Mожеш да го смениш никот за Нова годинаSe toa vo red, ama oti ne gledas na rabotite malce poinaku. Ete ke go zemime primerot so forumot. Site tuka sme prijaveni pod nekoj nik i se raspoznavame po toa. Znaci slobodno mozeme da recime deka vo odnos na forumot nikot ni e ime za nadvoresna upotreba po koe site drugi clenovi ne znaat i ne raspoznavaat. I sega ti najverojatno za po doma si imas oficijalno ime ama sto tuka toa ti znaci. Site te znaat i ke te znaat kako Bateman. Da mi reci mene nekoj abe go znaes Petko, Trajko od Kajgana , jas pojma ke nemam za koj mi zboruvaat, ama da mi reci abe Bateman odma ke se setam. Mnogu mene mi e gajle kako te vikaat tebe po doma ili kako sakas da te vikaat. Za mene i za site clenovi na forumot ke si bidis Bateman.
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
Но озбилно, има држави како Грција, Финска и др. што имаат по две имиња, со таа разлика што нив никој не им правел притисок самите да го променат.
А и џабе си праиме муабет, сите знаеме дека сега не се преговара само за име за надворешна употреба, тоа е замката у која се внесовме самите, да го мењаме внатрешното уредување под надворешен притисок, и тоа нема да ни биде првпат