Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.345
Поени од реакции
8.881
Фасадата на Владата е направена од гипс-картон каков што се продава само во Трубарево.

И

Име И Презиме

Гостин
Не те знаеме, но веднаш се гледа дека си паметен и многу информиран. Мене ова со Белата Куќа и мермерот од Прилеп скроз ме потресе. Сега ми се појасни некои политики на Балканот.
ставре ти си докажан тука одамна , прав примерок на титов пионер а на форумов неуспешен комуњарски цицач.

S

silmarillion

Гостин
Види ме заболе к.рот во суштина .Ова е виртуелност ,нит знаете кој сум нит знам кој сте .Само некако ја фативме со неубав муабет .Вистината сите ја знаеме е сега кој си признава кој не . Некој ке си живее у спомени некој во ралност .Нит ке ја вратиме југославија нит па сакам да се врати (тој систем ) . Македонци што си ја шиткаат и распродаваат државата ги имало и ке ги има .
Небитно, крајниот муабет е дека идејата за независна Македонија се води и водела единствено од емоција. А емоција ко емоција, две ракии у кафана.

И

Име И Презиме

Гостин
Фасадата на Владата е направена од гипс-картон каков што се продава само во Трубарево.
:pos::pos::Кезец:
Започнувате јуогНосталгичарите да кризираат политички .Ене ви го зајко продадена душа ,ем комунистичка партија , ем настроен кон еу и нато . Да сум ко него нова влада ке си напраам за инает со КЛУПИ нови од ковано железо :D[DOUBLEPOST=1525623985][/DOUBLEPOST]
Небитно, крајниот муабет е дека идејата за независна Македонија се води и водела единствено од емоција. А емоција ко емоција, две ракии у кафана.
Решливо е сега тоа , кој не се чувствува ко Македонец лесно нека се откаже . Ке се види резултатот колку од нив ке потпишат со две раце и за каде . Бог да чува се срамат што се Македонци !

S

silmarillion

Гостин
Решливо е сега тоа , кој не се чувствува ко Македонец лесно нека се откаже . Ке се види резултатот колку од нив ке потпишат со две раце и за каде . Бог да чува се срамат што се Македонци !
Неможам да се срамам за националност, која глупост е тоа? Исто ко да се гордеам за тоа дека сум одредена националност. Проблемот е што ти се чувствуваш поише ко националност а не ко човек. А кога ќе почнеш така да се осеќаш, почињаат да те осеќаат тие околу тебе ииии така малце не е пријатно на мирис.

И

Име И Презиме

Гостин
Неможам да се срамам за националност, која глупост е тоа? Исто ко да се гордеам за тоа дека сум одредена националност. Проблемот е што ти се чувствуваш поише ко националност а не ко човек. А кога ќе почнеш така да се осеќаш, почињаат да те осеќаат тие околу тебе ииии така малце не е пријатно на мирис.
Јас сум, и се чувствувам како горд Македонец .Неможеш да одредиш ко човек каков сум тука само разменуваме мислења . Во ниеден момент не се чувствувам дека сум бил југословен а нити пак некој од бивши сојуз се чувствува така .Сите знаат кои се, освен ние ради тој продади гз систем . Смрдат продадени души што сакаат сојузи без да постои Македонија и Македонци .Се за пуста власт ! Како се чувствуаш ти ако си од Македонија ? Сигурно не како Фиромец .......

мн. Македонци
Вид збор: Именка, машки род
Припадник на европски народ кој ја населува историско-географската областМакедонија.
Англиски: Macedonian Албански: Географија

повеќе...
Изведенки
1. Македонка ж.
мн. Македонки
2. Македонче ср.
мн. Македончиња
дем.

S

silmarillion

Гостин
Како се чувствуаш ти ако си од Македонија ? Сигурно не како Фиромец .
Македонец со 30% невработеност, 300 Еура просек плата, селективна правда и партиска економија е ФИРОМЕЦ па ако сака и Грција нека те признае под уставно име јебало те уставно име.

B

Bafra

Гостин
Единствен сериозен ресурс што овој дел од Македонија некогаш го имала бил опиумот и хероинот. Со ниту еден друг ресурс не сме конкурентни ни на ниво на Балкан.

Кои сојузнички членки тоа увиделе и сега се фактор?
Ај спореди со Грција, Бугарија,
Афион, Коноп = најквалитетни во свет
Рудници = бакар, олово, цинк, доломит (2 по квалитет во свет), манган и железна руда но слаб %, а најново и злато :cool: .
Клима совршена за зеленчук и овошје
Вода за пиење колку ти душа сака.

Значи Македониа си е богата, но јбг кога друг ги цица тие ресурси :D

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.837
Поени од реакции
12.024
Секогаш е подобро да се формира голема држава каде што националниот идентитет не е примарен, туку идејата за обединуње на луѓето каде што разликите меѓу поединците ќе се сведат на минимум,а најважен стремеж е економскиот и социјалниот бенефит на луѓето.Подобро е да има една голема држава,отколку да се расцепка на повеќе мали држави којшто згора на се,се непријателски настроени.

Доколку Југославија успееше да опстане како заедничка држава и се трансформираше од социјалистичка во капиталистичка земја 90% од претпријатијата кој што за време на транзицијата се распаднаа поради војни,ембарга и слични работи ќе преживееа и денеска Југославија ќе беше членка на ЕУ со висок стандард и ќе беше стабилна држава.

Главниот проблем во Југославија беше етноцентризмот,за жал идејата на обединување на јужнословенските народи во една голема нација и држава пропадна поради амебоибниот мозок на глупавото балканче.Додека во Европа народите се стремат за обединување,на Балканот сеуште се гледа на разединување.

B

Bafra

Гостин
Додека во Европа народите се стремат за обединување,на Балканот сеуште се гледа на разединување.
Се стреМЕА, веќе не :D. А причината е иста како и за распадот на СФРЈ. Поради социјализмот кој земаа да го практицираат, задолжени милијарди, почнуваат да се караат, правдини, кој колку и зашто.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.699
1. Отвораш небитна тема на сред жестока дискусија
2. Читаш како некој рандом лик Бастердот го нарекува комуњарче
3. Кликаш на "Надгледувај ја темата"
4. Профит!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ај спореди со Грција, Бугарија,
Афион, Коноп = најквалитетни во свет
Рудници = бакар, олово, цинк, доломит (2 по квалитет во свет), манган и железна руда но слаб %, а најново и злато :cool: .
Клима совршена за зеленчук и овошје
Вода за пиење колку ти душа сака.

Значи Македониа си е богата, но јбг кога друг ги цица тие ресурси :D
Плус и Лорандит во Алшар.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.346
Поени од реакции
84.555
Јас сум, и се чувствувам како горд Македонец .Неможеш да одредиш ко човек каков сум тука само разменуваме мислења . Во ниеден момент не се чувствувам дека сум бил југословен а нити пак некој од бивши сојуз се чувствува така .Сите знаат кои се, освен ние ради тој продади гз систем . Смрдат продадени души што сакаат сојузи без да постои Македонија и Македонци .Се за пуста власт ! Како се чувствуаш ти ако си од Македонија ? Сигурно не како Фиромец .......

мн. Македонци
Вид збор: Именка, машки род
Припадник на европски народ кој ја населува историско-географската областМакедонија.
Англиски: Macedonian Албански: Географија

повеќе...
Изведенки
1. Македонка ж.
мн. Македонки
2. Македонче ср.
мн. Македончиња
дем.
Ги обожавам ваквте дежурни Македонци или Македонци по професија, кои и ја направија најлошата услуга на идејата на ВМРО.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Се извинувам за своевидното упаѓање во оваа нашироко аргументирана јавна расправа, само ова ме интересира...

Тој мермер од прилепски комбинат Грците го продаваа на Арапи за да градат џамии. И патем комбинатот е во стечај.
Стечај? ФЕНИ vol. 2? Нешто повеќе инфо, линк?

B

Bafra

Гостин
Плус и Лорандит во Алшар.
Да и сонувачите за еднаквост како тебе. Ништо оправдано не кажа за СФРЈ освен БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО.

Ај кажи ако СФРЈ се распаднала политички, зашто Германија, УК, Шпанија (тие сега почнуваат) САД, ЕУ не се распаднати политички...
ЕУ зашто сега почнува да се разединува а не пред 10 години, нема никаква промена од тогаш и сега, ОСВЕН економските проблеми кои почнуваат да излегуваат на површина ?

Kajgana Shop

На врв Bottom