finalna bi trebalo da e od 2-3 meseci ako ima nekoj sto ceka na finalna poveke neka spodeli.Za tie sto bile na dopolnitelna pa povtorno gi stavile na finalna nemat nekoe pravilo kolku bi traela taa finalna proverka,od toa sto e pisano nazad vo forumov izgleda deka i taa finalna proverka moze da trae uste po nekoja godina
Zdravo koj mesec bese na iterviju .inaku sepak sekoja promena e na podobro.posle mnogu vreme (godini).Здраво! Од пред 2-3 дена ми се смени статус од дополнителна на финална. Дали ова е добар знак и што следува потоа? Интервју бев 2014, со документи од прв братучед. Поздрав!
Колку време чекаше на положително за указ?Da mene mi izleze ukaz 27.10.2016 sofija
Кога беше на интервју и со какви документи си?Што се случува со статусов сменет ми е пред некој ден.Прегледај го приврзокот 191300
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Статусот значи дека си влегол во лавиринтот наречен дополнителна проверка... Носи оригинални документи со кои си добил произход во министерството за правосудие заедно со оригинални изводи преведени и легализирани во Бугарија.Што се случува со статусов сменет ми е пред некој ден.Прегледај го приврзокот 191300
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Da recime bidi sreken ako za 1 godina vidis promena vo statusot, luge I po 2 I poveke godini se na dopolnitelna za zal, ima desetici iljadi sto se na dopolnitelna, katastrofa e cel process, pobrzo ke ti go reset odnovo da se podnesi odkolku na dopolnitelna, ke ti go frlet predmetot vo nekoja fioka I nemaat obvrska vo odreden rok da go reset pa so godini si cekame na dopolnitelna.Dali znae nekoj kolku vreme os prilika e potrebno za promena na ovoj status...Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 23.04.2018
Imam odneseno star dokument pred 3 meseci is taka i orginal izvodi prevedeni i legalizirani na bugarski