Se toa vo red, ama oti ne gledas na rabotite malce poinaku. Ete ke go zemime primerot so forumot. Site tuka sme prijaveni pod nekoj nik i se raspoznavame po toa. Znaci slobodno mozeme da recime deka vo odnos na forumot nikot ni e ime za nadvoresna upotreba po koe site drugi clenovi ne znaat i ne raspoznavaat. I sega ti najverojatno za po doma si imas oficijalno ime ama sto tuka toa ti znaci. Site te znaat i ke te znaat kako Bateman. Da mi reci mene nekoj abe go znaes Petko, Trajko od Kajgana , jas pojma ke nemam za koj mi zboruvaat, ama da mi reci abe Bateman odma ke se setam. Mnogu mene mi e gajle kako te vikaat tebe po doma ili kako sakas da te vikaat. Za mene i za site clenovi na forumot ke si bidis Bateman.
Mожеш да го смениш никот за Нова година

Но озбилно, има држави како Грција, Финска и др. што имаат по две имиња, со таа разлика што нив никој не им правел притисок самите да го променат.
А и џабе си праиме муабет, сите знаеме дека сега не се преговара само за име за надворешна употреба, тоа е замката у која се внесовме самите, да го мењаме внатрешното уредување под надворешен притисок, и тоа нема да ни биде првпат