Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Поранешната заменичка за правда од ВМРО ДПМНЕ, Билјана Бришковска Бошковски е член на работната група формирана од Министерството за правда која работи на измени во кривичното законодавство, на законот за крибична постапка (ЗКП) и на Кривичниот законик (КЗ), пишува Сведок.

СДСМ ја поствиле во Комисијата , иако против Билјана Бришковска Бошковски, како и против нејзиниот сопруг, СЈО има покренато 3 обвиненија и ги товари , неа за изборни измами во предметот „Титаник“ во кој е обвинето и целото раководство на ВМРО ДПМНЕ, а нејзиниот соруг Дејан Бошковски е обвинет за набавки и тендери додека бил директор во ЕЛЕМ, пишува Сведок.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Ангажиран сум баш за Embarcadero Delphi за американскиот софтвер кој вреди околу милион долари. Не работам на мој софтвер.
Платата не е лоша за МК. 4-цифрена, евра.
Фино вика Јамајка. Убеди ги да мигрираат, ќе ти ја даваме истата плата, плус finders fee, плус во меѓувреме ќе транзитираш кон нешто поново.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Samo so ja nacekav fotkava na fb i resiv da go guglam malce ova mlado momce koje nosi ime na poznat angliski tim Wigan i da slunam the greatest hits from this young elvis presley and here we go this young kid have more singing skills than sinatra,roy orbison,Rob halford i Rod Stewart zaedno

slusnete ja ova kompozicija

Ne razbiram albanski ama videovo jasno ukazuva deka detevo gaji silni custva kon makedonija pritoa ne se obiduva da go sokrije toa this song make me cry as hard as i can real hero,great lyrcis and amazing preformer and hee is only 12...We have to be so proud of this kid he is sort of a new tose proeski

Ako detevo veke bilo predmet na razgovor sry...

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Да, знам, не беше гнасава еден од тие?

Ниеден народ не е имун кон таквите ама разликата е што кај нас пер капита ги има далеку повеќе и се далеку погнасни. Од нивна страна па оние што работат за доброто на народот пер капита ги има далеку повеќе од кај нас. Значи ние ем имаме повеќе гадни гомнари ем многу малце коректни луѓе. Види како си ги дупат арапите

Види ги младиве девојки што одговараат на темава

Со малцинствата

Имаш овакви организации

https://en.wikipedia.org/wiki/Birthright_Israel

па овакви

Па го имаш ова

Israeli opposition to mixed marriages between Jewish women and Arab men[edit]
Many Israeli Jews oppose mixed relationships,[68] particularly relationships between Jewish women and non-Jewish Arab men. A 2007 opinion survey found that more than half of Israeli Jews believed intermarriage is equivalent to "national treason". A group of 35 Jewish men, known as "Fire for Judaism", in the Jerusalem neighborhood of Pisgat Ze'ev started patrolling the neighborhood in an effort to stop Jewish women from dating Arab men. The municipality of Petah Tikva has also announced an initiative to prevent interfaith relationships, providing a telephone hotline for friends and family to "inform" on Jewish girls who date Arab men as well as psychologists to provide counselling. The city of Kiryat Gat launched a school programme in schools to warn Jewish girls against dating local Bedouin men.[69][70]

In February 2010 Maariv has reported that the Tel Aviv municipality had instituted an official, government-sponsored counseling program to discourage Jewish girls from dating and marrying Arab boys. According to supporters of the program, the girls are often ostracized for being Jewish, and (some) fall into drugs and alcohol or are prevented from leaving their Arab boyfriends.[71]

Имаат осуда од многу меѓународни политички и неполитички институции ама ич кур не ги боли.

Посебно болдот види го. Знаеш кога ние ќе имаме ваква теренска офанзива? Замисли народот и/или владата да организираат вакви конкретни потези. Одма прво ќе рипнат Најчевска, Геровски, Политико, Фрчко, Душан гомнарот од Пребег Штипско и сите македонски либтарди од МОФ, ГЕМ, Цивил, ќе се врескаат и крекаат зборови како национализам, фашизам, исламофобија, албанофобија. А некогаш треба да се игра и така, прљаво. Оти што би рекол омилениот ми лик од Гејм оф Тронс кога помошникот ќе му реагира дека потегот што сака да го направи е прљав-Cleaner ways don't win wars.

Знаеш зошто е тоа така? Затоа што во тие системи и етичките и правните кодекси функционираат. Или ќе се адаптираш или ќе умреш (фигуративно кажано). Возел 120 на саат каде што е дозволено 60? Камери го фаќаат, дома по пошта фино лепо му стига 4цифрена казна во евра и фотографија од прекршокот. Фрла ѓубре по улица? Прво сите ќе го гледаат како последен гомнар, а после ќе си плати и казна. Те мрзи да селектираш отпад, башка хартија-башка пластика? Казна. Ти текнало со калашников да славиш свадба? И пари и затвор. Се убутваш преку ред во продавница? Сите те третираат како мрсулен исцедок од настинка и продавачката ќе те врати на крајот на опашката. Ти текнало да пречекориш рок на престој или си се убутал на црно? Црн печат во пасош и сиктер во Фиром. Не пропушташ пешак на пешачки? Возачката година дена и казна. Итн... Итн... Итн... Во такви услуги фиромјанинот (не како националност туку како ментален склоп, слично како шќиптарот објаснет во линкот погоре) нема друг избор освен to adhere, да се потчини на системот. Во тие општества шќиптарите, фиромците, србендите, босанчеросите се малцинство, а мнозинстовото преку својата моќ на бројност ги превоспитува или шиканира. Нека станат Турците над 30-40% во Германија па ќе видиш каква песна ќе се пее. Види ја на пример Розенгард наслебата во Малме

Затоа кога таму ќе му кажат-Арбајт, нашиов одговара со-Ја вол! И има да р'мба ако сака да преживее а не 4 кафиња да пие и да игра пасијанс и мајнсвипер 3 саата. Е затоа успеваат. Оти ако не игра така следната опција му е да се врати во Пехчево и да сади компири што ќе ги продава за 35 денари кило на пазар. Системот не ти дава друга опција. Затоа и Македонците и фиромците успеваат таму. Тие што успеваат, оти има и повратници што не се снајдоа и се вратија.

Види на пример нашите орки какви бајчиња се у Швицарска

https://lenews.ch/2017/03/20/albanian-muslims-agree-religious-rules-cannot-replace-swiss-laws/

или ова на пример. Замисли ги нашиве орки како ќе реагираат на вакво нешто

https://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_minaret_referendum,_2009

Ама нееее у Швицарска има да ќути ко попче (оџиче :D?).
Тоа е тоа... Со тие ресурси располагаме.... Не можеме да бираме, јебига...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Џокица ја „потврди“ својата професија (после три години составување „вистинска“ приказна)....сеа уште гробот на Џими Хофа и Светиот грал останаа да се пронајдат. Локацијата на гробот на воинот на коњ е позната за мала одбрана група (Ниче Маќедон, Дардан Венетски и Вангелштајн), тој веќе од грујово не се рачуна за мистерија.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
овој заев мора што поитно да се тргне, само тогаш ќе дојде животот во македонија

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.334
Поени од реакции
4.639
Нa фoрумoв aмa нa други теми се жaлaт декa цигaните хaрaaт пo Кaвaдaрци пепел прaaт,a oвде цркнaa oд мaкa декa Бетијaн ЦИГАНOТ не успеa дa бидне грaдoнaчaлник.
Јебига Митко излезе политичариште у споредба со бабајане, се нема у град појавено од коа изгуби избори ниту па честита. Битно на "харизматичните" шпиони кои требаше да му носат гласови и висеа до него по митинзи им најде проекти у Влада, ваљда.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.503
Лајм: ДПА го добива Министерството за странски инвестиции, а Беса Министерството за култура

Па па па па па, после Љубе и Самка, министерството за странски инвестиции ќе го краси и Мендух Тачи... Тачи и Љубе, тоа е тоа дуо од кое ќе процвета државава.

БЕСА и култура... :pos:тие се испоубија меѓу себе во партијата, а овие им го даваат мин. за култура.

Не стварно секоја чест, вакви потези не може секој да извади, капа доле :cuc:. И потоа зошто дремеле 11 години во опозиција...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
ДУИ ја забраниле кирилицата во министерството....

И коа ќе кликне некој, ќе види дека станува збор за барање од министерот неговото име на документ што го потпишува, да биде напишано на латиница.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Зашо не е руски софтверот? Ама кажи прв!
Не сум јас надлежен за тоа. Тоа фирмата каде што работам го договорила. А како го договорила, тоа е подруга приказна.
А ти би сакал руски софтвер да развиваш? Или друго нешто руско? Затоа ли ме прашуваш?[DOUBLEPOST=1526379997][/DOUBLEPOST]
И имаш тоооооолку многу слободно време да се објаснуваш дали СЈО е уставно или не а работиш на милионски софтвер.
И тоа ли ти е важно за „Случувања во Македонија“? Сеирџии луѓе. Се кријат, анонимно се многу силни...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Тоа е тоа... Со тие ресурси располагаме.... Не можеме да бираме, јебига...
Eх, да. Не е до нас и нашите политичари срањево у кое се наоѓаме.
Немаме ресурси, затоа е така.
Да имавме ресурси сите ќе не сакаа и земјата ќе ни ја напраеа цветна градина.

:tapp:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Eх, да. Не е до нас и нашите политичари срањево у кое се наоѓаме.
Немаме ресурси, затоа е така.
Да имавме ресурси сите ќе не сакаа и земјата ќе ни ја напраеа цветна градина.

:tapp:
Ти знаеш за што се збори или онака лупеташ како максим по дивизија??

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Фино вика Јамајка. Убеди ги да мигрираат, ќе ти ја даваме истата плата, плус finders fee, плус во меѓувреме ќе транзитираш кон нешто поново.
Да не ги трошиме странициве со вакви работи.[DOUBLEPOST=1526383998][/DOUBLEPOST]
ДУИ ја забраниле кирилицата во министерството....

И коа ќе кликне некој, ќе види дека станува збор за барање од министерот неговото име на документ што го потпишува, да биде напишано на латиница.
Да, барање е за името. Знам и за други такви примери, од порано. Но, дали е тоа нормално барање? Ако некој пишува на кирилица, логично е и името да е на кирилица. Тоа е како на јапонец да му пишуваш на кирилица, латиница, а името со јапонски букви. И? Што ќе биде ако некој „не знае“ латиница?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom