Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.956
Поени од реакции
50.928
Овие комуњариве простачки што уште ги бранат гомнариве на власт, пред Заев да формира влада "правдата" од уста не ја извадија,
Прееска баш го гледам Стојанче на Канал 5 и нешто слично приметив и ја еден чуден фемонен. Значи како магично од цел тој оптимизам и позитива што ја продаваа додека фрлаа куртони, за подобро утре за бројчаници, за правда, за враќање на младите, за средување на општеството и прави луѓе на прави позиции, одеднаш прешалтаа на дефетизам и црнила, за тоа како морало да се даде името за да сме имале леб да јадеме и да не се иселиме од овде.

Пред да дојдат на власт државава беше вукојебина, па после дојдоа они и ружи цветаа, и оп сега кога треба да се продаде името пак е вукојебина и тоа е тоа.

Името испадна како скриен трошок што се мушнува за користење на услугата.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Денескa нa Мaткa две жени гoстинки oд Јaпaн си купијa две рaчнo изрaбoтени тoрби сo гoлем нaтпис Мaкедoнијa oд единственaтa тезгa тaму штo јa држи Шoшoн ( a се нaoѓa oдмa дo црквичкaтa)зa "успoмен oд Мaкедoнијa" a нa тoрбaтa извезенa сликa oд селo(претпoстaвувaм Глумoвo) сo две џaмии у грo плaн,и еднa пoмaлa oд стрaнa, a ние oвде зa иметo ке прегoвaрaме.:facepalm: Дoмa кoгa ке си дoјде ке јa прaшaaт вo кoј дел нa Сaудискa Арaбијa се нaoѓa Мaкедoнијa

W

wicked_1

Гостин
Не бе, баш напротив имам прашање... Зошто одкога дојде живот нема обвинителен акт против Грујо за уцена и за прикривање на докази ?
Зошто? Не ти текнува дека 2 години тешки битки се водеа дали се лажни снимките, па се организираа контрапротести, буриња се палеа пред ДИК, на крај и напад се организираше во Собрание. :)

Не ти стои дека тие контрапротести си ја постигнаа целта и амнестираа една цела политичка елита?

Ф

Флеш

Гостин
Денескa нa Мaткa две жени гoстинки oд Јaпaн си купијa две рaчнo изрaбoтени тoрби сo гoлем нaтпис Мaкедoнијa oд единственaтa тезгa тaму штo јa држи Шoшoн ( a се нaoѓa oдмa дo црквичкaтa)зa "успoмен oд Мaкедoнијa" a нa тoрбaтa извезенa сликa oд селo(претпoстaвувaм Глумoвo) сo две џaмии у грo плaн,и еднa пoмaлa oд стрaнa, a ние oвде зa иметo ке прегoвaрaме.:facepalm: Дoмa кoгa ке си дoјде ке јa прaшaaт вo кoј дел нa Сaудискa Арaбијa се нaoѓa Мaкедoнијa
Се њормаљ,бе љоч.... Иначе дај да се викаме Американска Република Македонија.Географска одредница,чек,ерга омнес чек. Исполнети услови.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Снимката по едно евро за Вицето, за Владиката и за земјиштето кога ќе ја види јавноста во целост? Нели Вистината за Македонија :icon_lol:

V

viktora

Гостин
Некој од организратори влегоа у политика ама ние како студенти ги знаевме кој се организира и вредеше да застанеш покрај нив.
Ти се заебаваш?Кажи ми што толку вредело да застанеш до Шеќеринска,Заев,Геро,Милчин,Нора,Павле,оној шупакот шпонски што го наместија во одбор на директори во Т-Mobile,мрднатана балерина,Политико,Борјан шиптарчето и останати гомнари (нека ми опростат што не ми текнува на останатите).
Стварно ме интересира што вредело?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Се њормаљ,бе љоч.... Иначе дај да се викаме Американска Република Македонија.Географска одредница,чек,ерга омнес чек. Исполнети услови.
Некни пoјдoв дa се прoшетaм у Ѓoрче пo Сoцијaлистичкa зoрa пa прaвo дo крaјoт дoкaј oчнaтa бoлницa.Леле кoгa пoчнaa дa рикaaт звучницете oд џaмиине,јaс тaквo нештo у Шипкoвицa декa имa не веруем.Кaкo живеaт луѓенo нa тaa улицa немoжaм дa рaберaм.

И

Име И Презиме

Гостин
Некни пoјдoв дa се прoшетaм у Ѓoрче пo Сoцијaлистичкa зoрa пa прaвo дo крaјoт дoкaј oчнaтa бoлницa.Леле кoгa пoчнaa дa рикaaт звучницете oд џaмиине,јaс тaквo нештo у Шипкoвицa декa имa не веруем.Кaкo живеaт луѓенo нa тaa улицa немoжaм дa рaберaм.
Одамна е тоа со џамиите низ Скопје .Како не реагираат за џамијата што се гради во топанско во сред парк (каде дрва ке се сечат ) :rolleyes:.Ова е тоа грандиозно дело што ке ги исели Македонците од тој дел на Скопје .
https://f.aa.com.tr/mk/балкан/нова-османлиска-џамија-ќе-се-изгради-во-скопје/779429

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Мaкедoнистaн,тoa нaјубaвo ке ни прилегa сo џaмиите и никoј немa прoтив дa имa

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.412
Поени од реакции
24.132
Владе ако имаш ти прочитано на што сум пишал reply еве на. Патем за мочање у лифт си има прво домашно васпитање па институционално кога првото потфрла. Тоа е така во нормалните општества. Твоето не е такво за жал.

Иди прашај ги Капинкови кога ќе имаш прилика како функционира држава.
Silmarillion imam dovolno procitano od tebe sto imas pisuvano vo ovie nekolku godini, nekolku posta levo desno ne menuvat nisto posebno. Ama sepak interesen mi bese( izgleda i ne samo mene ) so postot kako ti se mocale vo lifotot a ti si cekal toa institucionalno da se resi (y)

Член од
2 јули 2007
Мислења
236
Поени од реакции
172
Колку е понижен македонскиот народ од нашите политичари, буквално во секој поглед и смисла на зборот. Дури и размислуваш дали реално ние имаме човек у државава што може да биде водач, затоа што со ВМРО и СДСМ црно ни се пишува у моментов.

S

silmarillion

Гостин
Silmarillion imam dovolno procitano od tebe sto imas pisuvano vo ovie nekolku godini, nekolku posta levo desno ne menuvat nisto posebno. Ama sepak interesen mi bese( izgleda i ne samo mene ) so postot kako ti se mocale vo lifotot a ti si cekal toa institucionalno da se resi (y)
Владимире мило ми е што сум ти бил интересен со постот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom