[DOUBLEPOST=1526727223][/DOUBLEPOST]Togas bese na intervju a od koga se vodese so brojceto koj.mesec bidejki i jas sum.septemvri 15415 brojce 2016 god a uste nisto zaglaven i preku kogo podnese za pasos tatko,dedo ili pozz
Go odnesov originalot napravija oni kopija i mi go vratija intervju sum 2019 januarNa interju to kogaa ke odess dostavii go stariot dokument orginal.. Akoo samo si so kopijaa ke te stavat na dopolnitelnaa i ke zaglavis u mesto samo..
Jas bev septemvri 2016, i ukazot mi e veke vo Skopje ispraten. SreknoImali nekoj odovde da bil preku ambasada skopje 2016 godina septemvri,oktomvri a ovie denovi nesto da mu se ima promenetoo ?
A so so dokumetni bese ti drugar?Jas bev septemvri 2016, i ukazot mi e veke vo Skopje ispraten. Srekno
Potvrda od klub samoA so so dokumetni bese ti drugar?
Dali cekase proverka od vice?Potvrda od klub samo
A na dopolnitelna bese Li. ?Potvrda od klub samo
Jas bev septemvri 2016, i ukazot mi e veke vo Skopje ispraten. Srekno
KOJA DATA SEPTEMVRI BESE I KOLKU VREME CEKASE ZA POTPIS ILI UKAZ OD VICEPREZIDENTA SO SREKJA IZGLEDA I JAS KE SE NACEKAM.KAKO NEKOI OVDE A SUM.OD TATKO.I.MAJKA SO BUGARSKI PASOSI POZJas bev septemvri 2016, i ukazot mi e veke vo Skopje ispraten. Srekno
Toa e sega novo uste ne znaemeZnae li nekoj da mi kaze na sto se odnesuva Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија dali e del od redovna procedura ili stanuva zbor za nekakva dopolnitelna proverka , kolku vreme trae od prilika?
Da ,istoto bese i kaj mene.Статусот пред проверка од вицето ми беше дека советот ја разгледал молбата и одлучил положително. Следи издавање на указ од вицепрезидента. Па после месец ми се појави Проверка. тоа. Има ли некој сличен овде?
I da pisas mail nema da odgovori nikoj,telefonot samo zvoni,nikoj daa se javi.Cekaj i nerviraj se.Jas 11 meseca bef na cekanje za ukaz,a pred 5 dni me vratia ma finalni expertni pregled,veka ne se nerviram,ovia e za men i moj pasos kraj.NEKOJ DALI ZNAE DALI MOZE NEGDE DA SE PRASA DO KADE E SITUACIJATA SO CEKANJE ZA PASOS NEKOJ BROJ.OD SOFIJA OD MINISTERSRVO ILI CEKAJ I SE NERVIRAJ DRUGO RESENIE IZGLEDA NEMAA !!!
Вo иднинa пoвеќе oд 5 дo 10% oд aпликaнтите немa дa дoбијaт држaвјaнствo.Без oглед преку кaкви дoкументи тoј ке биде прoцентoт.Убaвo ми кaжa мене пoсредникoт уште нa пoчетoкoт-aкo имa вoљa ке земете,aкo немa вoљa нa секoј мoжен нaчин ке гледaaт дa oдбивaaт.I da pisas mail nema da odgovori nikoj,telefonot samo zvoni,nikoj daa se javi.Cekaj i nerviraj se.Jas 11 meseca bef na cekanje za ukaz,a pred 5 dni me vratia ma finalni expertni pregled,veka ne se nerviram,ovia e za men i moj pasos kraj.