Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Аабее ај, за три години утре сабајле. Ако имаш цврсто потекло, мислам да мајка татко, венчаница и сл до 2 години најмногу го земаш државјанството. Зошто ширете вакви негативни фрустрации аман веќе
Не ширам негативни фрустрации, само кажувам како е мојот случај, и случајот на оние кои што се заглавени на дополнителна и една година немаат абер на промена.. Ако лична карта бугарска од прадедо роден 1890 година не е цврст доказ, тогаш баш и незнам што е.

Ne tresi gluposti do skoro ako si od tatko.majka pasosot go zemas za 1.5 godina posto 4 lica poznati zemaa ali od 2 februari 2017 zajko otide i so dogovorot megju bg i.mak Dojde zivotot sega jas direkno sum i ot tatko i majka koi imaat pasosi 10 godini a jas cekam 1godina i 8 meseci vekjee taka daa... mislam dekaa nese ceka kako sto velia 3-4 god ppz
Делумно си во право. Зависи и родителот по која основа го зел[DOUBLEPOST=1525720653][/DOUBLEPOST]
So srekja stom si preku brat daj boze da bide rabota ali kako sto znam nemoze viceto sega ke rece nekoj dopolnitelen dukument iako nemora da znaci ali e stegnato jas direkno sum od tatko i majka od 2016 god podnesov septemvri uste nisto preku ambasada sk toa ee...

Мене ми е потпишан указот, и закажан сум во Софија. Повремено се вклучувам, затоа што следам други теми. Само повремено ме копка до кај се луѓево, и одговарам на пораки. Пак ќе се повторам јуни едните септември дригите што се на проверка кај вицепретседателот, и тие ба положително... позз со среќа на сите

Сaмo oвa ке ви кaжaм и немa дa нaвлегувaм вo пoлемики сo никoгo.Брaт и сестрa,сличнa вoзрaст,исти мaјкa тaткo исти бaбa и дедo,дури ист степен нa oбрaзoвaние.Аплицирaaт сo исти дoкументи пoтпoлнo,извoди плус стaр дoкумент крштеницa oд дедo.Истиoт пoсредник,ист ден нa интервју двaјцaтa неoсудувaни.Нa сестрaтa и oдoбрувaaт држaвјaнствo зa нештo пoмaлку oд две гoдини,a брaтoт дo ден денешен нa дoпoлнителнa.А вие прoделжете дa си пoстaвувaте прaшaњa и кaлкулирaјте кoјa гoдинa билa нa ред

Сaмo oвa ке ви кaжaм и немa дa нaвлегувaм вo пoлемики сo никoгo.Брaт и сестрa,сличнa вoзрaст,исти мaјкa тaткo исти бaбa и дедo,дури ист степен нa oбрaзoвaние.Аплицирaaт сo исти дoкументи пoтпoлнo,извoди плус стaр дoкумент крштеницa oд дедo.Истиoт пoсредник,ист ден нa интервју двaјцaтa неoсудувaни.Нa сестрaтa и oдoбрувaaт држaвјaнствo зa нештo пoмaлку oд две гoдини,a брaтoт дo ден денешен нa дoпoлнителнa.А вие прoделжете дa си пoстaвувaте прaшaњa и кaлкулирaјте кoјa гoдинa билa нa ред
Tocno taka ednostavno ne e dolznost ka drzavata da dade drzavjanstvo. Ke dadat na toj sto sakaat na toj sto ne ke dobie otkaz i cao ne znam sto ne e jasno tuka...

Po 100 ti pat haha imali nekoj od roditel poteklo sto ima podneseno 2016 god da ceka seuste ili ovde sme.se EKSPERTI kakva Jotova kakvi gluposti :-)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom